Het spel wordt geleid door een neutrale spelleider en verloopt in een opeenvolging van dagen en nachten: 's nachts eten de weerwolven een onschuldige burger op, overdag zoeken de inwoners van het dorp (samen met de weerwolven) wraak en wordt een van hen op de brandstapel gegooid.
Het spel Weerwolven van Wakkerdam is geschikt om te spelen met grote groepen. Het aantal deelnemers ligt tussen de 8-18 personen met een minimum leeftijd van 10 jaar. Tijdens het spel is het de bedoeling om de weerwolven te ontdekken tussen de burgers.
Iedere nacht doen nu niet alleen de weerwolven hun ogen even open, maar ook een aantal van deze bijzondere burgers. Dit gebeurt één voor één, en in deze volgorde: de dief (alleen de eerste nacht), cupido (alleen de eerste nacht), de ziener, de weerwolven & onschuldig meisje, heks.
Voor een potje weerwolven zijn minimaal 8 spelers nodig en in deze verhouding zullen er twee weerwolven zich in het gezelschap schuil houden. Het spel kan zelfs met 24 spelers gespeeld worden, waaronder vier weerwolven.
Bepalen aantal weerwolven en burgers
Per 6 spelers zijn dus 1 (speciale) weerwolf en 5 (speciale) burgers nodig. burgers met speciale krachten worden ingezet. De karakters uit de uitbreidingsset Karakters tellen als burger, tenzij ze altijd een weerwolf zijn.
Een ander element dat door de filmindustrie is geïntroduceerd is het idee dat weerwolven niet tegen zilver zouden kunnen. Dit verzengt ze als ze ermee in contact komen en slechts met een zilveren wapen (meestal een kogel) kan de weerwolf worden gedood, terwijl normale wapens geen tot weinig effect hebben.
Ons spel zal bestaan uit een aantal karakters (=kaarten), te weten: 3 tot 4 weerwolven en 10 tot 14 kakkers of burgers: - een x-aantal gewone burgers; - een x-aantal bijzondere burgers, waaronder een ziener, een dief, een jager, cupido, of heks, en mogelijk ook een onschuldig meisje en een burgemeester…
Het doel is om de weerwolven te ontmaskeren en tegen te gaan. Elke deelnemer zal een andere rol hebben bij dit spel, bijvoorbeeld een burger, een weerwolf, een heks, meisje of jager. Na elke ronde zal er overgelegd worden welke weerwolf er geëlimineerd zal worden, echter zitten de weerwolven ook bij vergadering.
Als de spelers geen ervaring hebben met Weerwolven, zou ik opbouwend werken en vervolgens nieuwe karakters introduceren. Met elf spelers speel je met twee weerwolven. Verder zou ik beginnen met de ziener en dan nog acht burgers. Bij de volgende rondes kan je dan telkens een extra karakter toevoegen: heks, jager.
Het Spel in het kort
Als speler ben je bewoner van het fictieve dorpje Wakkerdam. Je speelt de rol van weerwolf of een burger. Elke nacht worden de weerwolven wakker en verslinden ze gezamenlijk een nietsvermoedend slachtoffer. Overdag gaan alle bewoners (inclusief de weerwolven) met elkaar in discussie.
De spelers leggen kaarten volgens bepaalde spelregels af, maar proberen door vals te spelen sneller van hun kaarten af te komen. Eén van de spelers is echter de bewakingskever. Als die een speler betrapt, moet de dader zijn kaarten weer terugnemen en er extra bijpakken.
De Weerwolven van Wakkerdam - Kaartspel - The Werewolves of Millers Hollow - Engelstalige Versie.
1 Nacht Weerwolven & Waaghalzen is een snel spel voor 3-10 spelers, waarin iedere speler een andere rol speelt: een lafhartige weerwolf, de listige onruststoker, de behulpzame ziener of één van de andere karakters met elk een unieke speciale vaardigheid.
Het doel van het spel is om de vlag van de tegenpartij te stelen en naar het eigen kamp te brengen. De deelnemers lopen naar het kamp van het andere team om de vlag te zoeken. In elk kamp blijft één iemand zitten om kaartjes uit te delen (één aan elke teamlid). Op het kaartje staat een rang.
8. Hoe word je een weerwolf? Wanneer een persoon in een weerwolf verandert, komt dit meestal doordat ze gebeten zijn door een andere weerwolf. Dit is de bekendste manier waarop deze beesten ontstaan, maar er zijn ook andere oorzaken.
Hun doel is om alle burgers te vermoorden. De heks heeft 2 drankjes: een levenselixer en een gif. Met het levenselixer kan ze één keer iemand tot leven wekken, met het gif één keer iemand naar keuze vermoorden. Dit is dus een burger.
Weerwolven Online is een cross-platform multiplayer role-playing en strategie spel waar elke speler een unieke rol krijgt toegewezen aan het begin van het spel. Elke rol heeft een andere kracht en doel waarmee je alleen of als team kunt winnen. Rollenspel waarin je speelt als een dorpeling of een weerwolf !
De burgers proberen gezamenlijk de weerwolven te ontmaskeren, terwijl de weerwolven proberen zoveel mogelijk burgers te verslinden. Een neutrale, door de deelnemers gekozen, spelleider leidt het spel. De burgers winnen als ze alle weerwolven hebben ontmaskerd, de weerwolven winnen als ze alle burgers hebben verslonden.
AMSTERDAM – Wetenschappers hebben waarschijnlijk de oorzaak ontdekt van hypertrichose, een aandoening waarbij mensen last hebben van ernstige overbeharing. De ziekte die in de volksmond bekend staat als het weerwolfsyndroom, wordt vermoedelijk veroorzaakt door een genmutatie op het X-chromosoom.
Men was bang om in een weerwolf veranderen. De makkelijkste manier volgens volksgeloof was gebeten worden (tijdens een volle maan). Deze transformatie vond soms ook plaats door hevige gevoelens als woede en lust, dus de volle maan was niet de énige factor...
De vampier heeft een weerzin tegen knoflook, zilver en christelijke symbolen. Een vampier wordt gedood door onthoofding, verbranding, een zilveren kogel of een houten staak door het hart.
Het spel heeft evenveel rondes als spelers die meedoen aan Valse Motten. Iedere speler krijgt acht kaarten en moet proberen om deze kaarten als eerste kwijt te raken. Spelers leggen daarvoor om de beurt kaarten af op de wegwerpstapel of laten ze stiekem verdwijnen.
Je kiest een tegenstander, trekt een kaart uit zijn hand en legt deze open op tafel. Je kunt dan stoppen en die kaart houden, of je kunt opnieuw een kaart van dezelfde speler trekken. Als twee gestolen kaarten hetzelfde nummer hebben, eindigt je beurt en keren de kaarten terug naar de hand van het slachtoffer.