Zorg dat op de dag van de verhuizing al uw dozen zijn ingepakt en dat er vermeld staat waar de doos heen moet. Dit laat uw verhuizing sneller en soepeler verlopen. Pak zware spullen onderin in, maar niet te veel zware spullen in een doos. Zorg ervoor dat de dozen zo goed mogelijk gevuld zijn.
Zorg ervoor dat je eerst de spullen inpakt die je het minst nodig hebt en eindig met de spullen voor alledaags gebruik. Het is handig om een aparte doos te maken voor de spullen die je nodig hebt op de eerste dag in je nieuwe huis. Denk aan slaapspullen, propere kleren, een handdoek, eten en dergelijke.
Normaal gesproken heb je standaard 2 verlofdagen voor de verhuizing. Het zijn verhuisdagen, die zijn opgenomen in de CAO. Houd er rekening mee dat niet iedere CAO hier op dezelfde manier mee omgaat. Er kan sprake zijn van een groter aantal verhuisdagen, maar dit aantal kan ook lager liggen.
De reden hiervoor is dat veel mensen rond dezelfde periode in de maand willen verhuizen. In de meeste gevallen verhuizen mensen aan het einde van de maand, de voornaamste reden hiervoor is dat de woningoverdracht vaak plaatsvindt aan het begin van de volgende maand.
Voor de verhuisdag
Als uw handen op de verhuisdatum nog steeds in uw mouwen zitten, dan gaat er iets goed mis. Wij raden aan ongeveer drie maanden van tevoren te beginnen met zaken als uw adres wijzigen en de eerste spullen inpakken.
In uw cao, arbeidsovereenkomst of bedrijfsreglement staat wanneer u recht heeft op bijzonder (buitengewoon) verlof. Bijvoorbeeld voor een huwelijk of verhuizing. Bijzonder verlof is niet wettelijk geregeld.
Termijn voor doorgeven verhuizing
U moet uw verhuizing binnen vier weken vóór of uiterlijk vijf dagen nadat uw adres verandert aan de gemeente doorgeven. De datum die u op de aangifte als verhuisdatum zet, geldt dan als de datum van verhuizing.
Zorg dat de doos met borden goed opgevuld is, zowel aan de bovenkant als aan de zijkanten. Dit kan bijvoorbeeld met krantenpapier, serviespapier of zachte materialen (kleding, oude lappen). Zo voorkomt u dat borden tijdens het vervoer gaan schuiven.
Heel globaal kan je de volgende formules aanhouden: Bij weinig spullen: 0,8 verhuisdozen per m² woonoppervlakte. Gemiddeld: 1 verhuisdoos per m² woonoppervlakte. Bij veel spullen: 1,2 tot 1,5 verhuisdozen per m² woonoppervlakte.
Verhuizen zonder geld: Maak gebruik van je sociale netwerk
Je vrienden en familie kunnen je helpen met inpakken en sjouwen, en uiteraard met klusjes in je nieuwe huis. Zo hoef je geen duur verhuisbedrijf in te huren. Naast fysieke hulp kan je sociale netwerk ook helpen met gratis spullen.
De goedkoopste manier is zonder twijfel om de verhuizing zelf uit te voeren. Dat betekent zelf al uw spullen naar buiten sjouwen, zelf de verhuisbus (of verhuisbussen) inladen, zelf de verhuisbus rijden, zelf alles weer uit de bus tillen en een plek geven in uw nieuwe woning.
Verhuizen doe je op één dag, maar de beste manier om stress te voorkomen is om niet alles op het laatste moment te doen. Begin daarom 2 maanden op voorhand met plannen.
Hoe vaak verhuizen Nederlanders volgens het CBS? Mensen verhuizen gemiddeld 7 keer in hun leven volgens het CBS. Dit komt neer op ongeveer één keer per tien jaar. Waar er in 2017 nog een recordaantal verhuizingen plaatsvond, verhuisden er in 2018 5% minder mensen.
Drie dagen voor het overlijden van ouders; vader, moeder, schoonvader, stiefvader, schoonmoeder of stiefmoeder van de werknemer of van zijn of haar echtgeno(o)t(e) of samenwonende partner. Deze dagen moeten opgenomen worden tijdens de periode die begint met de dag van het overlijden en eindigt de dag van de begrafenis.
Als je voor jouw werk verhuist of wordt overgeplaatst, kun je onder voorwaarden van je werkgever een belastingvrije verhuiskostenvergoeding krijgen. Het maximale bedrag van deze vergoeding is € 7.750. Of je hiervoor in aanmerking kunt komen, vind je vaak terug in de betreffende CAO.
Gemiddelde leeftijd om uit huis te gaan
De meeste jongeren in Nederland verlaten het ouderlijk huis voor hun 30e. Gemiddeld gaan jongeren rond hun 24e het huis uit. Maar de gemiddelde leeftijd wordt steeds hoger, vooral doordat jongeren steeds moeilijker woonruimte kunnen vinden op de krappe woningmarkt.
De meeste jongeren verlaten tussen hun 18e en 30e het ouderlijk huis. Van de 18-jarigen woonde 88,7 procent op 1 januari 2023 nog bij één of beide ouders.
Zo moet je bijvoorbeeld je verhuizing regelen, je opstal- en inboedelverzekering opzeggen bij je verzekeraar en op de datum van overdracht de meterstanden noteren. That's it: je hebt je huis nu officieel verkocht!
Een kleine verhuizing: hoe werkt het? Wanneer we spreken over een kleine verhuizing dan gaat het meestal om het verhuizen van een appartement of een kleine tussenwoning. Vaak zijn er hooguit twee gezinsleden wiens spullen verhuisd moeten worden, waardoor de totale inboedel relatief klein is.