Algemeen is de lunchtijd in Zwitserland tussen 12:00 en 14:00 uur. Afhankelijk van wat met de lunch gegeten werd kan het diner een volledige hoofdgerecht zijn of gewoon wat brood, kaas, misschien wat gedroogd vlees of een andere lichte maaltijd. Een normale Dinertijd is tussen 18:00 en 20:00 uur.
De lunch wordt in Zwitserland tussen 11 en 14 uur geserveerd, het avondeten tussen 18 en 22 uur. Daartussen zijn vele keukens gesloten. Op de meeste toeristische uitkijkpunten of hotspots bevinden zich restaurants of hotels.
Eetmomenten
De lunch wordt meestal geserveerd tussen 12.00 en 14.00 uur, en in sommige restaurants zelfs iets eerder. Het diner wordt meestal geserveerd van 18.00 tot 21.30 uur. Veel restaurants en pubs, vooral in de steden, bieden ook doorlopend (11.00-22.00 uur) warme gerechten aan.
De Zwitserse keuken is een heerlijke melange van invloeden uit de Duitse, Italiaanse en Franse keuken. Slechts weinig gerechten zijn typisch voor het land. Probeer de stevige älplermagronen, een variatie op de kaasnoedels, of een smakelijke fondue van gesmolten kaas, witte wijn, brood en aardappelen.
De meeste mensen ontbijten tussen half 8 en half 10.De starttijd van de lunch is vaak tussen 12 en 1 uur.De avondmaaltijd begint vaak tussen half 6 en half 7.
Een eerste reden om laat op de avond niet meer te eten, is omdat de stofwisseling rust nodig heeft. In de avond heeft het lichaam minder energie nodig. Wanneer er dan toch gegeten wordt, kunnen de cellen in het lichaam deze energie niet verwerken en kunnen de cellen door een overschot aan radicalen beschadigen.
Wanneer Amerikanen dineren. De meeste huishoudens dineren tussen 17:07 en 20:19 uur , met een piektijd voor het avondeten om 18:19 uur. Ik heb de begin- en eindtijden gedefinieerd als wanneer er de helft minder huishoudens buiten de piektijd dineren, binnen een tijdsbestek van 15 minuten.
Andere gegeven antwoorden voor een Zwitsers ontbijt waren: een omelet, schnitzel of worstjes. WERKELIJKHEID! De Zwitsers eten veelal hetzelfde als in de omliggende Duitstalige landen. Een veel voorkomend Zwitsers ontbijt bevat vers fruit, noten en muesli.
Eetmomenten in Zwitserland. Een dag eten in Zwitserland wordt gekenmerkt door vijf verschillende maaltijden: Zmorge (ontbijt), Znüni (een tussendoortje in de ochtend), Zmittag (lunch), Zvieri (een tussendoortje “om vier uur”) en Znacht (avondeten) .
Een relatief duur land
Alleen als wij dan op vakantie gaan in het land, is het voor ons allemaal wel wat duurder. Qua eten kunt u ervoor kiezen uiteten te gaan, maar dan betaalt u voor een hoofdgerecht al tussen de 20 en 50 Zwitserse Franken. Dit komt neer op tussen de €19 en €46.
Er zijn weinig dingen die de cultuur van een land beter definiëren dan de tradities en gewoonten rondom eten. En zoals alle sociale etiquette in Zwitserland, draait het Zwitserse dieet om een vrij strak schema. Er zijn vijf dagelijkse maaltijden in Zwitserland – Zmorge, Znüni, Zmittag, Zvieri en Znacht.
Jodelen, vendelzwaaien, Alpenhoornblazen, worstelen: deze en nog veel meer typisch Zwitserse tradities maken sinds jaar en dag deel uit van het leven van de Zwitsers. In Zwitserland staat dit bonte palet van tradities het hele jaar door centraal.
Tabak en alcoholhoudende dranken
5 liter alcohol (onder 18% vol.)en 1 liter alcohol (vanaf 18% vol.)
Thuis eten de meeste mensen tussen 12 en 14 uur lunch en tussen 19 en 21.30 uur diner. Buiten de deur wordt er wat later gegeten. Sommige toeristen raken van streek omdat restaurants om 18 uur geen diner serveren. Hoe zuidelijker je gaat, hoe later deze tijden worden.
In Zwitserland is het verboden te roken in openbare ruimtes zoals musea, restaurants, luchthavens en hotels. In veel gevallen wordt u verwezen naar een speciale rookruimte of kunt u buiten roken. Het is ook verboden om in onze touringcars te roken.
Er zijn enkele gerechten en specialiteiten zoals fondue, Älplermagronen of chocolade, die typisch Zwitsers zijn. Van een eigen Zwitserse keuken kun je echter nauwelijks spreken. Er is een keuken met Berner schotel en Berner rösti. Een keuken met Waadtlandse saucisson en lookgroente.
U mag in Zwitserland geen drugs gebruiken, bezitten of verkopen. U kunt een zware straf krijgen als u dit wel doet.
Wat eten en drinken mensen: In Zwitserland bestaat het ontbijt meestal uit brood, boter of margarine, marmelade of honing, misschien wat kaas of ontbijtgranen, plus melk, koude of warme chocolademelk, thee of koffie . De lunch kan zo simpel zijn als een sandwich of een birchermüesli of het kan een complete maaltijd zijn.
Zwitserland duurste
Die landen maken wel deel uit van de Europese Economische Zone, maar vallen niet onder het EU-landbouw- en voedselbeleid. In Zwitserland kost vlees zelfs bijna anderhalf keer zoveel als het wereldwijde gemiddelde.
Algemeen is de lunchtijd in Zwitserland tussen 12:00 en 14:00 uur. Afhankelijk van wat met de lunch gegeten werd kan het diner een volledige hoofdgerecht zijn of gewoon wat brood, kaas, misschien wat gedroogd vlees of een andere lichte maaltijd. Een normale Dinertijd is tussen 18:00 en 20:00 uur.
In Zwitserland drink je absint
Doe dat in Zwitserland, en het liefst in het piepkleine Zwitserse dorp Couvet, waar 'de groene fee', zoals het ook wel wordt genoemd, is geboren.
Uit een onderzoek onder duizend afvallers bleek dat 18.14 werd gezien als ideale tijd om te dineren. Laat dat nou precies in het timeframe van 18-20 uur vallen! Eet smakelijk!
In de loop van de zeven jaar at een derde van de deelnemers hun avondeten voor 20.00 uur en een derde na 21.00 uur. In die periode kregen 2.000 mensen complicaties van hart- en vaatziekten, waaronder een hartaanval en beroerte. Degenen die na 21.00 uur aten, hadden 28% meer kans op een beroerte.
Hoewel later op de avond eten de spijsvertering kan beïnvloeden , merken experts op dat wat je eet belangrijker is dan wanneer je eet als het gaat om gezonde gewoontes. Experts raden aan om je te richten op magere eiwitten, fruit en groenten en gezonde vetten zoals noten als je op zoek bent naar een late-night maaltijd of snack.