Ook kun je het bananenbrood bewaren in een luchtdicht bakje. Wil jij je bananenbrood in de koelkast bewaren dan blijft het brood nog 8 dagen goed. Keep in mind dat je de verpakking goed afsluit, dan heeft je bananenbrood de meeste kans om de moisture structuur te behouden.
Hoe bewaar je bananenbrood? Een bananenbrood kun je zeker een week bewaren, buiten de koelkast, in folie verpakt. Gewoon op het aanrecht of in een kastje of broodtrommel. Je kunt er verschillende dagen van genieten, door er steeds 1 of meer plakjes van te snijden en daarna het bananenbrood weer goed te verpakken.
Bananen zijn gevoelig voor koudebederf. Bewaar ze op een droge, koele, donkere plek, maar niet in de koelkast. Veel ander fruit, zoals appels en peren, rijpt of bederft sneller als je het bij bananen bewaart. Bananen kun je langer goed houden door de bovenkant van een tros in te wikkelen met vershoudfolie.
Bananenbrood kun je ongeveer 3 maanden in de vriezer bewaren. De cake afgedekt in de koelkast bewaren. Dan blijft het 4 tot 5 dagen goed. Bananenbrood kun je buiten de koelkast een dag bewaren.
Je laat het bananenbrood niet afkoelen
Warm brood gewikkeld in plasticfolie leidt namelijk tot condensatie en schimmelvorming. Ook verstevigt het afkoelen van het brood de structuur, waardoor je mooiere sneetjes kan snijden. Als je van warm brood houdt (wie niet?) kan je je sneetje altijd opnieuw opwarmen in de oven.
Hoe een heel brood ontdooien: Een heel brood ontdooi je net als een half brood. Haal het brood uit de zak maar laat de aluminiumfolie om het brood zitten. Leg het brood op een bord op het aanrecht en bewaar de diepvrieszak voor een andere keer. ± vier uur later is je brood ontdooit en kun je hem aansnijden.
Schil bananen, en snijd ze in stukken of plakjes. Je kunt ze ook heel invriezen. Vries ze in in een bakje of zakje. Bananen verliezen na het invriezen wel wat smaak.
Het grootste verschil zit in de ingrediënten. Bananenbrood is de gezondste van de twee, want deze wordt gemaakt van een voedzaam meel (havermeel, amandelmeel, speltmeel) en bevat alleen maar natuurlijke suikers. Niet alleen bananen, maar ook bijvoorbeeld dadels of honing worden hierbij als zoetmaker gebruikt.
Je moet bananenbrood toch meer zien als een snack, zegt ook Mary Stottelaar, diëtist en medeoprichter van de site PuurGezond. "Het bevat naast veel suiker inderdaad ook goede voedingsstoffen, maar vaak meer calorieën dan gewoon brood en zelfs cake. En suiker is suiker. Zo wordt het door je lichaam ook opgenomen.
Taarten bewaar je 2 tot 3 dagen in de koelkast. Je kan taart ook invriezen. Bewaar het in de taartdoos en doe er een plastic zak omheen, dan blijft het ongeveer 3 maanden goed. Cake kan je ongeveer een week bewaren (buiten de koelkast) in een trommel of verpakt in aluminiumfolie.
Koel bewaren maar geen koelkast
Maar let op: leg de banaan zeker niet in een koelkast, want bananen kunnen niet tegen de kou. Dan worden ze meteen zwart. Op kantoor is het ongeveer 22°, en in een kelder ongeveer 14°: dit zou ideaal zijn om ze wat langer te bewaren.
Hoewel de vruchten nog prima te eten zijn zien ze er niet smakelijk uit in hun donkere schil. De banaantjes zijn niet overrijp en ze zijn niet smossig. Prima van consistentie, goed van smaak, maar niet appetijtelijk om te zien.
Banaan bewaren
Geprakte of gepureerde banaan blijft ongeveer 4 maanden houdbaar in de diepvries. Hoe lang kun je een banaan bewaren? Een banaan kun je 7 dagen in een fruitschaal bewaren.
Verpak de cake in plasticfolie, aluminiumfolie, in een plastic zak of in een afsluitbare (cake)bak. Luchtdicht verpakt is de cake een kleine week te bewaren. Natuurlijk is ie versgebakken wel het allerlekkerst!
Het grootste verschil tussen bananenbrood en bananencake zit 'm dus in de ingrediënten die uiteindelijk de voedingswaarden bepalen.
Er zitten 135 kilocalorieën in 1 plak (45 gram) bananenbrood. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'bananenbrood'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Vind je banaan echt niet lekker, dan kun je deze vervangen door mango, peer of kaki. In baksels is banaan wat lastiger te vervangen, omdat mango en peer wat meer vocht bevatten. Voeg daarom wanneer je mango of peer in plaats van banaan gebruikt altijd wat minder vocht toe.
Bananencake (100 g) bevat 297 calorieën.
Het bananenbrood van SUNT is namelijk vaak dichterbij dan je denkt. Als voorverpakt plakje bij AH to go, bij een van de 700 Albert Heijn filialen in Nederland en België, bij COOP of gewoon via de PICNIC app.
Veel fruit kun je invriezen, maar er zijn enkele fruitsoorten waarbij invriezen niet heel geschikt is. Dit heeft onder andere te maken met het vochtgehalte in het fruit. Enkele soorten fruit die niet zo eenvoudig in zijn te vriezen, zijn: granaatappel, sinaasappels, mandarijnen en passievrucht.
Het klinkt niet direct heel aantrekkelijk, maar de schil van een biologische banaan blijk je dus prima te kunnen eten. Je kunt vrijwel alle soorten fruit met schil en al opeten. Het is zelfs gezond om ook de schil van een banaan op te eten. Een bananenschil bevat namelijk veel vitamine B6, B12, magnesium en kalium.
In principe kun je alle soorten yoghurt in de vriezer bewaren. Wel is het zo dat hoe vetter de yoghurt is, hoe wateriger deze zal zijn nadat je de yoghurt hebt ontdooid. Je kunt dus stellen dat vetarme yoghurt zijn structuur het best behoudt.
Bananen kunnen niet rijpen in de vriezer, ga dus geen groene of onrijpe bananen in die ijskist gooien. Gepelde bananen blijven in de vriezer ongeveer vier maanden goed. Je kunt bananen 2x invriezen zolang het fruit niet op kamertemperatuur is ontdooid.
Zeker in de smoothie is banaan geweldig. Het geeft een heerlijke milkshake-achtige structuur, maar dan gezond! Als je bevroren banaan toevoegt aan je smoothie wordt hij direct heerlijk koel. Een hele banaan in de blender is alleen geen succes.
Bananen ontdooien
Laat de banaan een paar uur op kamertemperatuur ontdooien en onthoud dat je alle vloeistof die tijdens het ontdooien naar buiten komt, evenals het vruchtvlees kunt gebruiken, zowel bij het koken als voor een smoothie.