Het snel opschonen van je Instagram-feed kun je het beste doen door het algoritme te resetten en actief accounts te ontvolgen die je niet meer interesseren. Hieronder vind je de snelste methoden, gebaseerd op de nieuwste functies van 2025/2026.
Hoe reset ik mijn Instagram algoritme:
Tik in de info van de Instagram-app op 'Opslag'. Je ziet twee knoppen: 'Gegevens wissen' en 'Cache wissen'. Selecteer 'Cache wissen'.
Instagram Foto's één voor één verwijderen; in 5 stappen
Links van je mobiele apparaat verwijderen
In 5 stappen meerdere posts van Instagram tegelijk verwijderen
Ga naar je feed, klik op een foto, ga naar de stipjes rechtsbovenin. Kies voorbeeld aanpassen, klik op passend maken en kies de achtergrond, wit of zwart. Klik op het vinkje rechtsboven en je bent klaar.
Foto's en video's definitief verwijderen
Zo kun je meerdere foto's selecteren:
Foto's van Instagram verwijderen
Ga naar Instellingen > Apps en meldingen > Alle apps . Kies een app in de lijst en ga daarna naar Opslag > Cache wissen .
Aantal volgers
Grofweg komen de prijzen overeen met deze aantallen: Nano-influencer: 1.000–10.000 volgers (€ 10– € 100 per post) Micro-influencer: 10.001–100.000 volgers (€ 100– € 500 per post) Mid-tier influencer: 100.001–500.000 volgers (€ 500– € 5.000 per post)
Er is een tijdelijke storing op Instagram (zie tip 1). Check de internetverbinding, herstart het apparaat waarop je werkt of installeer de Instagram app opnieuw (zie tip 2). Tenslotte is het ook mogelijk dat de Instagram-app moet worden bijgewerkt naar de nieuwste versie.
Door vanuit het beginscherm van Instagram te tikken op het vergrootglas, kom je in de Discovery feed.
Het algoritme is eigenlijk niets meer dan een ingewikkelde rekensom die bepaalt wat jij te zien krijgt op je tijdlijn. Van alle accounts die jij volgt krijg je maar een fractie te zien. Nieuwe posts krijgen voorrang boven oude posts, maar er wordt ook rekening gehouden met jouw interesses.
Het terugzetten van een post kan handig zijn wanneer je per ongeluk een item hebt gewist of wanneer je toch hebt besloten de foto of video alsnog te plaatsen. Ook verhalen kunnen worden hersteld, mits deze niet in je archief staan. Verhalen moeten binnen 24 uur worden hersteld, anders worden ze permanent gewist.
Om in bulk te verwijderen in Insta, ga je naar "Je activiteit" in de instellingen. Tik vervolgens op "Berichten". Je kunt snel tikken om berichten te selecteren en ze vervolgens allemaal tegelijk te verwijderen.
Je kunt meerdere foto's tegelijk selecteren vanuit de Foto's-weergave, de zoekpagina of een album:
Tik onderaan op Maken of swipe op een willekeurige plek in het overzicht naar rechts. Tik op PLAATSEN en vervolgens op MEERDERE SELECTEREN. Selecteer maximaal 10 foto's en video's uit de bibliotheek van je telefoon.
Een andere effectieve manier om foto's te vernietigen met een papierversnipperaar is ervoor te zorgen dat ze niet meer terug te vinden zijn. Een blender van de kringloopwinkel werkt ook prima. Beide methoden vernietigen de afbeeldingen door ze in kleine stukjes te scheuren. Zodra je je foto's hebt versnipperd, gooi je de restjes weg.
Ga naar Instellingen > Algemeen > iPhone-opslag > Foto's. Hier zie je aanbevelingen zoals: 'Bekijk persoonlijke video's': Dit toont grote videobestanden die je mogelijk wilt verwijderen of ergens anders wilt opslaan. 'Verwijder recent verwijderde items': Maak de prullenbak definitief leeg voor extra ruimte.
Dubbele bestanden verwijderen
Leer hoe je een perfecte Instagram feed creëert die tot in de details klopt.
Nee, iemand kan niet zien dat je zijn/haar profiel bekijkt op Instagram; er zijn geen meldingen voor het bekijken van een profielpagina, posts, of Reels, maar wel voor het bekijken van een Instagram Story of Highlights (binnen 48 uur). Je kunt wel indirect zien wie je profiel bezoekt via statistieken (voor bedrijfsprofielen), likes, reacties en de kijkerslijst van Stories.
* Je klikt op de betreffende omslag foto die je aan wil passen en klik dan rechts boven op de drie puntjes. * In het menu wat verschijnt kies je voor 'voorbeeld aanpassen' en kun je de foto verschuiven binnen het kader. * Als je tevreden bent klik je rechtsboven op 'klaar'