Waarom is het belangrijk om jezelf te leren kennen?
Het kennen van jezelf staat aan de basis van je persoonlijke ontwikkeling. Aan het hebben van meer zelfvertrouwen en vaker voor jezelf kiezen. Het zorgt ervoor dat jij meer gaat doen van wat jij wil en jij je doelen gaat bereiken. Jij kunt jezelf leren kennen door goede vragen aan jezelf te stellen.
Wanneer je jezelf kent dan weet je:wat jouw kwaliteiten zijn. wat jouw valkuilen zijn en wanneer je de neiging hebt om in deze valkuil te stappen. wat jouw ontwikkelpunten of leerdoelen zijn.
Hoe zou het voor jou zijn om verliefd op jezelf te worden? Het vraagt van je om de focus af te halen van wat de buitenwereld en anderen van je kunnen denken en je helemaal op jezelf te richten. Op wie jij bent, hoe bijzonder je bent en hoe mooi je bent.
De meeste mensen doen er een leven lang over om zichzelf te ontdekken. Door te letten op je gedrag in bepaalde situaties of je bewust te worden van patronen krijg je inzicht in wie je bent en wat bij je past.
Gemiddeld duurt het twee tot vier maanden om van daten tot relatie te gaan. Echter verschilt het heel erg van mens tot mens. Hoelang het duurt om een serieuze relatie aan te gaan hangt vooral af van hoe graag beiden een relatie willen en hoe het klikt.
Je identiteit vormt zich door niet alleen hoe je bedraad bent, maar ook ervaringen in het verleden, de boodschappen van je ouders en belangrijke anderen. Wie je bent is ook 'je bewustzijn van jouw doen, denken en voelen'. Door je hiervan bewust te zijn, kan je bewuste keuzes maken.
Daaruit blijkt dat je het beste kunt studeren tussen 11:00 's ochtends en 21:30 's avonds. Dat is niet geheel verrassend. 's Ochtends heb je namelijk even nodig om op te starten. Vanaf een uur of 11 ben je wakker genoeg om een goede start te maken.
Wat zijn Positieve Vragen? Positieve vragen zijn doelbewust geformuleerde vragen die ons aanmoedigen om na te denken over de goede dingen in ons leven, onze doelen en onze dromen.
Kortom: jezelf kunnen zijn betekent je plek vinden in die wereld, het gevoel hebben dat je (sommige) zaken onder controle hebt, dat je zelf keuzes en beslissingen kan maken.