Wanneer begin je het verschil te voelen als je Ymea gebruikt? Het eerste effect wordt meestal opgemerkt na drie of vier weken.
Ymea 8-in-1 ondersteunt bij 8 veelvoorkomende overgangsverschijnselen. Zo helpt Ymea 8-in-1 onder anderen bij opvliegers en nachtelijk transpireren1*, het draagt bij aan de vetverbranding en gewichtsverlies3* én helpt moeheid te verminderen2*.
Lichaamsbeweging is belangrijk om de overgangsklachten te beperken. Sport regelmatig, pak de fiets of ga lekker wandelen. Probeer ook vaak buiten te bewegen, want zonlicht heeft een goede invloed op je botten en je lichaam. Een sport waar je aan zou kunnen denken, is yoga.
Meestal duurt een opvlieger een paar seconden of minuten, maar de klachten kunnen ook een kwartier of halfuur aanwezig blijven. Vooral in gezelschap of wanneer alle aandacht op u gericht is, kan dit erg vervelend zijn. Opvliegers kunnen in de nacht optreden met flinke transpiratie-aanvallen.
Artsen schrijven clonidine voor aan vrouwen die opvliegers hebben en geen hormonen mogen gebruiken, zoals bij vrouwen met borstkanker. Clonidine werkt alleen tegen de opvliegers en zweetaanvallen en niet tegen andere overgangsklachten. Het zorgt ervoor dat de opvliegers minder heftig zijn en minder vaak voorkomen.
De warmte zorgt er voor dat je meer last hebt van opvliegers en andere overgangsverschijnselen. Opvliegers worden meestal uitgelokt door een bepaalde prikkel of spanning. Ook stress, pittige voeding, alcohol, koffie kunnen opvliegers uitlokken en verergeren.
De overgang is officieel pas voorbij als u een jaar lang geen menstruaties meer hebt gehad. Een kwart van alle vrouwen krijgt tijdens de overgang klachten die het dagelijks leven behoorlijk kunnen verstoren. De overgang is echter een natuurlijke fase in het leven van iedere vrouw.
De darmen worden minder sterk en er worden minder spijsverteringssappen aangemaakt. Ook kan je in de overgang meer vocht vasthouden waardoor je ook het gevoel kan krijgen dat je een opgezette buik hebt.
Op gewicht blijven of afvallen tijdens de overgang
Wil je op gewicht blijven of juist afvallen tijdens de overgang? Dat kan. Uiteindelijk gaat het erom dat je niet meer eet dan je verbrandt. Als je daarnaast voldoende blijft bewegen, blijf je in balans.
Nee, Ymea is niet gevaarlijk. Wel wordt geadviseerd het aanbevolen gebruik niet te overschrijden. Alle producten van Ymea zijn geschikt voor langdurig gebruik. Wanneer je andere medicatie gebruikt, raden we aan om contact op te nemen met je huisarts.
Voordelen van hormoontherapie
Het belangrijkste voordeel is dat overgangsklachten bijna altijd binnen 2-4 weken volledig verdwijnen. Opvliegers stoppen, maar ook niet-typische overgangsklachten als gewrichtsklachten, hartkloppingen, hoofdpijn, stemmingswisselingen enz. verdwijnen meestal snel.
Voor en na de menopauze is er een periode van enkele jaren waarin de hormonen een nieuw evenwicht zoeken. Deze periode noemen we de overgang. Dit is een natuurlijke fase in het leven van iedere vrouw. De overgang is geen aandoening, maar u kunt zich er wel ziek door voelen.
Antwoord: Van geen enkel vrij verkrijgbaar middel tegen overgangsklachten is aangetoond dat het minder klachten geeft dan een neppil (placebo). Ze bestaan vaak uit fyto-oestrogenen, vitaminen en/of zilverkaarsextracten. Fyto-oestrogenen zijn plantaardige stoffen met een oestrogeenachtige (hormonale) werking.
In de overgang kunnen we 3 fases onderscheiden: Premenopauze: dat is de periode vóór je laatste menstruatie. Menopauze: is de term die je laatste menstruatie markeert. Postmenopauze: is de periode direct na de menopauze.
Ymea is er om deze vrouwen te ondersteunen. Onze natuurlijke producten zijn speciaal samengesteld voor de unieke behoeften van vrouwen in de overgang. We gebruiken kruidenextracten die je lichaam ondersteunen bij overgangsverschijnselen zoals opvliegers1*, nachtzweten1* en stemmingswisselingen1*.
Tijdens de overgang komt een meerderheid van de vrouwen zo'n 5 tot 10 kilo aan. Maar waarom kom je eigenlijk tijdens deze periode aan? Voorafgaand aan en tijdens de overgang daalt de aanmaak van oestrogeen.
De overgang kan heel eenvoudig worden gediagnosticeerd door uw arts. Houd hierbij het volgende in uw achterhoofd. Waarheid #1: Huisartsen kunnen u helpen om vast te stellen dat de overgang is begonnen, op basis van opvliegers, stemmingswisselingen en desgewenst een bloedtest.
Dit zijn bijvoorbeeld hartkloppingen, toename van gewicht, obstipatie, gewrichtsklachten, hoofdpijn, slapeloosheid en stemmingswisselingen. Als opvliegers ontbreken worden de slapeloosheid en stemmingswisselingen mogelijk veroorzaakt door het feit dat veel vrouwen de overgang beleven als een ingrijpende periode.
Kunnen opvliegers op oudere leeftijd nog steeds voorkomen? Het antwoord is: ja. Veel vrouwen hebben tot lang ná de overgang nog last van opvliegers. En opvallend: ook mannen kunnen op latere leeftijd last hebben van opvliegers.
Vitamine E speelt ook een belangrijke rol bij overgangsverschijnselen. Uit onderzoek blijkt dat vitamine E kan helpen bij opvliegers in de overgang! Vitamine E zit o.a. in: noten en pindakaas.
Nachtzweten kan dus verschillende oorzaken hebben, zoals een te warme omgeving of nachtkledij, lichamelijke inspanning, voeding, medicijnen, hormoonschommelingen of en onderliggende ziekte. Hoewel de meeste onschuldig zijn, is het toch belangrijk om bij aanhoudende klachten contact op te nemen met je huisarts.