Poets je deuren daarom altijd met een zachte, vochtige zeemvel en lauwwarm water. Eventueel kan je er nog een scheutje allesreiniger bij doen: dit is in de meeste gevallen ruim voldoende om vlekken te verwijderen.
Met een emmer lauw water en een sponsje (geen schuursponsje) poetst u het vuil snel weg. Pak schoon water als er zand in de emmer zit, om krassen te voorkomen. Poets nog een keer na met een handwarm sopje met allesreiniger of afwasmiddel en een microvezeldoek en spoel na met schoon water en een schone spons.
Schoonmaken met soda is een aanrader als je op zoek bent naar een mild ecologisch schoonmaakmiddel en een echte biologische alleskunner. Soda is milieuvriendelijk als je het met mate gebruikt.
Gebruik geen schurende middelen of oplosmiddelen, dan maakt u het oppervlak dof, ruw en vol krassen. Gebruik geen zeep of azijn. Voor hardnekkig vuil is een auto-cleaner gebruiken of schoonmaakmiddel voor keramische kookplaten veel beter.
Gebruik een zachte doek met een beetje lauwwarm water en afwasmiddel om de keukendeuren schoon te maken. Het afwasmiddel werkt ontvettend, waardoor vlekken en vingerafdrukken gemakkelijk verdwijnen; Droog de deuren af met een schone, droge doek; Gebruik geen schuursponsjes of agressieve schoonmaakmiddelen.
"Wanneer het water warm is verdampt het sneller en blijven zeepresten van het schoonmaakmiddel achter op de vloer. Deze resten zorgen ervoor dat er strepen komen en de vloer gaat plakken. Beter is het om koud water te gebruiken met daarin een klein beetje reiniger."
In principe kunt u alles wat u met schoonmaakazijn kunt reinigen, ook schoonmaken met natuurazijn. Het verschil tussen de 2 is dat natuurazijn iets minder zuur is, waardoor het veiliger is om met deze azijnsoort de wasmachine te reinigen. Daarnaast kunt u het ook als basis voor sladressings gebruiken, bijvoorbeeld.
Gemiddeld moet je twee keer per week dweilen om het huis lekker schoon te houden. Zelfs als je alleen woont en de boel niet zo vies maakt, is een gemiddelde van twee keer aan te raden. De vloer komt zonder dat je het ziet vol te liggen met stof, roetdeeltjes en andere viezigheid die je mee naar binnen neemt.
Zo gebruik je Biotex Groen voor een handwasje of als middel om kleding met vlekken in te laten weken. Biotex Blauw is bedoeld als voorwasmiddel wanneer je verwacht dat je het wasgoed (zoals vieze werkkleding) niet schoon zal krijgen met gewoon wasmiddel. Dan is er nog de vlekkenverwijderaar, Biotex Oxi Effect.
Doe een scheutje bleekwater of chloorbleekmiddel in een emmer water. Dep de vlekken voorzichtig met een doek en laat het kort inweken. Spoel dit vervolgens na met koud water. Tip: Sla niet zomaar muggen of insecten dood tegen het plafond.
Daarom is het voldoende om de kozijnen gewoon te wassen met een zachte vochtige spons en water. Als schoonmaakmiddel kunt u een huishoudelijk middel gebruiken. Gebruik hiervoor een niet-schurend middel op waterbasis en geen reinigingsmiddelen op basis van o.a. ammoniak en chloorhoudende producten zoals bleekwater.
Ik heb via internet een 12% waterstofperoxide ontkleuringscreme besteld. (5 euro voor een liter, en daar heb je ruim voldoende aan). Die creme breng je met een schilderskwastje aan op het vergeelde plastic en de creme dek je vervolgens af met de vershoudfolie.
Het beste kunt u uw kunststof kozijnen dus gewoon schoonmaken met een handwarm sopje en een doekje. Voor het waxen kunt u speciale kozijnwax gebruiken, deze is verkrijgbaar bij de bouwmarkt. Een goedkoper alternatief is autowas of boenwas, deze producten werken ook prima.
“Wanneer je ze mengt krijg je voornamelijk water en natriumacetaat. Maar eigenlijk voornamelijk water.” Maar azijn kan er ook voor zorgen dat de soda gaat schuimen. Wanneer je het mengsel in een gesloten container bewaart kan het mengsel zelfs exploderen.
Misschien grijp je normaal gesproken gelijk naar de fles met chloor, toch kun je de binnenkant van de wc ook schoonmaken zonder chloor te gebruiken. Kristalsoda is hier zeer geschikt voor. Maak een sopje van soda en water en laat het even oplossen.
Baking soda en soda doen in basis hetzelfde: ze binden zuur. Maar het verschil zit 'm in het feit dat gewone soda, ook wel kristal soda of schoonmaaksoda genoemd, zuur twee tot wel drie keer sterker bindt dan baking soda.
Gebruik lauw water met een paar druppeltjes Dreft, of een scheutje natuurazijn. Eens per maand mag je ook een klein beetje ammoniak aan t water toevoegen. En het allerbeste is om je vloer te dweilen met de voegen/naden mee.