De keukens van de restaurantjes zijn over het algemeen geopend van 14:00 – 16:00 & van 20:00 tot 00:00. De lunch (14:00 – 16:00) is wanneer de Spanjaard zijn grote maaltijd eet, vaak in de vorm van een voor, hoofd, en nagerecht. s'avonds is het tijd voor tapas.
De lunch (comida) begint om 14.00 uur, is de grootste maaltijd van de dag en kan uit meerdere gangen bestaan. Dit is de beste gelegenheid om enkele klassieke Spaanse gerechten te proeven, zoals paella met zeevruchten op basis van rijst, linzensoepen en stevige vleesstoofpotten.
In Malaga vind je veel lekkere restaurantjes, de ene wat duurder dan de andere. Over het algemeen zijn de restaurantjes middenin het centrum redelijk commercieel ingesteld en hebben een wat hogere prijs.
Rond 17:00 – 18:00 uur eten de meeste Malagueños de merienda, een tussendoortje om de tijd tot het avondeten te overbruggen.
De keukens van de restaurantjes zijn over het algemeen geopend van 14:00 – 16:00 & van 20:00 tot 00:00. De lunch (14:00 – 16:00) is wanneer de Spanjaard zijn grote maaltijd eet, vaak in de vorm van een voor, hoofd, en nagerecht. s'avonds is het tijd voor tapas.
Een typische lunch heeft meerdere gangen. De eerste gang is iets lichts, zoals salade of soep, terwijl de tweede gang een vis- of vleesgerecht is. Het toetje is fruit, een typisch Spaanse flan, een gebakje of cake.
Houd rekening met de volgende zaken. De eettijden in Spanje zijn veel later dan in Nederland. Lunchen gebeurt meestal tussen 14.00 en 15.30 uur en aanschuiven voor het diner kan volgens de échte Spanjaard zeker niet voor 20.00 uur. De meeste restaurants gaan ook pas op rond deze tijd open.
In de badplaats Malaga zijn veel budget hotels en driesterrenhotels. Vergeleken met andere badplaatsen aan de Costa del Sol kun je in Malaga redelijk goedkoop overnachten. Niet alleen overnachten is in Malaga goedkoper dan in de nabijgelegen badplaatsen maar ook de restaurants zijn er goedkoper.
Er heerst altijd een gezellige drukte in de ochtend. Een normaal ontbijtje kost hier ongeveer € 3,75. Je krijgt dan een lekker belegd broodje naar keuze, verse jus d'orange en een opvallend grote koffie (café doble). Tip: Ook lekker om 's middags of 's avonds binnen te lopen voor een tapashapje.
De middagmaaltijd of lunch (ook wel middageten) (verouderd: noenmaal) is de maaltijd die gegeten wordt rond het midden van de dag, meestal tussen 12 en 14 uur. Terwijl er met 'diner' vaak een warme (avond)maaltijd wordt bedoeld, kan een lunch of middagmaal zowel koud als warm zijn.
Soms – met name in de zomer en het weekend – eet men vóór de lunch een aperitief, zoals kleine tapas. Voor toeristen is de lunch het beste moment om de Spaanse gastronomie te ontdekken. Veel restaurants hebben speciale lunchmenu's.
Het aantal uren wat een Spanjaard slaapt is dan ook vaak minder dan in andere landen. Het merendeel van de Spanjaarden gaat op een doordeweekse dag slapen tussen de 23 en 1 uur, erg laat gezien de tijden van andere Europeanen.
Een typisch Spaans ontbijt bestaat uit koffie (café con leche of café cortado) met wat gebak (churros en croissants zijn het populairst), koekjes (Maria galletas), cake (meestal bizocho), geroosterd brood (diverse tostadas), sandwiches (bocadillos), of aardappelomelet (Tortilla Espanola).
Onder vrienden begroeten Spanjaarden elkaar meestal met omhelzingen en een kus op de wang. Als begroeting kunt u met een gerust hart "Hola" - "Hallo" in het Spaans - zeggen.
Holanda. (Hier vind je geen automatische vertalingen!)
Maar wat kost allemaal? Maaltijden in Spanje kosten gemiddeld zo'n €10-15 per persoon. Tapas, kleine schotels die meestal met drankjes worden geserveerd, kosten over het algemeen tussen de €3-5 per stuk. Drankjes zijn relatief goedkoop, bier kost ongeveer €2-3 en wijn gemiddeld €4-5 per glas.
Málaga is een chique stad met prachtige architectuur, zonnige stranden, beeldige botanische tuinen, fantastische gerechten en een cultureel dynamische kunstwijk. Hieronder 10 redenen om van deze fantastische stad te houden.