Het is net zo gebruikelijk om de verlovingsring te dragen voor de bruiloft en daarna. De verlovingsring blijft op de ringvinger van de linkerhand en de trouwring komt naar rechts. Dit is met name handig als het ontwerp van de twee ringen aanzienlijk verschilt.
Het dragen van de verlovingsring kan vanaf dat moment tot de rest van het leven, maar hoeft natuurlijk niet. Zo zijn er echtparen die ervoor kiezen om na de bruiloft de verlovingsring af te doen en ervoor kiezen om uitsluitend de trouwring te gaan dragen. Hierin bent u volledig vrij.
Verlovingsringen zijn er al vanaf 300 Euro. De gemiddelde prijs van een verlovingsring ligt echter wel wat hoger. De gemiddelde prijs schommelt ergens rond de 1.000 tot 1.500 Euro. Een trouwring is vervolgens doorgaans wat duurder.
De verlovingsring staat voor de belofte van het huwelijk, het symboliseert toewijding en verplichting jegens de geliefde partner. De vorm van de ring wijst al naar de betekenis: het is cirkelvormig - zonder begin en einde - en werd zo een universeel teken van eeuwige liefde en loyaliteit, perfectie en oneindigheid.
Traditioneel draagt de bruid haar verlovingsring aan de linkerhand. Meestal worden de verlovingsring en trouwring bij elkaar gedragen aan de linkerhand, maar heel wat bruidjes doorbreken de traditie. Je kunt de ringen ook gerust splitsen en je verlovingsring rechts dragen en je trouwring links, of omgekeerd.
Over het algemeen zijn verlovingsringen duurder dan trouwringen. Dit komt omdat trouwringen (over het algemeen, je kunt je eigen ring natuurlijk altijd aanpassen zoals jij het wil) geen stenen hebben. Ze zijn vaak glad en die van de man en de vrouw lijken erg op elkaar.
In Nederland hoort over het algemeen de verlovingsring aan de ringvinger van de linkerhand. Na de bruiloft kan de verlovingsring verhuizen naar de ringvinger van de rechterhand en wordt dan samen met de trouwring gedragen.
Verloofden dragen den gladden gouden band (of den fantasiering) uitsluitend aan den linker ringvinger. Getrouwden dragen den trouwring aan den rechtervinger. Katholieken dragen den verlovingsring aan de rechterhand, den trouwring aan de linker.
Nee, behalve dat jullie elkaar beloofd hebben samen te gaan trouwen is er verder geen enkele verplichting. Het is natuurlijk wel vanzelfsprekend dat je trouw blijft aan je verloofde.
Na de bruiloft kun je ervoor kiezen om de twee ringen met elkaar te verbinden. De trouwring hoort dan aan de binnenkant, want dan zit 'ie dichter bij je hart. Je kunt ook aan elke hand één ring dragen, als de verlovingsring niet mooi bij je trouwring past.
Dit is puur een kwestie van eigen budget, en hangt ook heel erg af van hoe u er tegenover staat. Een verlovingsring kopen is immers een eenmalige investering voor het leven. Die eenmalige uitgave wordt snel vergeten als u uw partner met veel liefde en trots de ring ziet dragen.
Tiffany & Co is sinds 1837 marktleider op het gebied van verlovings- en trouwringen. De stijlvolle ringen liggen in een hogere prijsklasse. Voor de lucky girls onder ons een verlovingsring is beschikbaar vanaf €1200 euro en een trouwring vanaf €650 euro.
De standaard regel is dat uw ring over de knokkel van uw vinger moet passen. De knokkel dient namelijk als een soort extra zekerheid en zorgt ervoor dat de ring niet kan afglijden. Maar de ring mag ook niet te los zitten, dan kun hij namelijk ergens achter blijven hangen.
U kunt uw trouwring of ander sieraad blijven dragen tot u overlijd om er vervolgens een erfstuk van te maken na uw overlijden. Steeds vaker komt het voor dat mensen kiezen om bij leven een bijzondere herinneringssieraad te laten maken van hun trouwring die als erfstuk wordt weggegeven na het overlijden.
De meest traditionele keuze voor een verlovingsring is een diamanten ring. Wanneer je een verlovingsring met diamant wilt kopen is het belangrijk om te letten op de 4 C's: carat, color, clarity en cut.
Gemiddelde lengte verloving
Over het algemeen duurt een verloving tussen de twaalf en achttien maanden. Er zijn altijd uitschieters. De grootste reden voor een verloving van twaalf maanden is de beschikbaarheid van de trouwlocatie.
Meestal geeft de man eerst een korte speech aan zijn partner. Tijdens dit huwelijksaanzoek is de vraag - ook wel de mooiste vraag in het leven genoemd: 'Wil je met me trouwen?' . Als de persoon gevraagd "Ja!" Antwoordt, is de verloving gesloten.
Traditioneel gezien betaalt de bruid voor de trouwring van de bruidegom en de bruidegom betaalt voor de verlovingsring en de bijpassende trouwring voor de bruid. Vroeger was het zelfs gebruikelijk dat de ouders van de bruid de hele bruiloft betaalden. Dat is inmiddels niet meer zo.
Traditioneel worden trouwringen vaak gegraveerd met de trouwdatum en de naam van de echtgenoot of echtgenote. Als je liever iets anders wilt, kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een mooie spreuk, een bepaald motto of een gezegde.
Traditioneel gezien komt de keuze van de hand waar je de trouwring draagt dus vanuit het geloof. In Nederland dragen de Katholieken de trouwring links, en de Protestanten juist rechts. Dit geldt overigens niet voor alle landen, dit kan per land verschillen.
Verlovingsring blijft links, trouwring wordt rechts gedragen. Het is net zo gebruikelijk om de verlovingsring te dragen voor de bruiloft en daarna. De verlovingsring blijft op de ringvinger van de linkerhand en de trouwring komt naar rechts.
Wat betreft de etiketten van een huwelijksaanzoek maakt het niet uit op welke knie je iemand ten huwelijk vraagt. De kans is groot dat je hier geen eens over na zult denken en gewoon op één knie zakt. Net die ene knie die goed aanvoelt.
Hoeveel karaat diamant heeft de gemiddelde verlovingsring? Wanneer we de wereldmarkt bekijken, stellen we vast dat het gemiddelde karaatgewicht voor een verlovingsringrond de 1.00 en 1.09 karaat ligt.