Als je langer in de zon zit, kun je verbranden. Nee, niet als je een lichtbruine tot een donkerbruine huid hebt. Als je een olijfkleurige tot donkerbruine huid hebt, dan moet je waarschijnlijk 40 tot 60 minuten in de zon zitten als je bruin wilt worden. Als je langer in de zon zit, kun je verbranden.
Bruin kleurtje; Als je wilt zonnen en rap een bruin kleurtje wil krijgen doe dan puur citroensap en olijfolie in een glas roer dit en smeer u huid ermee in en ga lekker zonnen na een paar uur zie je verschil ga na het zonnen douchen en smeer je in met aftersun doe dit een paar dagen en je al het zien veel succes.
Een bruinversneller is een actief bestanddeel dat de hoeveelheid melanine in de opperhuid doet toenemen. Zo verschijnt er sneller een natuurlijke bruine teint. Door het effect van de UV-stralen bruint de huid vlugger.
Eet kilo's wortelen. In de oranje stengels van wortelen zit bètacaroteen: een stof die er daadwerkelijk voor kan zorgen dat je huid bruiner oogt. Maar ook abrikozen, meloenen, paprika's, pompoen, spinazie, broccoli… zitten boordevol carotenoïden die zich ophopen in je huid, waardoor ze de kleur iets kunnen beïnvloeden.
De beste tijd om te zonnen is tussen 10 uur het 's morgens en 2 uur 's middags. Rond dit tijdstip zijn de zonnestralen het sterkste. Ook zal rond dit tijdstip de zon recht boven je schijnen, waardoor je hele lichaam wordt blootgesteld aan het zonlicht.
Ook van de avondzon word je wel degelijk bruin. Alleen het gaat langzamer dan wanneer de zon hoog aan de hemel staat. De verklaring hiervoor is: De zon zendt over een zeer groot golflengtengebied straling uit.
Hoe kan dit? Het kan dan te maken hebben met de samenstelling van je huid. Als je huid te weinig melanine kan produceren, maakt je huid ook weinig tot geen pigment aan, waardoor je dus niet bruin kunt worden. De hoeveelheid melanine in je huid is genetisch bepaald, dus bruin worden door de zon zal er dan niet inzitten.
Van 10 tot 12 uur en van 3 tot 5 uur heeft de zon maar half zoveel kracht en kun je dus twee keer zo lang zonnen. Ook met een goed antizonnebrandmiddel kun je langer in de zon blijven zonder te verbranden. Zoek in zuidelijke landen en op zonnige dagen in Nederland tussen twaalf en drie uur de schaduw op.
Blijf daarom bij voorkeur uit de zon en kies er liever voor om na 3 uur pas te gaan zonnen. Je wordt dan nog steeds bruin, maar het is minder slecht voor je huid. Vergeet alleen niet om je na 3-en ook nog gewoon in de smeren met zonnebrandcrème.
Wil jij een mooi kleurtje krijgen deze zomer? Dan kan je 2 à 3 wortelen eten per dag. Als je hier in de lente al mee begint en dit volhoudt in de zomer, krijg je een meer egale, gezonde bruine kleur. Een andere goede tip: bewegen in de zon zorgt tevens voor een mooi egaal kleurtje.
O.a. babyolie, olijfolie en zonnebloemolie helpen je om super snel bruin te worden. Als je dit gaat doen, let dan er goed op je huid en blijf nooit lang in de zon zitten.
Helaas waar: als je een lichte huid hebt, en niet snel verkleurt, word je niet binnen twee dagen bruin. Je kan alle zon gebruiken en daarom is het slim om zo vaak mogelijk wat zon te pakken. Ga bijvoorbeeld in je pauze even naar buiten en pak wat vaker de fiets. Voor je het weet heb jij een mooie bruine huid!
Water, maar ook stranden weerkaatsen uv-stralen. Daardoor gaat de bruining sneller dan in een park. Tegelijkertijd wordt de kans op schade ook groter als je zont op een strand of op een bootje op het water. Pas dus op.
De dunne huid van je gezicht verbrand sneller en als je verbrandt, zul je sneller vervellen. En we weten allemaal wat dat betekent: bye, bruin gezicht. Ga dus zo'n 10 minuutjes in de zon met je gezicht en zoek daarna weer de schaduw op. Wissel dit af en je gezicht zal steeds een beetje bruiner worden.
Wist je dat een gebruinde tint gemiddeld slechts tien dagen lang blijft hangen? Dat komt omdat een bruine huid het resultaat is van de activatie van pigmentcellen in de bovenste huidlaag en onze huid zich constant blijft vernieuwen. Gelukkig kan je door een optimale verzorging dat zomerse kleurtje langer houden.
Zonlicht stimuleert de aanmaak van melanine, het pigment, in je hele huid. Hoe meer melanine de huid aanmaakt, hoe meer de huid verkleurt. Op de plekken in je huid waar er sprake is van hyperpigmentatie heeft dat zonlicht maximaal effect.
Australian Gold is wellicht een van de bekendste merken op het gebied van bruinen. Deze zonnecrème voor het gezicht met factor 45 beschermt je gezicht tegen de schadelijke zonnestralen en bevat een graduele zelfbruiner.
Aan het water word je sneller bruin.
Dat klopt. Water weerkaatst - net als korrels op het strand - de uv-stralen van de zon waardoor je extra veel zon vangt. Logischerwijs verbrand je op deze plekken dus ook sneller dan bijvoorbeeld in een park. Oppassen dus.
Dat de zonkracht juist in deze periode van het jaar hoog is, is niet vreemd. Eind juni is de zon in Nederland het krachtigst, meer nog dan in juli en augustus. Op dit moment is de zonkracht 8, dat betekent dat de gemiddelde Nederlander binnen 10 minuten verbrandt.
Helaas denken sommige mensen ten onrechte dat ze tijdens bewolking niet bruin worden en dat ze zich daarom ook niet hoeven in te smeren met zonnebrand lotion. Ondanks het bewolkt is weten uv-stralen zich tot de aarde door te dringen. Hierdoor kun je ook bruin worden als het bewolkt is.
Als je huid vochtig of nat is, word je sneller bruin. Dat komt doordat water eigenlijk werkt als een soort vergrootglas en omdat de zon gereflecteerd wordt door de waterdruppels op je huid.
Reacties. Je kunt ook van de ochtend- (en avond-) zon bruin worden / verbranden, maar dat gaat minder snel dan wanneer je midden op de dag buiten bent. Daarom is het advies ook vaak om tussen 11.00 en 15.00 uur niet de zon in te gaan: dan is de zon op haar hoogste punt, en dus het sterkst: dan verbrandt je het snelste.
Wil jij het bruiningsproces dus graag versnellen, dan is zonnebrand met zelfbruiner de oplossing. De bronzer zorgt er namelijk voor dat je huid op een natuurlijke manier een bruinere teint krijgt. Ideaal voor als je bijvoorbeeld niet spierwit op het strand wil liggen.