Grote schoonmaak Vlekken verwijderen Microfiber doekjes, brillendoekjes, hebben het beste effect en zouden voldoende moeten zijn om jouw toestel weer glanzend te krijgen. Voor hardnekkige vlekken kun je antibacteriële spray gebruiken, spuit die dan altijd eerst in de doek en nooit rechtstreeks op het scherm.
Schakel uw telefoon uit. Steek de tandenstoker voorzichtig in de poort en beweeg deze rond om het vuil losser te maken. Inspecteer de poort met een felle lamp en gebruik de tandenstoker om voorzichtig loszittend vuil te verwijderen.
Dat los je op door simpelweg het stof weg te peuteren met een tandenstoker of een busje perslucht in te spuiten. Houd er wel rekening mee dat het busje perslucht rechtop gehouden moet worden, anders spuit er water mee. Ga je het scherm schoonmaken? Pas er dan op dat je het scherm niet beschadigd.
Duw je tandenstoker zachtjes in de oplaadpoort en schraap de troep voorzichtig naar buiten. Je ziet nu hopelijk de pluisjes en stofdeeltjes naar buiten komen. Je kunt er ook voor kiezen om wat plakband om de stoker te wikkelen, met de plakkende kant naar buiten. Zo kun je de hardnekkigste stukken vuil eruit hengelen.
Als je een iPhone wilt schoonmaken, koppel je alle kabels los en schakel je de iPhone uit (houd de sluimerknop ingedrukt en versleep de schuifknop op het scherm).Vervolgens gebruik je een zachte, licht bevochtigde, pluisvrije doek. Zorg dat er geen vocht in de openingen binnendringt.
Veelgestelde vragen over een iPhone oplaadpoort schoonmaken
Je kunt een zachte borstel, bijvoorbeeld een oude tandenborstel die niet meer gebruikt wordt, gebruiken om voorzichtig vuil en stof uit de oplaadpoort te verwijderen. Ook een tandenstoker kan handig zijn om vastzittend vuil voorzichtig los te maken.
Met een Android telefoon kun jij snel en overzichtelijk jouw mobiel opschonen door overbodige bestanden te verwijderen via de instelling ''Apparaatonderhoud''. Jouw telefoon maakt dan een scan van het hele systeem en zoekt naar overbodige bestanden die onnodige ruimte innemen.
Dagelijks, wekelijks, maandelijks, of nooit: maak jij wel eens je mobiele telefoon schoon? Volgens microbioloog Rijkelt Reumer en schoonmaakexpert Zamarra Kok moeten we niet bang zijn voor bacteriën. Wekelijks schoonmaken is volgens hen daarom voldoende.
Hiervoor ga je op je Android telefoon naar je "Instellingen", druk je vervolgens binnen "Apparaatonderhoud" op het tabblad "Opslag" en het opschonen kan beginnen wanneer je op "Opschonen" drukt! Ook kan je op je Android smartphone of tablet er zelf voor kiezen om zelf (onnodige) apps of bestanden te verwijderen.
Gebruik een doekje met 70% isopropyl alcohol. Veeg je telefoon licht af en voorkom dat de vloeistof in de poorten of openingen komt.
Stoffige oppervlakken worden vaak met een vochtige doek gereinigd, maar de effectiefste methode om huisstof, inclusief stofmijten en de uitwerpselen ervan, te verwijderen is door eerst te stofzuigen.Stofzuig harde vloeren en gebruik vervolgens hulpstukken voor oppervlakken en textiel.
Geniet van een stofvrij huis met een luchtreiniger
Dan is een luchtzuiveraar de beste manier om stof te verwijderen. Een goede luchtreiniger verwijdert ultrafijne deeltjes, waaronder allergenen en virussen. Deze blijven vaak in de lucht hangen na het afstoffen, ook als je chemische middelen gebruikt.
Oplossing: Als er sprake is van stof, verwijdert u het uit de openingen van de microfoon of de luidspreker met een droge, zachte borstel.
Schakel de telefoon uit: Zorg ervoor dat de telefoon is uitgeschakeld voordat je begint met schoonmaken. Gebruik een zachte borstel: Een zachte borstel kan helpen om stof en vuil voorzichtig uit de telefoon microfoon openingen te verwijderen.
Gebruik een ontsmettingsmiddel op basis van isopropylalcohol om je telefoon te desinfecteren. Bevochtig een zachte doek lichtjes met het ontsmettingsmiddel en veeg voorzichtig over het oppervlak van je telefoon. Zorg ervoor dat de alcohol niet in de poorten of openingen van je telefoon komt.
De Mobiele telefoons gaan gemiddeld vijf jaar mee. Om preciezer te zijn: een Android vier jaar en een iPhone 6 jaar. De fabrikanten hebben een korte periode om de smartphone te produceren.
Overladen kan de batterij belasten en de levensduur ervan verminderen. Maar het tegenovergestelde is ook niet handig. Het volledig laten leeglopen van de batterij tot 0% kan ook schadelijk zijn voor Li-ion batterijen. Dit kan leiden tot zogenaamde diepe ontlading, wat kan leiden tot schade aan de batterijcellen.
Tik op Opslag en datagebruik > Opslag beheren. De ruimte die WhatsApp inneemt op je apparaat, wordt weergegeven bovenaan het scherm. Je kunt opslag vrijmaken door grotere items te verwijderen. Je kunt ook items per chat verwijderen.
Wij adviseren bij het schoonmaken van de poorten het gebruik van een tandenrager of oude tandenborstel. Gebruik absoluut geen metalen of vochtige voorwerpen, dit kan schade veroorzaken. Een toestel kan en zal warm worden tijdens het opladen, dit is gebruikelijk.
Dit is waarom het opladen niet meer goed werkt
Als je telefoon niet of minder goed laadt, betekent dat niet direct dat de oplaadpoort kapot is. Het kan zijn dat er in de contactpunten van je telefoon vuil zit, dat de kabel, oplader of accu kapot is, of dat er een softwarefout of storing is die moeilijk doet.