Liefde is samen zijn, liefde is voor altijd, liefde is elkaar de ruimte geven, elkaar accepteren, respecteren en er voor elkaar zijn in goede en slechte tijden. Een mix van hard werken en dingen vanzelf laten gaan, dat is echt liefde! Maar ook voor iemand anders dan je partner kun je onvoorwaardelijke liefde voelen.
Loslaten kan moeilijk zijn, omdat je voelt dat er verandering komt. Verandering roept bij velen angst en weerstand op; ons brein is gebouwd op herhaling. Dit maakt dat verandering angstige gedachten oproept bij velen. Loslaten is voor niemand (met een open hart) gemakkelijk.
Onthechting van mensen doe je door onvoorwaardelijk te houden van de mensen in je leven. Laat hen hun eigen keuzes maken en houd toch van ze, ook al zou het niet jouw keuze zijn geweest. Laat hen zijn, wie ze zijn.
Het meest voorkomende antwoord op de vraag waarom ik aan hem denk, zijn vaak onopgeloste gevoelens of de gevoelens die je voor die persoon hebt. Of het nu gaat om aanhoudende romantische gevoelens of onopgeloste conflicten, deze gevoelens kunnen iemand levend houden in je geest.
Beide aspecten zijn belangrijk in een relatie. Genegenheid zorgt voor een gevoel van veiligheid, geborgenheid en waardering, terwijl liefde zorgt voor passie, intimiteit en een diepere verbondenheid tussen partners. Beide aspecten dragen bij aan het opbouwen van een gezonde en bevredigende relatie.
een grote gevoeligheid voor geur (mensen schijnen onbewust te kunnen ruiken of hun afweersysteem past bij dat van de partner) en als het een beetje meezit sterke gevoelens van welbevinden bij verliefdheid, opwinding en orgasme.
Het verbreken is vaak moeilijk omdat je je door de angst en emotie laat regeren in plaats van door dat dal van wanhoop naar plezier, werkelijk geluk en nieuwe mogelijkheden toe durft te leven. Het is soms makkelijker ongelukkig aan te rommelen dan door de pijn en 'niet-weten' naar de toekomst te kijken.
Onvoorwaardelijke liefde kun je zien als twee ware zelven die in vrijheid met elkaar verbonden zijn en hun harten niet sluiten wanneer het moeilijk wordt. Dat betekent dus niet alleen het aanvaarden en omarmen van, maar ook het eerlijk zijn over en serieus nemen van elkaars menselijkheid en de realiteit van de relatie.
Een liefdesgevoel verdwijnt niet ineens, zoals woede of seksuele opwinding plotseling over kunnen gaan. Het is ook niet hetzelfde als verliefdheid. Verliefdheid gaat op zeker moment vanzelf over. En dat geldt zeker niet voor een liefdesgevoel.
Helaas – dat verliefde gevoel van het begin komt niet zomaar terug. Die overgeslagen vonk blijft zo'n zes maanden tot één jaar hangen – daarna verdwijnen de 'geluksstofjes' uit ons lichaam en gaat het verliefde gevoel over in houden van. Probeer daarom niet om datzelfde gevoel terug te krijgen.
Volgens The Journal of Positive Psychology duurt het minimaal 11 weken voor je over iemand heen bent. Neem gewoon de tijd om te rouwen, ook als het langer dan 11 weken duurt. Oke, je hoeft niet echt alle foto's te verscheuren, maar het is wel goed om de foto's uit je zicht te verwijderen.
KORT SAMENGEVAT BESTAAT EEN ONGEZONDE RELATIE UIT: je verantwoordelijk voelen voor de ander. jullie doen aan feitentennis (praten in verwijten) in plaats van je behoeftes en verlangens kenbaar maken. conflicten worden of niet uitgesproken (irritaties) en dat stapelt zich, of conflicten worden niet opgeruimd.
In een stabiele relatie zijn beide partners enkel verantwoordelijk voor hun eigen problemen en dit besef zorgt voor harmonie bij elkaar. Andersom ontstaat er steevast spanning als partners elkaar schuld verwijten voor hun eigen ellende.
Doordat je je pijnlichaam, je emotionele pijn loslaat ontstaat er meer innerlijke vrede en meer ruimte voor vreugde. Immers, je gedachten zijn positiever, je bent aandachtiger en waardeert de eenvoudige dingen van het leven beter.
Ontspan voldoende overdag.
Bouw overdag een aantal rustmomenten in, even een kwartiertje voor jezelf om wat te lezen. Probeer vroeg in de avond alles wat die dag gebeurd is in omgekeerde volgorde op te schrijven (het laatste dus eerst). Stop je malende gedachten met de veelgebruikte 'gedachten stop methode'.