Bitterzout geeft een zeer dunne ontlasting. De werkingstijd verschilt van persoon tot persoon. Het is daarom verstandig om het gebruik uit te proberen op een vrije dag. Bij een magnesiumtekort treedt er bij sommige personen gasvorming op na gebruik van bitterzout.
Voor een kuur van de dunne darm heb je 1 volle dessertlepel (8-10gr) Bitterzout nodig. Los dit op in 250ml lauw water. De smaak is niet lekker maar je kan het aangenamer maken door bijvoorbeeld wat citroensap toe te voegen. Drink dit 's ochtends meteen na het wakker worden of 's avonds voor het slapen gaan.
Tussen de innames door moet je 1 liter warm water of thee drinken, omdat je natuurlijk veel vocht gaat verliezen. Op dag twee moet je zeker en vast probiotica slikken en genoeg gefermenteerd voedsel (yoghurt bijvoorbeeld) op het menu zetten.
Er zijn veel verschillende manieren voor een darmreiniging. Denk aan een klysma, een hoge darmreiniging, colonhydrotherapie en laxeermiddelen. Vaak worden deze darmspoelingen gedaan om van bepaalde problemen met de stoelgang af te komen. Denk hierbij aan obstipatie, onrustige darmen of buikkrampen.
Dosering bitterzout: Bij toepassing is 10 gram bitterzout nodig per glas water. Bij een slechte stoelgang/ontlasting wordt een grotere hoeveelheid, meestal 20 - 30 gram, ineens ingenomen, verdund met water, limonadesiroop, citroensap of appelsap. Dit omdat het zout een bittere smaak heeft.
Bij darmspoelen wordt water ingebracht in het laatste deel van de dikke darm, de endeldarm. Hierdoor komt het water samen met de ontlasting vrijwel gelijk weer naar buiten. Het darmspoelen wordt gedaan met een spoelkatheter. Dit is een soepele slang die voorzichtig via de anus wordt ingebracht.
Je spijsvertering en microbioom houden van onbewerkte en pure voeding. Het liefst vezelrijk. Vezels zitten in groente, fruit, volkorengraanproducten, maar ook in peulvruchten, aardappels, noten en zaden. In je dunne darm kunnen vezels niet verteerd worden.
Bij verstopping lukt het niet goed om te poepen. U poept minder dan 3 keer per week. De poep blijft te lang in uw dikke darm en wordt daardoor hard en droog.
Het inbrengen van de endoscoop ervaren veel mensen als vervelend. Als u last hebt van aambeien of kloofjes rond de anus, kan dit extra pijnlijk zijn. Het opschuiven van de endoscoop door de dikke darm kan vooral bij de bochten pijnlijk zijn. Door het onderzoek kunnen ook buikkrampen ontstaan.
Door darmspoelingen of klysma's zou je gewicht kunnen verliezen, ontgiften en het zou goed voor je algemene welbevinden zijn. Maar nieuw wetenschappelijk onderzoek toont aan dat hier geen bewijs voor is.
Het verschil tussen Bitterzout en Zuiveringszout is: Zuiveringszout krikt de PH waarde op, wat bij het gebruik van bitterzout niet zo gauw gebeurt. Bitterzout drinkt wel iets makkelijker dan zuiveringszout.
Ons lichaam 'ontslakt' zichzelf namelijk prima. Het verwijdert afvalstoffen via onder andere de urine, ontlasting, ademhaling, haren, huid of transpiratievocht. Hier heb je geen speciale producten voor nodig. Onze lever en nieren kunnen over het algemeen deze ontgifting prima uitvoeren.
Gedroogd fruit. Gedroogd fruit, zoals bijvoorbeeld pruimen, zijn een goede optie wanneer je last hebt van verstopping down there. Ze bevatten namelijk veel vezels – een handjevol bevat ongeveer zes gram – en zijn daarnaast ook rijk aan sorbitol en fructan, natuurlijke suikers die een laxerend effect hebben.
Yoghurt wordt veelal aanbevolen omdat het goed is voor de bacteriën in je darmen. Dit komt omdat in bepaalde yoghurt Bifidobaderium lactis BB-12 (Bifidobacterium) zit. Uit onderzoek bij gezonde mensen is gebleken dat dit de darmflora kan verbeteren en dat dit ook te merken is aan de stoelgang.
Wat is het? Sommige mensen hebben drie keer per dag ontlasting, anderen drie keer per week. Als je regelmatig meer dan drie dagen geen ontlasting hebt of minder vaak en met meer moeite, dan spreken we van verstopping of obstipatie. Omdat de stoelgang te lang in de dikke darm blijft zitten, wordt hij harder en droger.
Molenaar noemt tien dagen het maximum: "Daarna moet je opgenomen worden, want dan loop je de kans dat de endeldarm scheurt. De ontlasting kan dan in je buik komen en dat is levensgevaarlijk. Als je niet binnen vierentwintig uur behandeld wordt, is het afgelopen."
Genoeg vezels eten
Volkorenbrood, groente, fruit, noten en peulvruchten zijn goede bronnen van vezel. Vezels werken in de darm als een soort spons waardoor ze water opnemen. Zo zorgen ze voor een soepele ontlasting en geven volume aan de ontlasting. Ook zorgen vezels ervoor dat de darmen in beweging blijven.
Veel groente en fruit soorten werken ontgiftend. Denk aan blauwe bessen, appels, ananas, venkel, spruitjes etc.
Het antwoord op de vraag 'hoe lang duurt ontgiften van alcohol' is gemiddeld tien nachten. Vooral de eerste drie dagen kunnen behoorlijk zwaar zijn en heb je het meeste last van de ontwenningsverschijnselen. Daarna nemen ze af en zijn de meeste van onze cliënten na tien nachten weer helemaal clean.
Men kan het lichaam ontgiften door schadelijke stoffen te binden en af te voeren via diverse organen. Bij een te snelle ontgifting kunnen symptomen als misselijkheid, diarree, hoofdpijn en huidklachten optreden. Hou hier rekening mee en ondersteun het lichaam zo goed mogelijk in het ontdoen van zijn gifstoffen.