Je mag je kindje net zolang dragen als dat jullie beiden fijn vinden! Over de hele wereld worden baby's gedragen terwijl de drager rustig verder gaat met zijn of haar activiteiten. Zorg er wel voor dat je kindje op de juiste manier in de draagdoek zit en dat de banden mooi over je schouders en rug uitgespreid zijn.
In het verlengde van deze vraag komt ook vaak: “Hoe lang kan ik mijn kindje dragen?” Ook voor deze vraag is er een makkelijk antwoord: Er zit geen limiet op hoe lang je je kindje draagt. De ene ouder wil graag zijn kindje alleen de eerste paar maanden dragen, terwijl de ander het kindje nog draagt met 4 jaar.
Dit omdat je kindje (de eerste 3-4 maanden) nog licht en klein is. Je kindje gaat natuurlijk groeien in zowel lengte en gewicht, daarmee wordt het dragen met een rekbare doek vaak zwaarder ervaren in vergelijking met een geweven doek. Tevens kun je met een rekbare draagdoek je kindje niet op je rug dragen.
BabyBjörn Draagzak One voor een lang gebruik, vanaf de geboorte (3,,5kg) tot 15 kg (3 jaar). Het kindje kan vanaf 1 jaar op de rug gedragen worden. Uitstekende ergonomie voor zowel je kind als jezelf.
De draagzak biedt geen enkele bescherming bij een val. Je baby kan er zelfs uit vallen of jij kunt tijdens een val op je kind belanden. Draag je op je buik, dan loop je het risico dat je kind tegen je stuur aan klapt als je valt of onverwacht moet remmen en afstappen.
Hoeveel uur per dag mag ik mijn kindje in een draagdoek dragen? Je mag je kindje net zolang dragen als dat jullie beiden fijn vinden! Over de hele wereld worden baby's gedragen terwijl de drager rustig verder gaat met zijn of haar activiteiten.
Je kan je kindje vanaf de geboorte in een ergonomische draagzak of draagdoek dragen. Je moet er hierbij opletten dat je kindje goed kan ademen. Voor zowel de draagdoek als de buikdrager geldt dat je je baby kan dragen tot het voor jou te zwaar wordt. Dit is meestal tot twee jaar.
Met een goede ergonomische draagzak kun je lange wandelingen met je kindje maken. Je kindje zit veilig dicht tegen je aan en kan toch alles om zich heen zien. Tips als je met je baby in een draagzak gaat wandelen: Neem regelmatig pauze en haal je kindje dan even uit de draagzak.
Gebruik de Maxi-Cosi niet als stoeltje thuis of als je op visite bent. Een baby is pas te groot voor het autostoeltje als de bovenkant van zijn hoofd boven de rugleuning uitkomt, hij meer dan 13 kilo weegt of groter is dan 83 cm (dat is circa 15 maanden oud).
Hoe lang baby in draagzak Ergobaby
Draagzakken van Ergobaby zijn geschikt vanaf maat 50/ 56, dus vaak vanaf geboorte tot een leeftijd van circa 2-3 jaar (kledingmaat 86/92). Wil je vooral het eerste jaar van je kindje een draagzak gebruiken, dan kun kijken naar een Ergobaby Embrace.
Niet ergonomisch voor het kind: Het overgrote deel van de draagzakken waarbij je voorwaarts kan dragen, zijn niet-ergonomisch voor het kind: de beentjes zijn niet van knie tot knie ondersteund waardoor de benen bungelen in plaats van in een M-houding te zitten, en de natuurlijke kromming van de rug wordt niet ...
Veel hangt af van het gewicht van je kindje, maar ook hier geldt dat je kan dragen zolang jij je daar zelf goed bij voelt. Onze draagdoeken worden getest tot 15 kilo, volgens de Europese richtlijn.
Niet in een draagzak!
Dan kan het verleidelijk zijn om te fietsen met je kind in een draagzak. Doe dit niet. De draagzak biedt geen enkele bescherming bij een val. Je baby kan uit de draagzak vallen en je kunt zelf boven op je kind belanden.
Baby's hebben een aangeboren behoefte aan lichamelijke intimiteit. Die hunkering naar aanraking heet bij baby's tot ongeveer zeven weken huidhonger. Vandaar dat heel wat baby's vlak na de geboorte op je blote huid worden gelegd. Ze genieten heel erg van knuffelen.
Je kunt je baby een paar minuutjes laten huilen, in de hoop dat de baby zichzelf in slaap 'jengelt', maar als de baby na een paar minuten nog niet slaapt, ga dan naar je baby toe om hem te troosten.
Je baby mag niet langer dan twee uur per dag in de Maxi-Cosi. In de Maxi-Cosi worden de bewegingen van je kindje beperkt, waardoor zijn arm-, rug-, en nekspieren geen kans krijgen zich goed te ontwikkelen. Bij te weinig vrije beweging en stimulatie kan ook de motoriek zich niet goed ontwikkelen.
LONDEN (ANP) - Baby's tot ongeveer een jaar oud zouden niet te slapen moeten worden gelegd in autostoeltjes, zoals een maxi-cosi. De kinderen lopen dan een verhoogd risico te overlijden door verstikking. Dat zeggen onderzoekers in de British Medical Journal van deze week.
Niet ieder kind groeit immers hetzelfde. Maar, er zijn wel richtlijnen. Zo kun je een combi-wagen gebruiken tot je kindje ongeveer vier jaar oud is. De meeste kinderen kunnen zelfstandig zitten als ze tussen de zes en twaalf maanden zijn: dan mogen ze uit de reiswieg en in de wandelwagen.
Zodra je baby weer op of rond zijn geboortegewicht zit en een stabiele lichaamstemperatuur heeft, mag je voor de eerste keer naar buiten met je baby. Je kraamverzorgende houdt dit goed in de gaten en kan je hierover informeren. Meestal kan je tegen het einde van je kraamweek het eerste uitje ondernemen.
Na een voeding is meestal het beste moment om naar buiten te gaan met je baby. Zo weet je dat hij niet gelijk weer honger krijgt, en is de kans groot dat hij lekker in slaap zal vallen. Zorg ook voor een schone luier vlak voordat jullie weggaan. Neem een complete luiertas mee waarin niks mist.
Ga, als het even kan, iedere dag met de baby naar buiten, ook in de winter. Buitenlucht is goed voor jou en de baby. Plaats de kinderwagenbak zo dat je baby naar jou kijkt.
Het antwoord. Op de vraag of je je baby kan verwennen is het antwoord 'nee'. Volgens de wetenschap kan dat niet. Het is zelfs zo dat baby's de eerste maanden van hun leven in een soort survival-modus zitten: huilen is de enige manier om aandacht te vragen van hun moeder en dat gebruiken ze dan ook vaak.
Het advies is om een kleine baby rechtop in de kikkerhouding te dragen. Dat betekent dat hij met zijn buik tegen jouw buik aan moet zitten. Dat de doek of het draagsysteem steunt van het nekje tot in de knieholtes en dat jij het hoofdje van je baby altijd moet kunnen kussen.
Hoe vaak en hoe lang mag je kindje in de draagdoek? En leert hij dan wel om zelf in slaap te vallen? Het antwoord is eigenlijk heel simpel: het mag zo lang en zo vaak als jij en je kindje het prettig vinden. Als een baby pas geboren is, wil je hem waarschijnlijk het liefste de hele tijd vasthouden.