Wij hopen spoedig iets van u te vernemen. Graag zie ik uw antwoord zo spoedig mogelijk tegemoet. Ik zie uw reactie graag tegemoet. In afwachting van uw spoedige reactie, …
' 'In afwachting van uw reactie verblijf ik. ' 'Ik vertrouw erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. ' Dit soort clichézinnen ben je vast weleens tegengekomen in het slot van een zakelijke e-mail of brief.
In een zakelijk bericht voor externe contacten is Met vriendelijke groet(en) erg gebruikelijk en in elk geval beter dan de formele slotgroet Hoogachtend. In vervolgcorrespondentie kan de slotgroet wat informeler worden, bijvoorbeeld Groeten of Groet.
Goede standaardzinnen voor de afsluiting van een zakelijke brief zijn bijvoorbeeld: Ik hoop u hiermee van dienst te zijn geweest.Ik hoop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.Ik dank u bij voorbaat vriendelijk voor uw moeite.
We zien gaarne zo spoedig mogelijk uw antwoord tegemoet. In afwachting van uw antwoord verblijf ik. Ik hoop spoedig iets van u te vernemen. Hopende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
Met een te informele afsluiting van je sollicitatiebrief, zoals “Doei” of “Houdoe”, kom je juist onprofessioneel over. Kies daarom voor de gulden middenweg, zoals “Met vriendelijke groet” of “Hartelijke groet”. Beperk de laatste alinea van je brief tot 2-3 zinnen.
Met vriendelijke groeten en Met vriendelijke groet zijn de gebruikelijkste formuleringen. Die vormen zijn ook zonder met mogelijk: Vriendelijke groeten, Vriendelijke groet. Als een brief of e-mail een duidelijk informeel karakter heeft, zijn ook andere slotgroeten mogelijk: Groeten, Groet, Groetjes, Hartelijke groet.
Een informele brief sluit je af met 'Met vriendelijke groet(en)', zeker als je begint met 'Beste'.
Maak duidelijk waarover het gaat en help de ontvanger om je verzoek, aanbod of vraag te begrijpen. Het is bovendien belangrijk dat je zo beknopt mogelijk schrijft, zonder daarbij beleefdheid en vorm uit het oog te verliezen. Door beknopte zakelijke mails te schrijven, blijft de inhoud beperkt tot de kern van de zaak.
Afsluiting brief, ondertekening
In de ondertekening staat de naam, eventueel de functie en de handtekening van de verzender. Het kan ook zijn dat de brief door een ander wordt getekend, dan zet je er i.o. (in opdracht) bij. Er zijn nog andere afkortingen om namens iemand anders te ondertekenen, bekijk ze hier.
Het kan allebei. Het enkelvoud is wat formeler. Onder een brief of mail aan iemand die je niet zo goed kent, zet je vaak Met vriendelijke groet of Met vriendelijke groeten, gevolgd door je naam.
In zakelijke brieven en e-mails wordt de slotgroet Met vriendelijke groet(en) geregeld afgekort als mvg of m.v.g. Zulke afkortingen geven gemakkelijk een slordige en respectloze indruk. Het is aan te bevelen om Met vriendelijke groeten en Met vriendelijke groet voluit te schrijven.
'Met vriendelijk groeten,' gebruik je alleen in een informele brief aan bijvoorbeeld een kennis. Een zakelijke brief sluit je af met 'Met vriendelijk groet,' (informeel) of 'Hoogachtend,' (formeel).
Afsluiting: herhaal gerust een keer dat je klaar bent voor de nieuwe verantwoordelijkheden en je van toevoegde waarde kan zijn in de functie. Sluit de interne sollicitatiebrief persoonlijk af op een manier die bij de organisatie past.
Wat is een zakelijke email? Een zakelijk emailadres is een emailadres wat z'n eigen domeinnaam gebruikt. Dus je zult eerst een domeinnaam moeten registreren, voordat je een zakelijke email aan kunt maken. Bijvoorbeeld, ons emailadres [email protected] is gekoppeld aan onze domeinnaam start24.nl.
De afkorting cc staat voor carbon copy of ook wel copie conforme. De betekenis is 'in afschrift gestuurd aan'. Cc's worden gebruikt in brieven en e-mails.
Meestal begin je met een professionele aanhef zoals "Geachte mevrouw/meneer" of "Beste [naam]" en zet je aan het einde een professionele afsluiting en contactgegevens. Verder is de toon formeel en zonder informeel taalgebruik. Een e-mail naar een bedrijf verstuur je met een duidelijk doel .