Door eerst je oksels te scrubben verwijder je dode huidcellen.Hierdoor kun je met je scheermes dichter op de huid scheren, en geniet je langer van een zijdezacht resultaat. Maar let op: gebruik niet een te grove scrub. De grove korrels kunnen de huid flink beschadigen en zorgen voor irritatie.
Het volstaat om haar te laten zien hoe het moet en elke stap uit te leggen: maak de huid nat met warm water, breng scheergel aan en scheer zachtjes tegen de haargroeirichting in. Vertel haar ook om na het scheren een bodymelk te gebruiken om de huid te hydrateren.
Het is beter eerst even onder de warme douche te staan, voordat je met het scheren begint. Het warme water zorgt er namelijk voor dat je haartjes zachter zijn wat het scheren makkelijker maakt. Exfoliëren, peelen of scrubben is altijd een goed idee voordat je een scheermes erbij pakt.
Begin met je oksels scheren
Als je huid gevoelig is, dan kan tegen de haargroei in scheren leiden tot een brandig gevoel. Als gevoeligheid geen probleem is, dan kan je in beide richtingen scheren, aangezien de haar onder oksels vaak in meerdere richtingen groeit.
Gebruik een milde scheergel.
Daarnaast laten ze een vettig laagje achter op de huid wat ervoor zorgt dat het scheermes de haren niet goed kan pakken en je vaker over de huid moet gaan dan nodig is. Spoel na het scheren alle restanten van de scheergel af want anders kunnen ze huidproblemen veroorzaken.
Gebruik een scheermesje niet vaker dan drie tot vier keer. Wanneer je gaat scheren met een bot mesje, krijg je snel last van ingegroeide haartjes. Spoel na het scheren de restjes schuim/gel/olie op je oksels goed af met koel water.
Hierdoor gaat het scheren makkelijker én heb je minder kans op huidirritatie. Welk scheermesje scheert het gladst? Volgens de test van De Baardman scheert de Bolano® Safety Razor het gladst van alle scheermessen. Dit scheermesje is ook nog eens één van de bestverkochte scheermessen.
Om ervoor te zorgen dat je geen irritaties krijgt na het oksels scheren, is het belangrijk dat je altijd scheerschuim of een scheerolie gebruikt. Wanneer je een mesje op je huid zet zonder een schuim te gebruiken is je huid nog erg droog, wat irritaties en wondjes kan veroorzaken.
Oksels ontharen kun je doen door middel van IPL, je kunt je oksels epileren, of ze scheren - afhankelijk van het gewenste resultaat. De huid onder de oksels is vrij dik, dus de meeste methoden om je oksels te ontharen zijn geschikt.
De meeste meiden krijgen rond hun twaalfde lichaamshaar en beginnen even later ook te scheren.
Onze lezers hebben gestemd, en het antwoord was duidelijk: Mannen moeten hun oksels wél scheren. Tenminste, soms. Van de 4.044 geënquêteerden, gaf 68 procent aan hun okselhaar te scheren; 52% geeft aan dat ze dit doen voor uiterlijke redenen, 16% doet het vanwege 'atletische redenen'.
Zo'n 25 procent van de mannen doet alle schaamhaar weg, 20 procent doet aan wildgroei en 55 procent werkt het bij. Bij de vrouwen doet 50 procent alles weg, 11 procent doet aan wildgroei en 39 procent werkt het bij. Maar liefst 96 procent van de vrouwen scheert of epileert haar okselhaar.
Zo scheer je effectief met scheerzeep. Het is echt geen hogere wiskunde, scheren met scheerzeep. In principe kun je de zeep, zo hùp, nat maken en over je benen uitsmeren en dan aan de slag met je scheermes. Na afloop heb je gladde pootjes die klaar zijn voor de zon.
Nat scheren is ideaal voor een glad resultaat en wanneer je genoeg tijd hebt voor scheren. Wanneer je huid wat gevoeliger is voor roodheid en puistjes, dan is nat scheren beter. Als je van comfortabel scheren houdt en wel tegen wat stoppeltjes kunt, dan is droog scheren de juiste keuze.
Conclusie. Het grootste verschil tussen de scheerapparaten van Braun en Philips is het scheersysteem en de scheertechniek. Braun heeft een bladsysteem en beweeg je van boven naar beneden. Philips heeft een kopsysteem met ronddraaiende mesjes die je in kleine cirkels over je gezicht beweegt.
Nat scheren is het scheren met scheerzeep of scheerolie en verschillende benodigdheden zoals een scheerkwast en een scheerkom. Dit in tegenstelling tot "droog scheren", waarbij mannen alleen gebruik maken van een elektrisch scheerapparaat.
Scheer de haren met de haargroei mee. Hierdoor voorkomt u dat er teveel druk op de huid komt te staan waardoor u last kunt krijgen van ingroeiende haartjes. Het gebruik van een goede, PH-neutrale en ongeparfumeerde scheerzeep of gel heeft altijd de voorkeur.
Wekelijks scrubben
De korrels in een goede scrub zorgen ervoor dat dode huidcellen worden verwijderd en slijten aanwezige stoppeltjes als het ware wat af waardoor ze zachter aanvoelen. Gebruik wel altijd een natuurlijke, plasticvrije scrub. Dit is voelbaar beter voor je huid en het milieu.
Naast bescherming tegen de kou, behoedt het ons ook tegen bacteriën die door middel van een wrijving kunnen worden overgebracht. Daarnaast houdt je schaamhaar feromonen vast. Feromonen stellen vast of jij je wel of niet seksueel voelt aangetrokken tot iemand.
Je schaamhaar fungeert als een barrière die beschermt tegen potentieel schadelijke bacteriën en virussen die het lichaam binnendringen. Op dezelfde manier dat je wimpers ervoor zorgen dat vuil en micro-organismen niet in je ogen vallen, beschermt schaamhaar je tegen infecties door zweet, olie en bacteriën op te vangen.
De meeste mannen scheren vanwege hun eigen voorkeur, omdat ze het er frisser uit vinden zijn, of comfortabeler aanvoelen. Er zijn er ook een hoop die het doen vanwege de voorkeur van hun partner, en dat is niet gek: uit onderzoek blijkt dat mannen met minder schaamhaar vaker seks hebben.
Het okselhaar kan wel permanent verminderd worden als de haarzakjes (waar de haarwortels in zitten) worden aangepakt. Dit kan met bijvoorbeeld elektrolyse, laserontharing, Intense Pulsed Light (IPL) en Home Pulsed Light (HPL).
Je hebt veel okselhaar. Eerst en vooral: er is niets mis met okselhaar hebben. Maar weet gewoon dat het haar een broeihaard voor zweet en bacteriën kan zijn en hierdoor voor een sterke okselgeur zorgt.