Daarom staan deze Tsjechische glasvijlen goed bekend. De levensduur van Tsjechische glasvijlen is levenslang in tegenstelling tot glazen vijlen uit bijvoorbeeld China. Deze worden enkel aan de oppervlakte geruwd, waardoor ze kunnen slijten.
Een ander voordeel van de glasvijl is dat hij niet slijt. Vaak is het met een plastic vijl zo dat je hem na een paar keer al kan weggooien. Een ijzeren houdt het ook niet altijd even lang vol.
Herome Glass Nail File (Beste nagelvijl)
Het is 1 van de weinige zelfstandige Nederlandse producenten van cosmetica, en bovendien de marktleider op het gebied van natuurlijke nagelverzorging. Het bedrijf staat bekend om producten van goede kwaliteit en mede daardoor is dit onze nummer 1 in de lijst.
Ook vijlt hij behoorlijk zacht. Je kunt hem na gebruik inderdaad met water reinigen en je zou hem zelfs in de vaatwasser kunnen doen zo las ik op de website van Herôme.
Door je nagels met eenzelfde beweging dezelfde kant op te vijlen, raken je nagels het minst beschadigd. Met een glasvijl kun je onmogelijk op een verkeerde manier je nagels vijlen. Een ander bijkomend voordeel van de glasvijl is dat ze ook hygiënischer zijn omdat je ze kunt wassen onder de kraan.
– Vijl nooit teveel van de zijkanten weg, daar waar je nagel bij de huid komt. Als deze laag te dun wordt, scheurt je nagel makkelijker in. – Vijl je nagels minstens 2 keer per week om de drie nagelplaten goed af te sluiten en om vuil geen kans te geven in de bovenste laag op te hopen.
Indien u ze met water en zeep wilt schoonmaken, is het noodzakelijk dat u ze snel droogt. Eenvoudiger en effectiever kunt u een nagelvijl reinigen met een oude tandenborstel of plakband. Indien uw nagels zijn besmet, kunt u ze het beste met een nagelvijl voor eenmalig gebruik vijlen en deze na gebruik direct weggooien.
Dunne hoogwaardige vijl om de overtollige gel- en acrylresten aan de zijkanten van de nagel eenvoudig weg te vijlen. Tevens geschikt voor het in model vijlen van de nagels.
Gebruik: Vijl eerst de eelt weg met de grove zijde (korrel 60), werk daarna af met de zachte zijde (korrel 100). De huid wordt onmiddellijk soepel en zacht. Reinig de vijl na ieder gebruik met een borsteltje onder warm stromend water en dep daarna af met een watje gedrenkt in ontsmettingsalcohol.
Een vijl is gemaakt van gehard, gelegeerd gereedschapsstaal. Dit is staal met toevoegingen van andere metalen. Men doet dit omdat een vijl harder moet zijn dan het werkstuk. Vijlen worden door persen en slijpen in vorm gebracht.
Uw nagels worden gladder na gebruik van een glazen nagelvijl dan bij bijvoorbeeld een metalen nagelvijl. Ook voorkomt het, bij regelmatig gebruik, ongewenste nagelbreuk. Onze nagelvijlen zijn onverslijtbaar. Dit komt omdat de gehele glasvijl is gemaakt met een techniek zodat deze oneindig gebruikt kan worden.
Een diamantvijl is een nagelvijl van sterk materiaal, welke toch zacht is voor je nagels. Met deze vijl kun je makkelijk het vuil onder je nagels vandaan halen en je nagels op een goed manier inkorten.
Saffier dossier. Het extra brede lemmet van deze saffiervijl is bekleed met de fijnst gekorrelde, blauw glinsterende saffiermineralen. Deze zijn diep ingebed in de roestvrijstalen blank, zodat ze niet uitbreken, zelfs niet na lange tijd, wat zorgt voor een nagelbeschermende functie met een lange levensduur.
Extra tip, voor het vijlen van broze nagels gebruik je het beste een kartonnen vijl, die is milder voor je nagels dan bijvoorbeeld een diamantvijl.
Met de nagelvijlen met een fijne grit (240-600 grit) kun je gemakkelijk oneffenheden, ribbels en verkleuringen wegwerken en de vrije rand van natuurlijke nagels vormgeven. Nagelvijlen met een zeer fijne grit (600-2400 grit) worden gebruikt als nagelbuffer. Dit wordt ook wel het polijsten van de nagels genoemd.
Je kunt zelf een aantal dingen doen om kloven te voorkomen: 1 x per week vijlen op een droge huid ( 1 richting op vijlen). Iedere avond uw voeten insmeren met voor u een juiste crème.
De beste elektrische eeltverwijderaar is volgens ons de Silk'n VacuPedi. Het gaat om een slimme eeltverwijderaar met een ingebouwd vacuümsysteem en roterende slijpschijven. Losgekomen huidschilfers worden meteen opgezogen zodat alles hygiënisch blijft en ze niet op de vloer terechtkomen.
Door de speciale gel wordt de aanmaak van nieuwe huidcellen op de voeten versneld. Na 5 tot 7 dagen laat het eelt gedeeltelijk los, het vervellingsproces duurt ongeveer 1 tot 2 weken. Trek de huid niet zelf los.
Keramische vijlen:
Keramische vijlen zijn het beste voor zachte of zwakke nagels. Ze zijn ongelofelijk zacht voor natuurlijke nagels en ze helpen de randen van de nagels te verzegelen tijdens het vijlen. Kies de vijl die het beste bij jou past en vijl je nagels sterk!
Belangrijk om te weten, is dat 180 grit beschouwd wordt als het minimum dat acceptabel is voor natuurlijke nagels. Gebruik op natuurlijke nagels dus nooit een grit met een nummer dat lager is dan 180. Deze vijlen zijn te grof.
Stof op de grond bijvoorbeeld bestaat voor een groot deel uit huidschilfers (jammie, we know). Ook onder je nagel kun je huidschilfers verliezen, ook al kunnen die er misschien wat moeilijker onder vandaan komen. Door de ophoping hiervan kan er dus een 'vies' randje ontstaan.
Bloed onder de nagel
Een hematoom (bloedstolsel) onder de nagel komt heel veel voor en ontstaat door stoten (of een ander licht trauma) en bijvoorbeeld het lopen op te krappe schoenen. Het gestolde bloed onder de nagel kleurt meestal zwart, maar vaak is er aan de randen iets paarsig van kleur.
Nagels poetsen met tandpasta
Breng een kleine hoeveelheid tandpasta op elke nagel aan en wrijf het met een nagelborsteltje in je nagels. Laat het vijf minuten intrekken en spoel het vervolgens af met warm water. Herhaal dit een paar keer per week en je zult zien dan je nagels zichtbaar witter worden.