De AirTag bevat een vervangbare CR2032-knoopcelbatterij en staat volgens Apple garant voor een accuduur van ongeveer 1 jaar. Helaas kun je het batterijniveau niet meer raadplegen zodat je weet hoe lang je de Tag nog kunt gebruiken.
De AirTag kun je niet opladen, maar heeft een kleine batterij die je uiteindelijk moet vervangen. Door de achterkant van de AirTag los te draaien kun je de accu gemakkelijk verwisselen.
De AirTag-batterij vervangen
Verwijder de afdekking en batterij. Plaats de nieuwe CR2032 lithium knoopcelbatterij van 3 V met de positieve pool naar boven. (Deze batterijen zijn verkrijgbaar bij de meeste elektronicawinkels en supermarkten.) U hoort een geluid dat aangeeft dat de batterij is aangesloten.
Apple AirTag is IP67-gecertificeerd en is dus stof- en waterdicht. Verder heeft het apparaatje een vervangbare batterij die maximaal een jaar meegaat en betaal je er €35 voor.
Zit er een AirTag in of aan je koffer en sta je er met je iPhone vlakbij, is de locatie van de koffer te zien in de Zoek mijn-app van Apple. Maar het bereik van zo'n AirTag is maximaal 80 tot 100 meter.
AirTags kunnen bijvoorbeeld aan een tas of koffer worden bevestigd. Dankzij de functie Precision Finding in de Zoek mijn-app kunnen iPhone-gebruikers hun spullen terugvinden. Dit werkt alleen als de gebruiker zich op een afstand van maximaal 80 tot 100 meter van de AirTag bevindt.
De AirTag heeft een IP67-classificatie voor waterbestendigheid, dus hij moet tot 30 minuten op een diepte van XNUMX meter blijven werken. Overweeg daarom om de AirTag te bevestigen aan alle items die u in het water zou verliezen.
Als uw AirTag niet wordt weergegeven in Zoek mijn
Verwijder de batterij van de AirTag en plaats deze opnieuw. Als uw AirTag geen geluid afspeelt nadat u de batterij opnieuw hebt geplaatst, vervangt u de batterij door een nieuwe CR2032-batterij.
Als u een Android-apparaat gebruikt, kunt u de Tracker Detect-app downloaden om een AirTag of Zoek mijn-netwerkaccessoire te zoeken dat niet meer bij de eigenaar in de buurt is en die mogelijk bij u is.
Het is niet mogelijk om de AirTag te delen met anderen, omdat deze maar aan één Apple ID gekoppeld kan worden. Dit kan problemen veroorzaken als je bijvoorbeeld een AirTag hebt hangen aan autosleutels die je uitleent. De gebruiker kan dan mogelijk gealarmeerd worden omdat de eigenaar niet in de buurt is.
Als u geen iPhone, iPad of iPod touch hebt, speelt een AirTag die gedurende langere tijd niet bij de eigenaar in de buurt is, een geluid af wanneer de AirTag wordt verplaatst. AirPods ondersteunen dit type melding niet.
De AirTag is een handig en gemakkelijk accessoire om je spullen terug te vinden. Hij is simpel in gebruik te nemen en de functie voor nauwkeurig zoeken werkt goed. Wel moet je al redelijk dichtbij de AirTag zijn om pijlen op het scherm te zien en geluidjes af te spelen.
AirTag kopen en prijs
De AirTag is sinds vrijdag 23 april in Nederland te bestellen en kost 35 euro. Het is ook mogelijk om vier AirTags in één keer te kopen voor 119 euro.
Tracker voor het terugvinden van persoonlijke voorwerpen. Voorzien van Ultra Wideband U1-chip voor nauwkeurige locatiebepaling. Werkt via Zoek mijn-netwerk.
De AirTag werkt met een simpele knoopcelbatterij. Dat is handig, want op die manier hoef je de tracker nooit op te laden en kun je de AirTag rustig aan je sleutelbos of tas laten zitten. Het nadeel is wel dat je dan af en toe de batterij moet vervangen.
In principe zou de bluetooth-technologie in de Airtag een bereik tot 100 meter moeten bieden. Als wij het proberen, loopt het bereik buiten inderdaad op tot zo'n 80 à 100 meter.
Ondanks dat het mogelijk is om de AirTag zo eenvoudig te openen, blijft het accessoire toch erg waterbestendig. Het apparaatje kan namelijk tot dertig minuten in één meter diep water liggen. Na het verwijderen van de batterij wordt de plastic binnenkant van de AirTag zichtbaar.
Helaas is de kans dat je bagage kwijt of vertraagd is groot. Dagelijks raken er ongeveer 60.000 koffers kwijt. Natuurlijk heb je als vliegtuigpassagier rechten. Binnen Europa staan de rechten vastgelegd in de Verordening 889/2002.
Die werken gewoon met elke telefoon, of die nu Android of iOS draait. Deze pionier biedt ook meer keus, bijvoorbeeld een ultradunne tracker die in de portemonnee past. De standaardvariant heet Tile Mate en kost 25 euro, dat is inclusief sleutelgat.
Een tracker zoals de Airtag en de Smarttag zijn kleine apparaatjes die je via een app op je iPhone of Android telefoon kunt verbinden. Wanneer je de tag verstopt in je bagage, kun je daarmee altijd je spullen opsporen. Deze trackers zijn erg nauwkeurig, waardoor je altijd exact kunt weten waar je koffers zijn gebleven.
Een Apple AirTag kan gebruikt worden om verloren spullen terug te vinden, maar ook personen. Met de Android-app Tracker Detect voorkom je stalking. De Apple AirTag is een klein accessoire dat gebruik maakt van Bluetooth en het “Zoek mijn”-netwerk om je spullen terug te vinden met een iPhone, iPad of Mac.
Samsung Galaxy SmartTag werkt met SmartThings Find, dat alleen op Samsung Galaxy-apparaten werkt. Beide trackers werken binnen een ommuurde tuin: alleen Apple toestellen kunnen de AirTag vinden, alleen Samsung Galaxy toestellen kunnen de SmartTag vinden.
Zo kun je de AirTag alleen gebruiken met een iPhone of iPad en de SmartTag met een Samsung-smartphone. De Tile is breder inzetbaar en werkt op de meeste Android- en iOS-toestellen.
Waar kun je de AirTags kopen? De AirTag kopen kan uiteraard in de Apple Store, bij Apple zelf. Een voordeel van het bestellen van de AirTags bij Apple is dat je ze daar gratis kunt laten personaliseren. Zo laat je er een combinatie van emoji, tekst en cijfers op graveren.
Onderkant, wielen, motorkap zijn de eerste plekken om te zoeken.