De 'deukjes' die ook onder de term cellulite vallen, ontstaan als andere delen van je huid zich niet kunnen uitzetten door een blokkade van bindweefselstrengen. Je hebt evenveel kans om last te krijgen van deze 'sinaasappelhuid' wanneer je vetpercentage hoog is, dan wanneer je een strak kontje hebt.
Door een slechte bloedcirculatie en een verstoorde vochtafvoer kunnen vet, afvalstoffen en vocht steeds moeilijker worden afgevoerd. Hierdoor verhardt het bindweefsel en ontstaat er een bobbelige huid die bovendien putjes vertoont, de zogenaamde sinaasappelhuid.
Het komt vooral voor bij vrouwen en is het vaakst zichtbaar op de benen, billen en onderrug. Elke vrouw kan er last van krijgen en er bestaat tot nu toe geen remedie tegen. Gelukkig kan je cellulitis wel minder zichtbaar maken. Sport zorgt ervoor dat je spieren steviger worden en daardoor valt cellulitis minder op.
Eet veel groente en fruit. Etenswaren die veel vitamine C bevatten voorkomen de afbraak van collageen in de huid, waardoor je huid elastischer blijft en de kans op cellulite kleiner wordt. Ook moet je genoeg drinken (minimaal 1,5 liter per dag) zodat je lymfesysteem goed blijft werken. Sport daarnaast voldoende.
Voeding: Voeding kan invloed hebben op het ontstaan van cellulite. Zo zorgt een hoge inname van zout er voor dat er meer vocht wordt vastgehouden. Ook een hoge inname van koolhydraten en vetten kan cellulite veroorzaken. Wanneer er namelijk veel koolhydraten worden gegeten, wordt dit omgezet in vet.
Om cellulite te voorkomen en aan te pakken is een goed bloedcirculatie erg belangrijk. Fitness waarbij je aan je conditie werkt en je bloed laat stromen, zoals cardiofitness, kan daarom helpen. Spinning, steppen en hardlopen op de loopband werken allemaal tegen cellulitis.
Wandelen doet je buik, billen en benen goed, want met wandelen verstevig je je spieren met als resultaat een strakker (onder-)lichaam. De omvang van je buik neemt af, cellulitis vermindert en je billen worden steviger.
Een andere techniek om cellulitis te bestrijden, is de kneedmassage. Daarbij neem je een stuk huid tussen je handpalmen en maak je heen- en weergaande bewegingen. Net alsof je deeg kneedt. Om cellulitis doeltreffend te bestrijden, herhaal je deze massages een tot twee keer per dag gedurende minstens 5 minuten.
Lipomassage voor efficiënt en effectief afvallen
Lipomassage is een diepe bindweefselmassage. Het belangrijkste doel is om de huid van de heupen, billen, benen, armen en/of buik strakker te masseren. Het is een intensieve behandeling op plaatsen waar cellulite zich ophoopt.
Hierdoor kunnen vet, vocht en afvalstoffen minder goed worden afgevoerd en verhardt het bindweefsel. Dit veroorzaakt dat de huid onregelmatigheden krijgt zoals putjes of bobbeltjes. Het komt vaak voor op de billen, benen en armen en is niet gevaarlijk. Cellulite komt vaker voor bij vrouwen dan mannen.
De oorzaak
Cellulitis of erysipelas krijgt u door bacteriën. De bacteriën komen de huid binnen via een wondje. Dit kunnen allerlei wondjes zijn zoals een puistje, een schaafwond, een brandwond, een operatiewond of zelfs een insectenbeet.
Als je wilt weten of je cellulite (sinaasappelhuid) of cellulitis (de bacteriële aandoening) hebt, kun je het beste aan de huid voelen. Als je cellulitis hebt is de huid vaak rood en voelt deze warm aan.
Mannen kunnen ook cellulite krijgen, maar dit is veel zeldzamer. Of je al dan niet cellulite krijgt hangt af van verschillende factoren: erfelijkheid, huiddikte, geslacht, hoeveelheid lichaamsvet, leeftijd en dieet.
De putjes, kuiltjes en bobbeltjes in de huid, die meestal op de heupen, billen en dijen zitten, worden 'cellulite' of 'sinaasappelhuid' genoemd. Veel vrouwen hebben er last van: cellulite komt bij 80-90% van de vrouwen voor.
Na het bovenlichaam is het de beurt aan de bilspieren! Met gewone crawl, rugcrawl en vlinderslag gebruik je de bilspieren bij de been- of golfbewegingen, maar het is vooral de schaarbeweging bij schoolslag die je gespierde billen zal opleveren.
De enige manier om droog te trainen als vrouw is door minder calorieën binnen te krijgen dan je verbruikt. Dit klinkt heel simpel, maar zo is het gewoon. Het is aan te raden om zo'n 10 tot 20% onder je energiebehoefte te gaan zitten om spierafbraak te voorkomen.
Het stimuleren van traplopen heeft na 12 weken al een positief effect op fitheid, gewicht en bloeddruk van mensen. Regelmatig dagelijks traplopen vermindert de kans op overlijden met 15%. Met traplopen verbrand je ongeveer 10 kcal per minuut.
Wandelen ondersteunt je immuunsysteem, stimuleert je stofwisseling, versterkt je spieren, gewrichten en botten, houdt je hart- en bloedvaten gezond, verlicht stress en boost je creativiteit.
30 minuten wandelen helpt je spijsvertering en het houdt je bloedsuikerspiegel stabiel. Je geraakt ongeveer 150 calorieën kwijt: Te veel gesnoept vandaag? Geen nood, een wandelingetje van 30 minuten, doet je toch ongeveer 150 calorieën verbranden.
Niet alleen erfelijke aanleg maar ook jouw levensstijl zijn van grote invloed op het ontstaan van de cellulite. Een gebalanceerd dieet en lichaamsbeweging zijn erg belangrijk. Te veel vet en zout inname, en te weinig vitaminen en vezels kunnen leiden tot een verhoogde kans op cellulite.
Wil je zichtbare beenspieren dan is krachttraining natuurlijk heel belangrijk, maar onderschat ook niet de kracht van cardio. Goede cardio workouts voor je benen zijn hardlopen en spinning. Tijdens deze workouts train je je beenspieren en verbrand je tussen de 500-700 calorieën per uur.
Voor het beste resultaat adviseren wij één behandeling per vijf dagen gedurende acht weken. Een kuur van 10 cellulitemassages: 25 minuten inclusief pakking € 380,00.