Gebruik Infacol voor elke voeding en gedurende een aantal dagen voor een goed resultaat. Als je Infacol gedurende langere tijd gebruikt kan het zelfs helpen om de ophoping van gas te voorkomen. Hoe vaak kan ik Infacol gebruiken? Infacol kan vanaf de geboorte en voor onbepaalde tijd gebruikt worden.
Als je Infacol voor elke voeding gebruikt, zou het na een aantal dagen al goed resultaat moeten opleveren. Je druppelt de vloeistof met het pipetje achter in de mond van je kind. De dosering is 0,5 milliliter per keer (één gevuld pipetje).
- Een gevulde pipet (0,5 ml) voor elke voeding toedienen. Indien noodzakelijk kan dit tijdelijk verhoogd worden tot 2 gevulde pipetten (1 ml). - Gebruik Infacol gedurende een aantal dagen voor het beste resultaat. - Gebruik gedurende langere tijd kan de ophoping van gas helpen voorkomen.
Infacol wordt gegeven vóór elke voeding. Het kan zowel bij borst- als bij flesvoeding worden gebruikt. Infacol wordt niet in de bloedbaan opgenomen. Het helpt bij het bevrijden van vastzittende lucht, zonder het natuurlijke ontwikkelingsproces van de darmen te beïnvloeden.
Behalve dat het niet werkt, zijn er ook nog andere redenen om je baby geen Infacol te geven. Ingredienten: Simeticon 40 mg/ml natriumsaccharine, hypromellose, sinaasappelsmaak, methyl hydroxybenzoate (E218), propyl hydroxybenzoate (E216), gezuiverd water.
Hoeveel Infacol moet ik mijn baby geven? Druppel voor elke voeding een gevulde pipet (0,5 ml) achter op de tong van je baby. Indien noodzakelijk kan dit tijdelijk verhoogd worden tot twee gevulde pipetten (1 ml). Infacol is makkelijk toe te dienen dankzij de gebruiksvriendelijke plastic pipet.
Als je baby 's nachts last heeft van krampen kan dit verschillende oorzaken hebben: Lichaam moet nog wennen aan voeding via de mond in plaats van de navelstreng. De darmen zijn nog in ontwikkeling (bij pasgeboren baby's). Je baby krijgt te veel lucht binnen tijdens de voeding.
Een piek in de darmkrampjes ervaren ouders vaak bij een baby als hij zes tot acht weken oud is. Daarna merk je meestal dat het minder wordt. Na drie tot vier maanden zullen de meeste krampjes vanzelf overgaan. De darmen van je baby zijn dan genoeg ontwikkeld.
Symptomen van (verborgen) reflux herkennen bij je baby
Kokhalzen. Spugen. Overstrekken (het aanspannen van de rugspieren en het achterover drukken van het hoofdje) Slechte nachtrust.
Infacol kan vanaf de geboorte gebruikt worden. Het heeft een natuurlijke sinaasappelsmaak en bevat geen suiker, alcohol en kleurstoffen. Het flesje bevat ongeveer 100 doses.
Sommige merken fleswater (bv. Spa) kunnen bij gevoelige kindjes mogelijk constipatie en krampjes veroorzaken. In dat geval ben je beter af met een water van Evian of Valvert.
Niet goed voor de darmen van je kleintje dus. Eten en drinken die krampjes veroorzaken: naast kruiden, kan je kleintje van de volgende dingen ook darmkrampjes krijgen: chocola, koffie, frisdrank, sinaasappelsap, koolsoorten, pittig eten, prei en ui.
Kenmerken van darmkrampjes
Je baby begint na de voeding of tijdens het slapen plotseling ontroostbaar te huilen. Je ziet en voelt het buikje duidelijk bewegen. Tijdens een krampaanval trekt je baby zijn of haar beentjes krachtig op en spartelt. Je baby is onrustig en maakt een gespannen en krampachtige indruk.
Als je kindje huilt direct na de voeding, kan het zijn dat hij last heeft van zijn buik en geen honger. Je herkent dit aan trappelende voetjes, onrustig zijn en het lichaam strekken. Na 3 maanden zijn bij de meeste baby's de krampjes over. Wat kan helpen tegen darmkrampjes, is de tijd nemen bij de voeding.
Maar huilt je baby gedurende langere periodes tot wel 3 uur achter elkaar en kun je hem niet kalmeren? Dan heeft hij ergens last van, waarschijnlijk van darmkrampjes. Baby's krijgen hier last van rond de 2 tot 4 weken en het kan duren tot ze 3 tot 4 maanden oud zijn.
De darmen van je kindje worden namelijk voor het eerst echt aan het werk gezet buiten de baarmoeder, met melk in plaats van vruchtwater. Hierdoor passeert voeding soms te snel en wordt het niet afgebroken, wat zorgt voor winderigheid en krampjes.
Rare geluiden tijdens het slapen door lichte slaap
Je baby begint met een lichte, actieve slaap die vergelijkbaar is met de REM-slaap van een volwassene. In deze slaapfase slapen baby's oppervlakkig, bewegen ze meer en kunnen ze zelfs geluiden maken die lijken op kreunen, lachen of gillen.
Als de baby gaat drinken wordt de peristaltiek van het spijsverteringskanaal geactiveerd. Dit kan de krampjes veroorzaken. Soms is de hoeveelheid lucht die een baby inslikt tijdens de voeding de oorzaak van de krampjes. Je ziet dan vaak dat de moeder een grote melkproductie heeft en de melk flink toeschiet.
Je baby huilt om met je te communiceren. Het is op deze leeftijd eigenlijk de enige manier om te laten weten dat hij iets nodig heeft of aandacht en liefde van je wil. Naast huilen kan je baby door lichaamssignalen laten merken dat hij iets nodig heeft. Door te huilen kan je baby prikkels verwerken.
De BornFree babyfles is speciaal ontworpen om darmkrampjes en spugen te verminderen. De babyfles is voorzien van een ventielsysteem dat alleen melk doorlaat wanneer de baby zuigt, zodat de baby rustiger drinkt en naar behoefte kan drinken. Net als bij borstvoeding.
Helpt speciale flesvoeding tegen krampjes? Het is niet overtuigend bewezen dat krampjesvoeding echt werkt. Ook geitenmelk is niet beter. Borstvoeding is de beste voeding bij darmkrampjes.
Als je overstapt op een andere voeding, moet je kindje eerst even wennen. Zijn darmpjes moeten zich opnieuw instellen. Probeer daarom de andere voeding altijd minimaal twee weken en wissel liever niet voor die tijd. Dat kan veel onnodige onrust met zich meebrengen.