Geniet jij meer van appelbeignets? Ook deze kan je prima opwarmen in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius. 10 minuten in een vuurvaste schaal en ze zijn weer heerlijk warm.
De oven voorverwarmen op 200°C. De oliebollen in een vuurvaste schaal 10 tot 12 minuten verwarmen. Opwarmen in de oven geeft de oliebol weer een mooi krokant korstje voor een optimale versbeleving. De oliebollen (5 stuks) 30 seconden verwarmen op 750 watt.
Er zijn twee mogelijkheden om oliebollen te bewaren: in een afgesloten bak of zak of in de vriezer. Wil je je oliebollen maar een paar dagen bewaren, zorg dan dat je ze luchtdicht verpakt. Dat kan bijvoorbeeld in een afgesloten zakje. Leg je oliebollen niet in de koelkast, maar eerder in de broodtrommel.
Appelbeignets bewaren
Laat de appelbeignets goed afkoelen en stop ze vervolgens in een luchtdichte bak. Hou ze buiten de koelkast en je kunt de appelbeignets ongeveer 2 dagen bewaren.
Welke appels gebruik je voor een appelbeignet? Omdat de appels van de beignets gefrituurd worden op hoge temperaturen, is het belangrijk om te kiezen voor een stevige appel met een aangenaam zuurtje. De Granny Smith is hiervoor uitermate geschikt.
Tuurlijk, wat de 'lekkerste' appel is, hangt af van je eigen voorkeuren en het appelras dat je kiest. Al is er wel een duidelijke publiekslieveling: de Elstar. “Als je 100 mensen verschillende appels laat eten dan vinden 35 de Elstar het lekkerste,” vertelt Wil Sturkenboom van de Fruittuin van West in Amsterdam.
Bewaartip: Appelbeignets kun je ongeveer twee dagen bewaren. Het lekkerst is om de appelbeignets gelijk na het bakken te eten. Lukt dat niet, dan kun je het beste de appelbeignets helemaal laten afkoelen en daarna luchtdicht verpakken.
Antwoord: Warm ze 5 minuten op in een voorverwarmde oven van 225°C.
Antwoord: Appelflappen kun je ongeveer twee dagen bewaren. Bewaar ze luchtdicht verpakt buiten de koelkast. Je kunt de appelflappen bewaren in een plastic zak of een afgesloten bak.
In de oven of magnetron
Dus, oliebollen in een voorverwarmde oven op 145 graden Celsius voor 5 minuutjes of opwarmen in de magnetron: 2 minuten op 850 watt.
Als je oliebollen (met krenten) in de koelkast doet, kun je ze 2 dagen bewaren. Je hoeft ze dus niet allemaal op vandaag (of gisteren) opgegeten te hebben. Langer bewaren? Doe ze in de vriezer, dan blijven ze tot wel 3 maanden goed.
Het is belangrijk dat de olie goed op temperatuur is en blijft. Zo voorkom je dat je te vette oliebollen krijgt. Houd voor de olie een temperatuur van 180 °C aan. Met een lagere temperatuur worden de oliebollen vettig en minder bruin van kleur.
Oliebollen opwarmen in airfryer
Zet de airfryer aan op een temperatuurstand tussen de 150 en 180 graden. Je kunt de oliebollen er vervolgens gelijk ingooien. Je hoeft dus niet te wachten tot de airfryer warm is. Laat de oliebollen ongeveer 3 minuten in de airfryer, zodat ze volledig zijn opgewarmd.
Verwarm de Airfryer voor en bak de bollen per 4 stuks op 200 graden in 10 minuten. Draai de Airbollen na 5 minuten om. Dien op met poedersuiker.
Als je oliebollen (met krenten) in de koelkast doet, kun je ze 2 dagen bewaren. Je hoeft ze dus niet allemaal op nieuwjaarsdag te verorberen. Langer bewaren? Doe ze in de vriezer, want dan blijven ze wel 3 maanden goed.
Nee, voor het bakken en opwarmen van bladerdeeg kun je geen magnetron gebruiken. De combi-magnetron kan wel, maar we raden af: de tijdwinst is gering, het risico op mislukken groot en het gebak is minder lekker.
Soms staat in een recept: prik gaatjes in het deeg om ervoor te zorgen dat het tijdens het bakken lekker luchtig wordt. Natuurlijk kun je hier een vork voor gebruiken of desnoods een satéprikker.
Zoet gebak met bijvoorbeeld bladerdeeg kun je bestrijken met abrikozenjam om een glanzend laagje te krijgen. Voor hartige gerechten kun je een eetlepel maïzena oplossen in wat warm water en het daarmee bestrijken.
Een appelbeignet (spreek uit als appelbenjee) of appelflap (in Noord- en Oost-Nederland) is een gefrituurd gerecht.
Heb je bladerdeeghapjes of appelflappen gemaakt om te bewaren? Bak deze dan eerst af in de oven en vries ze na het afkoelen in. Gebakken bladerdeeg mag gewoon weer in de vriezer. Bladerdeeghapjes zijn in de vriezer ongeveer 3 maanden houdbaar.
Volledig afgekoelde appelflappen kun je ook invriezen. Bak de bevroren appelflappen in een voorverwarmde oven op 200 graden circa 10 minuten.
Rood gezonder dan groen
Dit komt omdat de rode appels aanzienlijk meer voedingsvezels bevatten: zo'n 10 tot 18 procent meer dan in een groene appel. Daarnaast bevat een rode appel tot wel een derde meer pectinevezels (een type voedingsvezel) dan een groene appel.
Het is goed voor je om fruit te eten, dus ook met het eten van een appel ben je gezond bezig! Appels mogen in vergelijking met veel andere fruitsoorten dan wel weinig vitamine C bevatten, ze bevatten daarentegen wel veel vezels en kalium. Kalium regelt in ons lichaam onder andere onze vochtbalans en bloeddruk.
Welke appel heeft de minste suiker? Fuji is lekker sappig, heeft een rijke honingzoete smaak en een stevige beet. Deze handappel kan je wel goed verwerken in een taart of ander lekkers. Omdat de appels zo zoet zijn hoef je minder suiker toe te voegen.