Engels. Het zal je niet verbazen dat Engels over het algemeen gezien wordt als de makkelijkst te leren taal. Dit komt voornamelijk doordat vrijwel alle films, series en muziek die we zien en luisteren, in het Engels zijn. Hierdoor pikken de meeste mensen heel snel deze taal op.
SPECIFIEKE PROBLEMEN BIJ HET LEREN VAN ENGELS
Er is moeite met spellen. Doordat er weinig inzicht is in de woordopbouw is er meestal grote moeite om woordbetekenissen te herleiden. Er is moeite met het onthouden van de te leren woordjes. Er is onvoldoende resultaat van intensief oefenen.
Het Engels verstaan gaat voor de meeste studenten heel soepel.Maar schrijven in het Engels is soms nog wat lastig. In het begin vinden we het ook niet erg als er nog eenvoudige taalfouten gemaakt worden. Maar uiteindelijk moet je wel een goed afstudeerwerkstuk in het Engels afleveren.
Elke taal heeft zo zijn eigen grammatica, maar in het Engels zijn er veel minder regels dan in bijvoorbeeld het Frans, Duits of Portugees. Dat maakt Engelse grammatica leren voor iedereen mogelijk.
Het beste wat je kan doen om je voor te bereiden op een Engelse leestoets is veel Engelse teksten lezen en hierbij opdrachten maken. Ook kan je je kennis vergroten door overdag je bezig te houden met Engels. Zo kan je bijvoorbeeld de app: Guardian downloaden en elke dag een nieuwsartikel in het Engels lezen.
Er zijn vele redenen om Engels te leren; het laat u toe wereldwijd te communiceren, nieuwe vrienden te maken en zakelijke contacten aan te knopen. Meer en meer bedrijven in alle continenten gebruiken het Engels als belangrijkste of als tweede taal. Vele industrieën gebruiken het ook als eerste communicatietaal.
Cambridge Engels is een Engels examen bestaande uit verschillende niveaus. Die niveaus resulteren elk in een apart diploma. Net zoals 'normale' Engelse examens leer je voor Cambridge Engels ook Engels lezen, spreken, luisteren en schrijven.
Een havo-leerling begint normaliter in klas 1 met Engels op A2 niveau (ERK) en zou gedurende de havo opleiding niveau B2 moeten bereiken op leesvaardigheid (het Centraal Schriftelijk Examen toetst alleen leesvaardigheid).
Met het lezen van een boek in een vreemde taal, ontwikkel je niet alleen je woordenschat, maar krijg je ook meer gevoel voor zinsbouw, ritme in de taal en de toepassing van grammatica.
Tips om zelf je Engelse uitspraak te verbeteren
Een aantal tips: Neem je eigen stem op en vergelijk je uitspraak met die van een native speaker. Spreek native speakers na, bijvoorbeeld van radio en tv. Kijk ook eens naar jezelf in de spiegel als je Engels spreekt.
Volgens een recent onderzoek van het taalonderwijsbureau Education First zijn Nederlanders daadwerkelijk het best in Engels van alle landen waar Engels niet de moedertaal is. 90% van de respondenten claimde de Engels taal te beheersen.
Maar toch beheersen we als Nederlanders het Engels het best in vergelijking met andere landen, blijkt uit onderzoek. Bij het onderzoek is echter alleen gekeken naar de schrijf- en luistervaardigheid van de Nederlander, niet naar de spreekvaardigheid.
Het Nederlands en het Engels lijken op elkaar
Het Nederlands en het Engels lijken op elkaar. Het zijn namelijk beide Germaanse talen die behoren tot dezelfde taalfamilie. Een andere taalfamilie is die van de Romaanse talen, waar het Spaans, Portugees en Italiaans juist weer onder vallen.
Op dit moment kom je met Duolingo best ver: een onderzoek uit 2020 concludeerde dat studenten in de Spaanse en Franse cursussen van Duolingo net zo goed presteerden op lees- en luistertoetsen als studenten die vier semesters universitair taalonderwijs hebben gevolgd — en dat in ongeveer de helft van de tijd.
Alle advertenties worden dan verwijderd en je krijgt onder andere toegang tot een kennisquiz en onbeperkte toetsen. Je ontvangt dan ook ongelimiteerde hartjes. Duolingo Plus mag je 14 dagen gratis gebruiken. Daarna betaal je 167 euro voor een jaarabonnement of 14 euro per maand.