Na een studie aan de universiteit mag u de titel Bachelor of Master gebruiken. Na een hbo-opleiding kunt u ook de titel Associate Degree hebben. Als u gepromoveerd bent mag u de titel doctor voeren.
Een titel informeert patiënten en collega's met wie ze van doen hebben. Welke titel gevoerd dient te worden, was decennialang een uitgemaakte zaak en liep synchroon met de rest van de Nederlandse academische wereld: 'doctorandus' (drs.), of 'doctor' (dr.) als men gepromoveerd is.
Iedereen die in het verleden zijn doctoraal haalde (tegenwoordig 'masters' genoemd) mocht zich doctorandus noemen, hetgeen letterlijk betekent: hij of zij die nog doctor moet worden. Een doctorandus voert/voerde de titel 'drs.
De graad Master of Science wordt internationaal erkend en is qua niveau vergelijkbaar met de oude Nederlandse titels doctorandus (drs.) en ingenieur (ir.) en de Belgische titels licentiaat (lic.) en ingenieur (ir.).
Een dokter is niet per se ook doctor: een arts kán een doctorstitel hebben (als die gepromoveerd is), maar dat is lang niet altijd het geval. Artsen worden dus niet standaard aangeschreven met dr. Er kan wel arts of bijvoorbeeld huisarts áchter de naam worden gezet: mevrouw S. Westenburg, huisarts.
Na een studie aan de universiteit mag u de titel Bachelor of Master gebruiken. Na een hbo-opleiding kunt u ook de titel Associate Degree hebben. Als u gepromoveerd bent mag u de titel doctor voeren.
Naast een carrière in de wetenschap, is een carrière buiten de wetenschap een optie na de promotie. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan beleidsfuncties bij de overheid en management en consultancy functies in het bedrijfsleven.
Hoewel de meeste mensen de titel master gebruiken, mag je doctorandus (drs.) ook nog steeds gebruiken na het afronden van een master.
Hbo-master
Je mag de letter M (met eventuele toevoeging als verwijzing naar het vakgebied) achter je naam plaatsen. Bijvoorbeeld bijvoorbeeld MCC (Master of Corporate Communication) of MRE (Master of Real Estate). Sinds 2014 mag je ook de titels Bachelor of Arts (BA) of Bachelor of Science (BSc) gebruiken.
De duur van de opleiding is 6 jaar: 3 jaar bachelor en 3 jaar master. Na afronding van de master kun je je laten inschrijven in het BIG-register. Vanaf dan ben je bevoegd de tandheelkunde zelfstandig uit te oefenen. En mag je de titel Master of Science in de Tandheelkunde (MSc) voeren.
Als aanschrijftitel gebruiken we professor (net als doctor, meester, ingenieur en emeritus) nooit voluit: we korten het woord altijd af tot prof. Een universitaire titel als prof. staat immer voor een academische titel als dr., mr., ir. Naar goed gebruik wordt de afkorting prof.
Een masteropleiding volg je meestal aan de universiteit. De 2-jarige associate degree volg je aan een hogeschool. Het grootste verschil tussen bachelor en master zit in de specialisatie van een studierichting. Het grootste verschil tussen hbo en universiteit zijn de vaardigheden die je tijdens de studie ontwikkelt.
Antwoord. Volgens het Nederlands Normalisatie-instituut (NEN) komt er een komma na de aanhef. Volgens het Bureau voor Normalisatie in België is er na de aanhef geen leesteken nodig, maar kan er eventueel wel een komma geplaatst worden.
De volgende titels plaatst u voor uw naam: dr.; bc.; ing.; drs.; mr.; ir.. Alle andere titels plaatst u achter uw naam.
61.000 mensen in Nederland de doctorstitel (census 2021), waarvan een derde vrouw is. Het aantal vrouwelijke doctoren neemt toe, vooral in alfa- en gamma-richtingen. Zo is van de mensen met een doctorstitel onder de 35 jaar meer dan de helft vrouw.
Vóór de invoering van de bachelor-masterstructuur (BaMa) kende men in Nederland na een afgeronde vierjarige hbo-studie ook de titel van baccalaureus (bc) en tot begin jaren 1970 in het universitair onderwijs bij bepaalde vijfjarige studies die men (verkort) na 4 jaar afsloot met een zogeheten baccalaureaats-examen ( ...
Een MBA (Master of Business Administration) is een bedrijfskundige Masteropleiding.
Het kopen van een adellijke titel maakt je ook een edelman. Vanwege de vrije naamskeuze is het kopen en dragen van een adellijke titel legaal. U moet er echter rekening mee houden dat u geen echte edelman wordt door geboorte, huwelijk of adoptie. Vanuit juridisch oogpunt is het een pseudoniem met een wapenschild.
De ongehuwde dochter van een (burg)graaf, baron, ridder of jonkheer werd aangesproken met freule. Deze aanspreekvorm is uit de mode geraakt. Weduwen van adellijke personen werden vroeger aangeduid als douairière, gevolgd door naam en titel of predikaat van de man, maar zonder de eigen naam: Douairière A.B.C.
De titel baron komt in Nederland en België op twee manieren voor: "op allen" en "met het recht op eerstgeboorte". In het eerste geval heeft ieder lid van de betreffende adellijke familie (dat wil zeggen iedere afstammeling, mannelijk of vrouwelijk, in mannelijke lijn) recht op de titel baron of barones.