Met een kleine deo-stick (van 30 ml) moet je zeker 6 weken kunnen doen en met een grote stick (75 ml) minimaal 3 maanden. De deo-stick bevat een hoge concentratie natriumbicarbonaat en daarom heb je echt maar weinig nodig om de hele dag beschermd te zijn tegen zweetgeur.
De deodorant stick is – in tegenstelling tot een deodorant roller – niet geproduceerd op waterbasis en kun je daardoor niet direct smeren. Voor optimaal gebruik adviseren wij om de deo-stick eerst een paar seconden tegen de huid te verwarmen, zodat de deo-stick wat zachter wordt. Vervolgens smeer de je crème uit.
Fout 4: deo te vaak opspuiten of -smeren
Iedere dag deo opdoen is eigenlijk helemaal niet nodig. Laat staan het in de loop van de dag nog eens te doen. Als je een goede deodorant hebt, zou je het volgens dokter Harper maar 1 à 2 keer per week op hoeven te spuiten of smeren.
Wat zijn de voordelen van een deodorant spray of roller
Hygiënischer, het product komt namelijk niet in contact met je huid. Droogt meestal sneller dan een roller. Werkt prettiger wanneer je oksel haar hebt. (een roller kan moeite hebben om door okselhaar te komen)
Stinkende oksels oorzaak
Het wordt namelijk geassocieerd met een gebrek aan persoonlijke hygiëne. Dit kan het geval zijn wanneer zweet een reactie aangaat met bacteriën. Dit veroorzaakt de klassieke 'zweetlucht' en kan verholpen worden met een frisse douche.
– Gebruik een antiperspirant dagelijks en bij voorkeur 2x per dag. Een antiperspirant gaat pas na een aantal dagen echt goed werken, dan raken namelijk de zweetklieren pas goed verstopt. Stop je met aanbrengen, dan verdwijnt de werking ook geleidelijk weer.
Wanneer je stopt met deo ga je dus gewoon weer transpireren. Geur ontwikkelen. Het is juist heel goed voor je lichaam dat het onder de armen weer kan stromen.
Niet alleen deo's, ook andere sprays zoals schoonmaaksprays hebben negatieve invloed op de longen. Noorse wetenschappers ontdekten dat regelmatige blootstelling aan schoonmaakmiddelen leidt tot beschadiging van de luchtwegen.
deodorant worden vaak aluminiumzouten toegevoegd, om zweten tegen te gaan. Daarnaast kan deodorant stoffen bevatten die de groei van bacteriën remmen, zoals alcohol. Alcoholen worden vaak gebruikt als oplosmiddel, ontsmettingsmiddel (bacteriedodend), schoonmaakmiddel en brandstof.
Als je een anti-transpirant spray gebruikt, is het belangrijk dat je deze goed schudt, zodat het aluminiumchloorhydraatpoeder gelijkmatig wordt verdeeld in de spuitbus en op de huid. Om witte sporen te voorkomen, moeten alle producten tegen transpiratie (dus ook sticks of rollers!)
Er is geen juiste leeftijd om deodorant te gaan gebruiken. Sommige kinderen beginnen te zweten vanaf 7 jaar en anderen pas vanaf 10 jaar. Sommige kinderen hebben een duidelijke geur en anderen niet. Dit komt omdat geur wordt veroorzaakt door 2 factoren; de bacteriën op je huid en de werkende apocriene zweetklieren.
Omdat de lucht in de fles deels vloeibaar is; die vloeistof kookt en koelt daardoor af, Omdat de lucht die uit de fles ontsnapt langs de fles stroomt en daarmee de fles afkoelt.
Het is algemeen bekend dat deodorant een 'zweetgeur' helpt te voorkomen, maar deodorant kan de huid ook irriteren. Vooral wanneer je last hebt van een gevoelige huid.
Callewaert: 'Veel mensen hebben eigenlijk helemaal geen deo nodig, maar gebruiken het omdat het ons zo is opgelegd. Ik zou iedereen aanraden om eens een tijdje zonder deo te leven, zodat je microbioom zich kan herstellen en de bacteriën zelf hun werk kunnen doen.
je inhaleert het met een doek voor de spuit en je voelt je ineens licht in je hoofd en je krijgt een super lekker warm gevoel duurt maar paar minuten als je teveel doet kan je ook wat hallucineren ik gebruikte het vaak als ik niks te blowen had maar ben er nu een jaar mee gekapt(deo).
Dat mensen proberen high te worden van deodorant, is hem wel bekend. "Het is niet nieuw dat mensen een vluchtige stof inhaleren, zoals lijm, aanstekergas of dus nu deodorant. Maar van een trend is zeker geen sprake.
De Dove Original deodorant is onder vele gebruikers de absolute beste koop deodorant en is al jaren favoriet. De deodorant is zowel voor mannen als voor vrouwen geschikt en biedt een langdurige bescherming tegen transpiratie.
Odorex Extra Dry Lotion is langer werkzaam dan een reguliere deodorant, slecht 2-3 maal per week aanbrengen volstaat. Is dit product schadelijk voor mijn huid? Nee, Odorex is niet schadelijk voor de huid. De werking van het actieve bestanddeel van Odorex berust op het afsluiten van de zweetklieren onder de oksels.
Maar voor twee procent van de Europeanen is dat eigenlijk onnodig, omdat zij geen stinkend zweet onder hun oksels produceren. Toch gebruikt driekwart van deze mensen dagelijks deodorant, zo blijkt uit een nieuwe studie.
Propyleenglycol is een stof gemaakt van petroleum en wordt gebruikt in cosmeticaproducten als 'zachtmakend', smeerbaar middeltje. In deodorant dus om je oksels zachter en gladder te laten voelen. Propyleenglycol is gelinkt aan lever en nierschade en zou ook niet goed zijn voor hart en zenuwstelsel.
Een aantal chemische stoffen kan verantwoordelijk zijn voor contacteczeem als gevolg van deodoranten en anti-transpiranten. Het meest voorkomende allergeen dat een dergelijke reactie oproept zijn geurstoffen en aan geurstoffen gerelateerde bestanddelen, zoals essentiële oliën of biologische toevoegingen.
Sluip dus voor een subtiele geur check-up eerst naar de koffie-automaat en ruik daarna of het nog snor zit met je eigen geurtje. Valt het tegen? Dan heb je alvast een bakje troost om de publieke vernedering door te spoelen, om vervolgens naar deodorant te grijpen.