Effent de huidskleur en zorgt voor een onberispelijke afwerking. Kies de juiste kleur: geel heft rode vlekjes op; perzik heft blauw, purper en grijs op, lila heft geel op. Beige is een concealerkleur die neutraliseert. Gebruik het alleen of breng in laagjes aan.
Om de bloeduitstorting te verminderen, kunt u het beste direct koelen. De dag na het vallen of stoten is het beter om de bloedcirculatie rondom de blauwe plek aan te zetten. Dit kunt u doen door de blauwe plek te verwarmen. Hierdoor zetten de bloedvaten uit, zodat de blauwe plek sneller verdwijnt.
Behandelen en camoufleren van blauwe plekken
Dit kan met gevriesde erwten (met theedoek) maar ook een simpel watje met water geeft al goed effect. Als je klaar bent met koelen smeer dan arnica créme op je gezicht.
Volledig verdwijnen van de blauwe plek kan wel 3 tot 6 weken duren. Afhankelijk van de mate van de bloeduitstorting en intensiteit van de val alsmede de plek op het lichaam. Daarna is de blauwe plek verdwenen en ziet de huid er weer normaal uit.
Vandaag gaan we eens dieper in op een specifiek product, namelijk de Arniflor Eerste Hulp gel en zalf. Arniflor Eerste Hulp is een gezondheidsproduct. Het is een plantaardig middel en je gebruikt het bij 'blauwverkleuring van de huid', dus als je een blauwe plek hebt opgelopen.
Het zijn rode of paarse puntvormige huidverkleuringen die evenmin verheven zijn. Typisch is dat je ze niet kunt wegdrukken.
Voorbeelden hiervan zijn bloedvergiftiging en bloedstollingsafwijkingen zoals hemofilie en de Ziekte van Willebrand. Terugkerende blauwe plekken zonder duidelijke oorzaak kunnen ook wijzen op bindweefselafwijkingen, levercirrose en leukemie.
Daarnaast zal de blauwe plek in het losmazige weefsel rondom de ogen makkelijk uitzakken, vaak precies tot de bovenrand van de wang waar de huid weer steviger is.
We zien scherp begrensde blauwe, matig tot zeer drukpijnlijke plekken. In de loop van de tijd worden de plekken van blauw-rood naar paars, bruin tot geel om ten slotte te verdwijnen.
Vaak is een bloeduitstorting zichtbaar als een blauwe plek op de huid. Na verloop van tijd verandert deze van kleur naar groengeel. Na enkele dagen tot weken later is de plek genezen. Wanneer de bloeduitstorting dieper ligt (een onderhuidse bloeduitstorting), zie je geen verkleuring maar wel een zwelling.
Een concealer wordt gebruikt om oneffenheden en donkere vlekken te camoufleren. Ook geeft het extra dekking op plekken in het gezicht die misschien iets meer aandacht nodig hebben. Je kunt concealer inzetten als extra stap, na het aanbrengen van een foundation.
Roodheid en zwelling van de huid zijn normale verschijnselen tijdens en kort na de injecties. Deze verdwijnen meestal binnen een paar dagen. Blauwe plekken (bloeduitstortingen) verdwijnen meestal binnen 1-2 weken na de behandeling.
Een tekort aan vitamines, zoals vitamine B12 kan ook zorgen dat er sneller blauwe plekken ontstaan, doordat een tekort van vitamine B12 bloedarmoede kan veroorzaken. Ook een tekort aan vitamine C of K kan zorgen voor meer blauwe plekken.
Mag ook gebruikt worden bij blauwe plekken. Hirudoid is een crème of gel tegen ontstekingen van de huid en de aders. Hirudoid kan gebruikt worden: - Als hulpmiddel bij bloeduitstortingen, kneuzingen, zwellingen, oedemen (vochtophopingen).
De zalf op de gewenste plek(ken) aanbrengen en licht inmasseren. De handeling indien gewenst tot 3 keer per dag herhalen. Arniflor zalf mag alleen op de intacte huid worden gebruikt.
Maar mocht je echt spontaan blauwe plekken krijgen, dus zonder dat je je gestoten hebt, dan is het verstandig om naar de huisarts te gaan. Er zijn namelijk aandoeningen waarbij je uit het niets een blauwe plek krijgt, zoals de ziekte van Von Willebrand. Bij die aandoening stolt het bloed minder snel.
Wanneer je een blauw plek hebt, verloopt het genezingsproces een beetje zoals die van een toverbal in slow motion. De eerste dagen is de plek rood, blauw, paars en gezwollen. Na een kleine week wordt de plek groen, daarna geel, om na anderhalve week bruin te kleuren.
Drukken op de kneuzing of verzwikking verergert de pijn. Na enkele dagen neemt de zwelling weer af. De klachten van een kneuzing of verstuiking lijken soms erg op die van een botbreuk. Bij twijfel kan een röntgenfoto in het ziekenhuis uitsluitsel geven.
Een blauwe plek is een zichtbare bloeduitstorting op de huid. De meeste blauwe plekken worden veroorzaakt door een kneuzing en zijn niet gevaarlijk. Verschijnen blauwe plekken zonder duidelijke oorzaak, kan er meer aan de hand zijn.
Om grote plekken te voorkomen, koel je direct je huid met koud water of ijs in een theedoek. Daardoor trekken de bloedvaten samen en stroomt het bloed minder snel weg. Ook verminder je de kans op een zwelling. De volgende dag geneest je huid juist sneller als je de plek warm houdt.
De huid beschermt de bloedvaatjes en dus hebben mensen met een kwetsbare, dunne huid sneller blauwe plekken dan mensen met een dikkere, sterke huid. “Vrouwen hebben over het algemeen vaker dan mannen last van blauwe plekken”, zegt Meijer.
In het kort: Petechiën zijn kleine, roodpaarse puntjes in de huid, die je niet kunt wegdrukken. Deze puntjes kunnen heel onschuldig zijn, maar ook duiden op een ernstige aandoening of het gevolg zijn van medicijngebruik. Petechiën komen vooral voor op de benen, enkels, rug, schouders en het gezicht.
Besteed na lip fillers met hyaluronzuur extra aandacht aan: Geen warme dranken of voedsel gedurende de eerste 4 uur. Geen lippenstift/lipverzorging tot de volgende dag. 24 uur niet zoenen.