Voordat een ooglaserbehandeling plaatsvindt dient er een uitgebreid vooronderzoek te worden gedaan. In beide gevallen dient het oog in optimale conditie te zijn. Daar harde lenzen de bolling van uw oog beïnvloeden moeten deze minimaal 2 weken tevoren niet gedragen worden, zachte lenzen minimaal 1 week.
- tussen 18 en 21 jaar is een bewezen stabiliteit van 2 jaar nodig om tot behandeling over te gaan. - vanaf 21 jaar vragen we patiënten naar een bewezen stabiliteit van 1 jaar.
Het resultaat van een behandeling is blijvend
Het risico dat uw ogen er in de toekomst er weer op achteruit gaan, is nihil. Het resultaat van een behandeling is daarom blijvend.
U beslist samen met de oogarts voor welke behandeling u kiest. Hoelang mag ik mijn contactlenzen niet dragen voorafgaand aan het vooronderzoek? Zachte lenzen mag u twee weken voor het vooronderzoek niet meer dragen en harde lenzen mag u vier weken voor het vooronderzoek niet meer dragen.
Hoe lang blijft de sterkte van de ogen goed na de laser? - Oogkliniek 't Zand in Brugge. Het effect van ogen laseren blijft zeer lang goed. LASIK verandert gemiddeld na 10 jaar 0.4 dioptrie, SMILE en LASEK 0.25 dioptrie.
Draag bij zonnig weer altijd een zonnebril gedurende de eerste zes maanden na de behandeling. Dit om de werking van uv-straling tegen te gaan. Sterke uv-straling kan het effect van de laserbehandeling verminderen.
De eerste twee weken kunt u beter niet zwemmen, duiken of naar de sauna gaan. Extreme sporten en contactsporten kunt u na 4 weken weer oppakken. Wacht met autorijden totdat uw zicht scherp en stabiel is. Sterke UV-straling kan een nadelig effect hebben op de laserbehandeling.
De prijs is namelijk afhankelijk van de behandelaar, de lasermethode en de complexiteit van de oogafwijking. Hoeveel het je precies kost, weet je pas als je je ogen laat onderzoeken. Gemiddeld liggen de kosten voor ogen laseren tussen de 1.300 en 1.900 euro per oog.
Wordt ooglaseren onder narcose gedaan? Nee, de ingreep wordt uitsluitend gedaan met plaatselijke verdovingen.
Contactlenzen hebben de mogelijke bijwerking na jaren een zogenaamde contactlensintolerantie bij veel mensen te ontwikkelen. De klachten kunnen bestaan uit branderigheid, jeuk, droogheid, pijn en rode ogen.
Een recente studie in het toptijdschrift JAMA Ophthalmology zegt dat vier op de tien patiënten na het laseren van de ogen nieuwe problemen krijgen met hun zicht.
Veelgestelde vragen. Kan ik blind worden van een ooglaserbehandeling? Nee, de angst voor blindheid is niet reëel. Met de laser wordt alleen het hoornvlies bewerkt, het voorste laagje van uw oogbol.
U voldoet aan de algemene voorwaarden maar ooglaseren is bij u niet mogelijk. U bent jonger dan 55. Uw oogafwijking ligt tussen -8.00 en -20.00, +2.00 en +14.00 of is maximaal 7.50 dioptrie bij een cilinderafwijking.
Geen een behandeling is 100% zonder complicaties. Wel is het belangrijk om je te realiseren dat slechts een klein percentage last krijgt van complicaties. De meest voorkomende complicatie is de kans op droge ogen. Dit kan in de meeste gevallen worden verholpen met oogdruppels.
Een bijziende persoon kan voorwerpen op een afstand niet (goed) onderscheiden. Het zicht is wazig en zich verplaatsen, koken en televisie kijken kan enkel met een aangepaste bril of met lenzen.
Alle behandelingen zijn verdoofd en daarmee pijnloos. Bepaalde handelingen kunt u wel voelen, maar ze zijn niet pijnlijk. De eerste uren na een behandeling kunnen uw ogen een paar uur tot een paar dagen geïrriteerd aanvoelen of soms pijn doen. Dit verschilt per type behandeling.
De laserpuls kan een gevoel geven die te vergelijken is met een heel licht prikje of zoals er een elastiekje tegen uw huid wordt geschoten. Dit gevoel is heel erg kort en verdwijnt zeer snel. De behandeling is meestal goed te verdragen en veel van onze cliënten ervaren helemaal geen pijn.
Nee, een ooglaserbehandeling is niet pijnlijk. Tijdens de ooglaserbehandeling wordt gezorgd voor een goede pijnstilling. Ook na de behandeling krijgt u pijnstillers mee naar huis. U kunt na de behandeling het gevoel hebben van een zandkorrel in het oog.
Veel mensen gaan naar buitenlandse klinieken om hun ogen te laten laseren. Vaak wordt gedacht dat een ooglaserbehandeling in Turkije veel goedkoper is dan in Nederland. Tegenwoordig is het prijsverschil veel lager en het blijkt meestal toch praktischer om voor een ooglaserbehandeling in eigen land te kiezen.
Ooglaseren in Turkije via Alma Care kost slechts € 885,00 voor beide ogen. Een compleet verzorgd VIP arrangement, inclusief reis, verblijf, luchthaven transfers en ooglaseren kost € 1450,00. Hiermee is Alma Care de goedkoopste aanbieder van kwaliteit in Nederland en België.
De Consumentenbond stelde de onderstaande checklist samen waar een betrouwbare ooglaserkliniek aan moet voldoen. Oogziekenhuis Focuskliniek voldoet aan al deze eisen.
De kans dat u een nabehandeling nodig heeft na een geslaagde ooglaserbehandeling is klein. Minder dan 5% van alle patiënten heeft een nabehandeling nodig. Daar staat tegenover dat een grote meerderheid ook jaren later nog steeds melding maakt van een verbeterd, scherp gezichtsvermogen.
Na een ooglaserbehandeling mag u niet zelf autorijden. Dit is niet alleen omdat het zicht door de behandeling wazig kan zijn, maar ook omdat u dan niet verzekerd bent. Na uw eerste controle (na een week) hoort u of u weer kunt autorijden. Direct na uw lensimplantatie mag u niet zelf autorijden.
Met ooglaseren kunnen we refractieafwijkingen als verziendheid, bijziendheid of een cilinderafwijking corrigeren. Een ooglaserbehandeling is pijnloos. Uw oog wordt verdoofd met oogdruppels zodat u van de behandeling niets zult voelen.
Trainen en sporten
Na een week kun je alweer naar yoga, pilates, aerobics en zelfs hardlopen. Als je aan gewichtheffen doet, moet je zeker twee weken wachten voordat je dit weer oppakt. We raden het af om ten minste een maand na de behandeling te zwemmen of gebruik te maken van een sauna.