Hoe lang hoef je geen nachtdiensten na bevalling?

Als je zwanger bent en daarna, kun je niet verplicht worden om in de nachtdienst te werken. Dat geldt tot 6 maanden na je bevalling. De Arbeidstijdenwet spreekt van een nachtdienst als er meer dan één uur wordt gewerkt tussen 0.00 uur 's nachts en 6.00 's ochtends.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fnv.nl

Hoe lang geen nachtdiensten bij borstvoeding?

Indien er geen geschikte ruimte beschikbaar is, moet je werkgever je de kans geven om thuis te voeden of kolven. Natuurlijk mag je ook als er wel een geschikte ruimte is naar huis om te voeden of kolven. Je hoeft tot zes maanden na de bevalling geen overwerk te doen of nachtdiensten te draaien.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op borstvoeding.com

Hoelang niet werken na bevalling?

Vanaf 4 weken voor de vermoedelijke datum van bevalling tot zes weken na de bevalling mag zij niet werken. De eerste negen maanden na de geboorte mag de vrouw haar werk onderbreken voor het geven van borstvoeding of om te kolven. De werkgever moet hiervoor een geschikte ruimte ter beschikking stellen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op arboportaal.nl

Waarom geen nachtdienst zwanger?

Vrouwen die nachtdiensten werken, hebben mogelijk een verhoogd risico op een miskraam. Dat is de conclusie van een groot Deens onderzoek onder ziekenhuismedewerkers dat op 25 maart gepubliceerd werd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nursing.nl

Waar heb je recht op na bevalling?

Als u gaat bevallen, dan hebt u recht op 15 weken moederschapsverlof. Het moederschapsverlof bestaat uit twee delen: Voor de geboorte ('zwangerschapsverlof'): maximaal 6 weken (waarvan 1 week verplicht te nemen) Na de geboorte ('bevallingsrust' of 'bevallingsverlof'): minimaal 9 weken (verplicht te nemen).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vlaanderen.be

"Seks nog laat in de zwangerschap is geen enkel probleem" | Komt een man bij de dokter 2016

36 gerelateerde vragen gevonden

Hoelang mag je thuis blijven na bevalling?

U hebt recht op 15 weken moederschapsverlof. Bij de geboorte van een meerling bedraagt het moederschapsverlof in principe 17 weken, maar het kan worden verlengd tot 19 weken. Een aantal dagen moeten voor de bevalling worden opgenomen: dit is het prenataal verlof.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op belgium.be

Welke premies krijg je bij geboorte?

Elk kind krijgt éénmalig een startbedrag van 1.167,33 euro bij de geboorte of adoptie. Het Groeipakket is een verzameling van financiële tegemoetkomingen. Raadpleeg het overzicht van alle financiële tegemoetkomingen binnen het Groeipakket om te zien op welke toeslagen uw kind nog recht heeft.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vlaanderen.be

Hoe schadelijk is nachtdienst?

Werken tijdens de nacht verstoort het dag-nachtritme van het lichaam. Volgens een advies van de Gezondheidsraad uit 2017 blijkt dat (langdurig) nachtwerk leidt tot een verhoogd risico op slaapproblemen, diabetes mellitus (type 2), en hart- en vaatziekten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rivm.nl

Hoeveel uur per dag mag je werken als je zwanger bent?

U kunt niet worden verplicht om meer te werken dan: maximaal 10 uur per dienst; in een periode van 4 weken maximaal gemiddeld 50 uur per week; in een periode van 16 weken maximaal gemiddeld 45 uur per week.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Hoeveel maanden Kolfrecht?

Hoe vaak mag je kolven op werk? Volgens jouw kolfrecht mag je zo vaak en zo lang als nodig is kolven of borstvoeding geven, met een maximum van een kwart van je werkdag of -dienst. De tijd waarin je dit doet krijg je gewoon doorbetaald. Je hebt dit recht tot je kind 9 maanden is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fnv.nl

Hoeveel uur werken na eerste kind?

Ruim 40 procent van alle vrouwen gaat minder werken of stopt na de geboorte van het eerste kind. Vaders werken gemiddeld 40 uur per week, voor en na de geboorte. Steeds minder vrouwen stoppen met werken als een eerste kind zich aandient.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cbs.nl

Hoe ziekmelden na bevalling?

U moet zich wel opnieuw ziek melden bij UWV. Bent u na de laatste dag van uw zwangerschaps- en bevallingsverlof ziek, maar niet door uw zwangerschap of bevalling? En gaat het om een andere ziekteoorzaak dan voor uw zwangerschap? Dan telt dit als een nieuwe ziekteperiode.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op uwv.nl

Wat is beter ouderschapsverlof of minder werken?

Wie na de geboorte van een kind minder wil werken, kan het aantal arbeidsuren in het arbeidscontract aanpassen, óf ouderschapsverlof aanvragen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dezaak.nl

Hoe lang mag je borstvoeding geven op werk?

Tot uw kind 9 maanden is, mag u uw kind onder werktijd borstvoeding geven of kolven. U mag hiervoor maximaal 1/4 van uw werktijd gebruiken. Uw werkgever betaalt uw loon door.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op arboportaal.nl

Hoeveel loon krijg je tijdens zwangerschapsverlof?

De zwangerschapsuitkering is gelijk aan 100% van uw dagloon (loon dat u gemiddeld per dag verdient). Maar het is niet meer dan het maximumdagloon. Een lager inkomen tijdens een voorafgaande ziekte- of verlofperiode heeft geen invloed op de hoogte van uw uitkering.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Hoe lang borstvoeding werkgever?

Gedurende de eerste 9 maanden na de bevalling heeft de werkneemster het recht het werk te onderbreken om in alle rust en afzondering haar kind borstvoeding te geven dan wel af te kolven. Hiervoor mag maximaal 1/4 van de werktijd gebruikt worden (zie Arbeidstijdenwet, artikel 4:8).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op arboportaal.nl

Kan je ontslagen worden als je zwanger bent?

Uw werkgever mag u niet ontslaan als u zwanger bent. Uw werkgever mag u ook niet ontslaan omdat hij denkt dat u zwanger wilt worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Kan niet meer werken door zwangerschap?

Ziekte tijdens zwangerschapsverlof

Kan uw werkneemster na haar zwangerschapsverlof nog niet aan het werk? Als de ziekte het gevolg is van de zwangerschap of bevalling, kan zij een Ziektewetuitkering krijgen. Zij moet zich wel ziek melden bij u. Als werkgever vraagt u voor haar de Ziektewetuitkering aan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op arboned.nl

Hoe zwaar mag je tillen als je zwanger bent?

Een aantal richtlijnen: Is tillen toch nodig, dan moet het in één handeling te tillen gewicht minder dan 10 kilo zijn. Vanaf de twintigste week van de zwangerschap mag er niet vaker dan 10 keer per dag maximaal vijf kilo getild worden. Vanaf de dertigste zwangerschapsweek niet vaker dan 5 keer maximaal 5 kilo.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op arboportaal.nl

Kan je nachtdiensten weigeren?

Het is geen kwestie van weigeren maar gewoon overleggen met je werkgever.Er kunnen goede redenen zijn waarom een nachtdienst te zwaar wordt. En vanaf je 55ste is die mogelijkheid er. Er zijn steeds meer CAO`s die de leeftijd opschroeven naar 56 en 57.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ouders.nl

Welke leeftijd geen nachtdiensten meer?

In de Arbeidstijdenwet (ATW) is er geen maximale leeftijdsgrens voor het werken in een nachtdienst. Feitelijk kan iedere werknemer vanaf 18 jaar en ouder altijd nachtdiensten draaien. Maar er is wel vrijstelling mogelijk voor werknemers die gezondheidsklachten krijgen door nachtdiensten en voor zwangere vrouwen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op arbeidstijdenwet.nl

Kan niet meer tegen nachtdiensten?

Zorg ook voor een goed ritme van het eten. Waarschijnlijk heb je je eerste twee nachtdiensten minder trek, omdat je lichaam niet gewend is om te eten tijdens deze tijdstippen. Dwing jezelf om toch te eten vanuit een 'normaal' ritme. Daarmee voorkom je dat je later op de nacht enorm veel trek krijgt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hrnavigator.nl

Hoeveel bedraagt het kraamgeld?

Hoeveel kraamgeld krijg ik? Als dit het eerste kind is van één beide ouders, bedraagt het kraamgeld (of geboortepremie) 1.238,82 euro. Vanaf het tweede kind krijg je een vergoeding van 563,10 euro.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op famiris.brussels

Hoe lang duurt het voor kraamgeld gestort wordt?

Vanaf het begin tot 7e maand zwangerschap

Je ontvangt het Kraamgeld of Startbedrag 2 maand voor de vermoedelijke bevallingsdatum. Wij betalen 1 keer per week uit.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kidslife.be

Wie betaalt kraamgeld?

Wie betaalt je startbedrag of kraamgeld uit? Het startbedrag wordt uitbetaald door een uitbetaler van het Groeipakket (de nieuwe naam voor kinderbijslag in Vlaanderen). In Brussel en Wallonië spreken we nog steeds over het kinderbijslagfonds. Je kiest deze uitbetaler helemaal zelf!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op babyboom.be

Populaire vragen