Longines, Audemars Piguet, Patek Philippe, Tissot, en Omega hebben allemaal een kwaliteitskeurmerk en acclamatie die wereldwijd wordt erkend.” Volgens Harleman zijn Rolex en Patek Philippe de meest veilige opties als je wil dat je horloge in waarde toeneemt.
Bekijk de achterkant: staan er serienummers op? Het is altijd goed om de achterkant van het horloge te bekijken om te zien over er serienummers op staan. De meeste merkhorloges bevatten op de achterkant diverse serienummers. Die serienummers, maar ook merklogo's, staan vaak perfect in het midden.
U kunt natuurlijk ook zelf op Chrono24 naar advertenties kijken om de prijzen te analyseren. Bovendien kunt u uw horloge bij een juwelier of een veilinghuis laten taxeren. Houd er wel rekening mee dat u een hogere verkoopprijs kunt krijgen als u uw horloge particulier verkoopt.
Natuurlijk is er ook een gebrek aan de coaxiale echappement, de siliconen haarveer, METAS chronometer certificering en anti-magnetisme tot 15.000 gauss. Ten slotte, als je echt goed oplet, zul je merken dat de afwerking op de namaak enigszins ondermaats is en toch vaak nog steeds tekenen van bewerking vertoont.
De prijs voor een gouden Seamaster of Speedmaster ligt ongeveer tussenn 15.000 en 35.000 euro. De Omega Speedmaster First Omega In Space in Sedna goud of de Omega Seamaster Aqua Terra 41 mm in geelgoud zijn al verkrijgbaar voor minder dan 20.000 euro.
Bekijk de achterkant van de horlogekast
Afgezien van de Rolex Sea-Dweller en sommige vintage Rolex-horloges die in de jaren '30 zijn geproduceerd, hebben alle echte Rolex-horloges een gladde metalen achterkant. Als je ziet dat het horloge een doorzichtige achterkant heeft, moet je weten dat dit een replica Rolex is.
De waarde van het horloge bepaald door de kwaliteit van het object met zijn onderdelen, glas en band. Meestal kosten deze onderdelen wat meer, dus onder de 300 EUR een goed uurwerk vinden zal niet eenvoudig zijn. Vanaf 400 tot 500 EUR hebben de meeste uurwerken al zeker een betere waarde.
Het duurste horloge ter wereld is op dit moment de Graff Diamonds Hallucination. Dit horloge is gemaakt van zeer zeldzame gekleurde diamanten (110 karaats). Het gaat hier overigens wel om een dameshorloge. Misschien denk je dat je hallucineert, maar de Graff Diamonds Hallucination kost 'slechts' 55 miljoen dollar!
Gucci heeft een controlesysteem dat vertelt of alle gekochte tassen authentiek zijn of niet. De Controllato Card bewijst dat de tas door de kwaliteitscontrole is gekomen. Op de kaart staat GUCCI in hoofdletters in het midden en Controllato is in kleine letters geschreven. Daaronder staan de cijfers 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0.
Gucci zegt dat honderd procent van zijn producten in Italië worden geproduceerd, waar de rechten volgens het bedrijf worden nageleefd. Het bedrijf heeft echter meer dan 3.000 onderleveranciers en het is ons niet duidelijk wat in deze werkomgevingen het beleid is met betrekking tot de naleving van rechten.
Gucci-Brillen worden in Italië gemaakt en worden geleverd met een certificaat van echtheid.
Klassieke horloges zijn er altijd geweest en zullen er altijd zijn, denk aan merken zoals IWC, Patek of Lange & Söhne. Meer modern vormgegeven zijn de horloges van Breitling, Rolex en Tag Heuer. Of juist minder bekende merken, zoals Davosa, Fortis en Glycine, die net zo'n goede kwaliteit bieden tegen een lagere prijs.
Waarom is Breitling een topmerk en zo duur? De Breitling horloges hebben dus enkele unieke kenmerken. De chronograaf is grotendeels door Breitling zelf ontwikkeld. Het is een belangrijk onderdeel en het voegt veel luxe of toegevoegde waarde toe aan het horloge.
Van een uurwerk denken we nogal snel dat het wel veilig om de pols zit, toch kunnen geoefende zakkenrollers je vingervlug van je uurwerk beroven. Ook bij inbraken worden horloges vaak buitgemaakt, zowel bij juweliers als bij een inbraak bij bij iemand thuis. Contanten, juwelen en elektronica zijn favoriete handelswaar.
Rolex Air-King
Er zijn hier geen toeters en bellen aan toegevoegd en ze hebben het simpel gelaten. Voor ongeveer 7500 euro is deze Air-king van jou.
De horloges worden met de hand gemaakt van materialen van hoge kwaliteit. Al deze materialen worden door Rolex zelf geproduceerd, zelfs het smelten van het staal doet het merk zelf. Een Rolex is dus heel erg duur om te maken en garandeert altijd een hoge kwaliteit en lange levensduur.
Er zijn echter online organisaties die sieraden en horloges, ongeacht hun staat, via de post accepteren. Zodra je je oude klok, horloge en dergelijke opstuurt, kunnen deze organisaties je helpen deze items te doneren, verkopen of recyclen om geld in te zamelen voor verschillende liefdadigheidsprojecten.
Het tikgeluid en secondewijzer.
Een Rolex tikt namelijk met een veel hogere frequentie, wel tot 10 keer binnen een seconde. Een echte Rolex maakt een zacht en snel tikkend geluid. Let wel op dat er tegenwoordig ook imitatie Rolex horloges zijn met een automatisch uurwerk, met een zacht en snel tikkend geluid.
Zopas is de Rolex Daytona van wijlen Paul Newman onder de veilinghamer gegaan bij het Amerikaanse veilinghuis Phillips Bacs & Russo voor een verbluffende 17,75 miljoen dollar. Dat maakt het kostbare kleinood tot het duurste uurwerk ooit.
De catalogusprijzen van de meeste modellen varieren tussen 5.000 en 35.000 euro. Een Rolex Oyster Perpetual 31 kost ca. 5.000 euro, de kosten voor een Rolex Day-Date 40 bedragen ca. 35.000 euro.