Hoe kun je het beste een dienblad vasthouden?

Plateau/dienblad lopen
Houd voor de beste stabiliteit het blad tussen borst- en schouderhoogte. Wanneer je nog niet zelfverzekerd met een dienblad loopt, is het prima om het dienblad licht te begeleiden met de duim en wijsvinger van de rechterhand. Zorg dat de zwaarste glazen in het midden van het dienblad staan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op elo.knowledgemonk.nl

Hoe moet je serveren?

Het uitserveren van borden en glazen gaat altijd vanaf de rechterkant van de gast. Bij het uitserveren van drankjes serveer je altijd het drankje met het logo naar de gast toe en de borden altijd met het gerecht netjes in het midden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thehospitalitist.nl

Hoe goed opdienen?

Opdienen van Gerechten.7 Tips!
  • Gebruik het juiste servies. Het gebruik van de juiste borden en schalen is het eerste waar je op moet letten! ...
  • Creëer hoogteverschillen. ...
  • Gebruik verschillende kleuren. ...
  • Werk met garnering. ...
  • Let op de textuur. ...
  • Gebruik oneven aantallen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op foodtruckbooking.nl

Welke kant afruimen?

De meeste gasten zijn immers rechtshandig en als u rechts serveert dan is het voor de gasten vrij onhandig om iets van de schotel te nemen. Ook het afruimen gebeurt aan de rechterzijde van de gast. Als een gast klaar is met eten, zal hij of zij het bestek meestal op het bord laten liggen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op horeca-belgie.be

Wat moet je zeggen in de bediening?

Je verwelkomt ze - je heet ze welkom. - Goedenavond. - We willen graag iets eten, zal de klant zeggen. "We zijn met zijn vieren." Of: "Een tafeltje voor twee graag.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op waterval.info

Horeca training | Hoe draag je een dienblad?

23 gerelateerde vragen gevonden

Hoe moet je met 4 borden lopen?

Met 4 borden lopen

Dit doe je door de rand van het tweede bord onder de rand van het eerste bord te schuiven. Je overige vingers zorgen voor ondersteuning voor het tweede bord. Het derde bord leg je vervolgens op de binnenkant van je arm, deze steunt op de andere twee borden die zich op je hand bevinden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op eten-en-drinken.infonu.nl

Wat is de Inzetmethode?

Met de inzetmethode worden ook schalen, groente- bakjes en sauskommen op tafel gezet. Je zet eerst een bord recht voor de gast en plaatst daarna de schalen en andere serveermaterialen zodanig op tafel dat de gast zichzelf zonder moeite kan bedienen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op frta.nl

Wat weegt een vol dienblad?

Een vol dienblad bevat al gauw 15 glazen en weegt daarbij ruim 5 kg. Het is zwaar werk en in begin ook erg lastig om het dienblad stabiel op één hand te dragen en tegelijkertijd drankjes uit te serveren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jhpo.nl

Hoe moet je koffie serveren?

Bij koffie hoort warme melk of koude (koffie) room, suiker en kokend water. Meestal serveert men enkele zoete hapjes en slagroom. In het restaurant wordt het schoteltje met koffiekop rechtstreeks op tafel geplaatst naast het nagerechtbord. Koffiekan, melkpot en suikerschaaltje in het midden van de tafel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op serveerkunde.be

Hoe serveer je frisdrank?

Je kunt frisdranken op verschillende manieren serveren: met een rietje in het flesje of in een flesje met een glas erbij. Frisdrank wordt vaak met ijsblokjes geserveerd. Nadeel hiervan is dat de drank dan verdund wordt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op intraquest.nl

Wat moet je weten over werken in de horeca?

Wij geven je een aantal tips om jouw werk in de bediening op rolletjes te laten verlopen.
  • Tip 1: Zorg ervoor dat je terras, restaurant of café er verzorgd uit ziet. Een eerste indruk is goud waard. ...
  • Tip 2: Maak oogcontact. ...
  • Tip 3: Blijf altijd vriendelijk en beleefd. ...
  • Tip 4: Zorg voor een snelle bediening.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op horeca-uitzendbureau.nl

Hoe serveer je wijn?

Zoete en mousserende wijnen kunnen het beste geserveerd worden op een temperatuur tussen de 6 en 8 graden. Een lichte, zachte rode wijn van karakter smaakt het beste tussen de 12 en 17 graden. Een zwaardere rode wijn is perfect op kamertemperatuur (17 tot 19 graden).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op horecagoedkoop.nl

Wat is een uitserveren?

Uitserveren = uitserveren is een ander woord voor bedienen of service verlenen. Meestal in combinatie met eten en drinken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op encyclo.nl

Hoe moet je met 3 borden lopen?

STAP 1: hoe loop je met drie borden?
  1. Houd je linkerarm in een hoek van 90 graden, met je handpalm omhoog.
  2. Steek je pink en duim omhoog. ...
  3. Zet het eerste bord op je drie vingers.
  4. Laat het tweede bord steunen op je onderarm en je duim en pink.
  5. Het derde bord pak je met je rechterhand.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thehospitalitist.nl

Hoe krijg ik het meeste fooi?

Tip 1: Wees een expert
  1. Tip 2: Durf vragen te stellen. Stel vragen aan de gast en breng het gesprek op gang. ...
  2. Tip 3: Stel jezelf voor. Uit onderzoek blijkt dat jezelf voorstellen aan je gast zorgt voor 53% meer kans op een hogere fooi. ...
  3. Tip 4: Geef aandacht en wees attent. ...
  4. Tip 5: Herhaal de bestelling.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hsn-horeca.nl

Hoe word je ober?

Hoe word je een Ober? Er zijn verschillende opleidingen tot het worden van ober/kelner. Deze opleidingen zijn meestal één of twee jarig en MBO. Daarnaast kan de ober zich ook door meer ervaren obers laten bijscholen of een cursus volgen in een restaurant.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nationaleberoepengids.nl

Is achter de bar werken moeilijk?

Achter de bar werken is hard werken, maar vooral ook leuk. Maak praatjes met je gasten en sloof je een beetje uit, op een goeie manier dan. 😉 Wie weet kun je zelfs een beetje oefenen met flairtending! Flair bartending dus, drankjes bereiden met een hele show eromheen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op skanna.nl

Hoe houd je mes en vork vast?

De vorken liggen links van het bord en de messen rechts. De lepels liggen rechts van het mes. Houd je vork altijd in je linker- en het mes in je rechterhand. Dessertbestek ligt altijd boven het bord.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op blog.wmf.nl

Wat zijn goede tafelmanieren?

Speel niet met je bestek of eten

Ga niet met je eten lopen knoeien, houd het netjes op je bord. Plet ook geen aardappelen tot puree op je bord. Neem van alles een klein beetje en doe dat op je vork. Breng de vork of de lepel naar je mond en niet je mond naar je bord.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dezondag.be

Hoe kan je netjes eten?

Kauwen met open mond. Niet stil kunnen zitten. Ellebogen op tafel. Niet eten met mes en vork.
...
En dan zijn er nog de volgende vieze dingen die je echt moet laten:
  1. Niet met volle mond praten.
  2. Niet smakken.
  3. Niet spelen met eten.
  4. Niet boeren of winden laten.
  5. Niet neuspeuteren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op oudersvannature.nl

Hoe vlees serveren?

Snijd het vlees voorzichtig in tranches met een scherp mes en leg op je favoriete houten plank. Pas wel op dat er geen sappen van de plank afdruppelen. Besprenkel met je favoriete saus of jus, eventueel wat goede olijfolie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op culy.nl

Waarom geen ijsblokjes in Rivella?

Als je ijsblokjes van hetzelfde (bron- of mineraal) water gebruikt, wordt de smaak van het water niet beïnvloed. Nadeel is dat ijsblokjes water al snel te koud maken. Op een warme zomerdag kan een glas water met ijsblokjes en een schijfje citroen of wat munt heerlijk verfrissend zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op passie.horeca.nl

Populaire vragen