Het trainen van je bilspieren kan je welgevormde billen bezorgen en kuiltjes minder zichtbaar maken. Je kan focussen op squats, maar je kan ook sporten kiezen waarmee je min of meer onbewust je bilspieren traint. Hardlopen is zo'n sport en een goede keuze om je benen en billen te trainen.
Eerst en vooral: cellulitis, ook wel 'cellulite' genoemd, is een natuurlijk en ongevaarlijk fenomeen dat erg veel voorkomt, vooral op billen en benen. Ongeveer 85% van de vrouwen heeft er immers last van. Maak je er dus vooral niet (te) druk om. Cellulitis is niet makkelijk weg te krijgen, maar het is niet onmogelijk!
Door een slechte bloedcirculatie en een verstoorde vochtafvoer kunnen vet, afvalstoffen en vocht steeds moeilijker worden afgevoerd. Hierdoor verhardt het bindweefsel en ontstaat er een bobbelige huid die bovendien putjes vertoont, de zogenaamde sinaasappelhuid.
Lopen wordt gezien als goed werkzaam middel tegen sinaasappelhuid. Cellulite, ook wel sinaasappelhuid genoemd, wordt veroorzaakt door een verstoring van de stofwisseling in bepaalde cellen.
Om cellulite te voorkomen en aan te pakken is een goed bloedcirculatie erg belangrijk. Fitness waarbij je aan je conditie werkt en je bloed laat stromen, zoals cardiofitness, kan daarom helpen. Spinning, steppen en hardlopen op de loopband werken allemaal tegen cellulitis.
Voeding: Voeding kan invloed hebben op het ontstaan van cellulite. Zo zorgt een hoge inname van zout er voor dat er meer vocht wordt vastgehouden. Ook een hoge inname van koolhydraten en vetten kan cellulite veroorzaken. Wanneer er namelijk veel koolhydraten worden gegeten, wordt dit omgezet in vet.
Hierdoor kunnen vet, vocht en afvalstoffen minder goed worden afgevoerd en verhardt het bindweefsel. Dit veroorzaakt dat de huid onregelmatigheden krijgt zoals putjes of bobbeltjes. Het komt vaak voor op de billen, benen en armen en is niet gevaarlijk. Cellulite komt vaker voor bij vrouwen dan mannen.
Cellulitis is dus heel normaal en hoort net als borsten krijgen en menstrueren bij het krijgen van een volwassen vrouwenlichaam. Toch willen veel vrouwen graag hun cellulite verminderen. Ze vinden het niet mooi en worden er onzeker van.
Door gezond, gematigd, gevarieerd en uitgebalanceerd te eten, met voldoende groenten en fruit, volkorenproducten, vis en noten, zaden en pitten op het menu, kun je cellulite bestrijden en helpen voorkomen.
Cellfina is de enige behandeling die de structurele oorzaak van cellulite aanpakt. De bindweefselstrengen die de huid naar beneden trekken waardoor zichtbare putjes worden veroorzaakt aan het oppervlak van de huid worden losgemaakt. Resultaat: de huid veert terug, het huidoppervlak wordt egaler.
Weleda heeft met Berken Cellulitis Olie een geheel natuurlijk product ontwikkeld dat cellulitis gericht tegengaat. De samenstelling van jonge berkenblaadjes, rozemarijn en muizedoorn stimuleert de stofwisseling van je huid en houdt het vochtgehalte op peil.
Fietsen helpt ook in de strijd tegen je cellulite… Het is namelijk een goede cardio-workout waarmee je veel calorieën zult verbranden en waarmee je flinke beenspieren op kan bouwen die zorgen dat je cellulite minder zichtbaar zal zijn.
Na het bovenlichaam is het de beurt aan de bilspieren! Met gewone crawl, rugcrawl en vlinderslag gebruik je de bilspieren bij de been- of golfbewegingen, maar het is vooral de schaarbeweging bij schoolslag die je gespierde billen zal opleveren.
Tip 2: Neem de trap!
Bewegen is nooit verkeerd, maar een van de beste manieren om strakke billen te krijgen is traplopen! Naast dat je met traplopen net zo veel calorieën verbrandt als met joggen, train je er ook je buik- en bilspieren mee.
Cellulite en cellulitis worden vaak door elkaar gehaald, maar zijn twee verschillende aandoeningen. Met cellulite wordt een bobbelige structuur van de huid en het onderhuidse bindweefsel bedoeld. Cellulitis is een bacteriële infectie van het bindweefsel. Cellulite komt vooral voor op de (boven)benen, armen en billen.
Cellulite ziet eruit als een bobbelige huid. De aandoening komt vooral voor op de (dij)benen, heupen en billen van vrouwen. Wanneer je tussen duim en wijsvinger een stuk huid vastpakt, wordt het 'uitbollen' van het vetweefsel duidelijk geaccentueerd. Ook ziet men vaak deukjes en/of putjes.
Cellulite ontstaat als het aantal vetcellen in het onderhuidse bindweefsel toeneemt, waardoor de bloedvaten vernauwen. Vet, afvalstoffen en vocht kunnen hierdoor slecht worden afgevoerd. Dit zorgt er weer voor dat het bindweefsel verhard waardoor de bobbels en de putjes ontstaan.
Drink water…
Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat vrouwen die elke dag ongeveer 2 liter water drinken, tot wel 30% minder last hebben van cellulitis. Door een goede hydratatie worden onderliggende vetcellen namelijk minder zichtbaar. Ook groene thee is een handig strijdmiddel tegen cellulitis.
Wil je zichtbare beenspieren dan is krachttraining natuurlijk heel belangrijk, maar onderschat ook niet de kracht van cardio. Goede cardio workouts voor je benen zijn hardlopen en spinning. Tijdens deze workouts train je je beenspieren en verbrand je tussen de 500-700 calorieën per uur.
Voor het beste resultaat adviseren wij één behandeling per vijf dagen gedurende acht weken. Een kuur van 10 cellulitemassages: 25 minuten inclusief pakking € 380,00.