Jij kan bijvoorbeeld gebruik maken van haarspray.Spray voorzichtig over de onderkant van de gladde zool om zo de schoen meer grip te geven. De spray maakt de zool plakkerig en zo blijft jouw schoen als het ware aan de grond plakken.
Slipt jouw voet uit de hiel? Dan kan jij de hiel opvullen en dit kan met een lederen antislip hielkussen. Zo'n kussentje in de achterkant van jouw te grote schoen voorkomt glippen.
De meest makkelijke manier om te grote schoenen wat kleiner te maken is door het dragen van een paar sokken. Of twee. Draag zoveel (dikke) sokken over elkaar heen totdat de schoen goed past. Met sokken maak je je schoenen tot ongeveer halve maat kleiner zonder dat het vervelend gaat zitten.
De meeste werkschoenen zijn voorzien van een antislipzool. Zolen zijn namelijk vaak gemaakt van rubber of kunststof. Maar sommige veiligheidsschoen hebben een extra normering om de grip te garanderen.
Antislip schoenen & zolen in de winter
Antislip winterzolen werken volgens hetzelfde principe als winterbanden: een profiel dat sneeuw en ijs als het ware naar buiten werkt, gemaakt van rubber dat ook bij lage temperaturen zacht blijft en natuurlijk extra stroef is.
Kies dan voor schoenen met rubberen zolen die geribbeld zijn of een ander klein profiel hebben, hiermee heeft u de meeste grip op een gladde stoep. Schoenen met zolen gemaakt van leer, nylon of crêpe kunt u in barre winterse omstandigheden beter niet aantrekken.
Eén centimeter is de maximale ruimte die je tussen je grote teen en punt van de schoen mag hebben. Het liefst minder. Zorg dat de schoen nauwsluitend aan je voet zit, aangezien elke schoen nog naar je voet gaat staan en daardoor standaard iets ruimer wordt.
1 cm extra ruimte geeft je voeten voldoende speling tijdens het lopen. Je voet kan dan namelijk tot wel 1 cm langer worden. Te veel teenruimte zal er echter voor zorgen dat je gaat schuiven in je schoenen en dat kan op den duur voor problemen zorgen. Probeer tijdens het passen een beetje met je tenen te wiebelen.
Dus koop de maat die bij uw voeten past, dus niet te klein en ook niet te groot. Voor de juiste maat moet u onthouden dat hij goed is als de tenen vrij kunnen bewegen en dan ook nog als u staat. Dan is uw voet weer net iets groter.
Haarlak tegen schuiven/glijden in je schoenen
Om dit te voorkomen kun je een beetje haarlak op je voeten of in je schoenen spuiten. Zo ontstaat er een stroef laagje zodat je minder schuift en meer grip hebt. Pas wel op met haarlak ín je schoenen. Dit kan het materiaal namelijk een beetje aantasten.
Zo zijn er slippers, waarbij teen en hiel bloot zijn, muiltjes met een open hiel, pumps, een instapper met zowel een gesloten teen als een gesloten hiel, en bandschoenen, waar een band om de voet zit.
Sandalen zijn net zo luchtig, maar hebben wel een chic en net uiterlijk. Draag ze onder een rokje, jurk, lange of korte broek: sandalen kun je eigenlijk overal mee combineren.
Een inlegzool komt tegemoet aan twee basisbehoeftes: het verbeteren van het comfort in een schoen en het wegnemen van drukpunten door middel van ondersteuning. Zorg er in ieder geval voor dat de demping en verstevigingen van je schoenen passen bij je voettype'.
Maar wist je dat bij volwassenen de schoenmaat ook kan veranderen? Na een zwangerschap hebben veel vrouwen een maatje groter nodig. Door het toegenomen gewicht tijdens de zwangerschap, zakken je voeten namelijk door en kan er platvoet ontstaan. Ook naarmate je ouder wordt, kunnen je voeten groter worden.
Vriezer. Alles wat je moet doen is twee hersluitbare zakjes voor driekwart vullen met water en deze in je schoenen leggen. Vervolgens leg je de schoenen met zakjes en al in de vriezer. Wanneer het water in de zakjes bevriest zet het uit, waardoor de schoen wordt opgerekt.
Het aantal kilometers dat je op de schoenen loopt: hoe meer je loopt, hoe sneller je aan een nieuw paar schoenen toe bent. Er wordt wel eens gezegd dat wandelschoenen gemiddeld 1000 tot 1500 kilometer meegaan, maar dit hangt ook van de onderstaande factoren af.
Check dus met je duim of je nog wat ruimte over hebt. Houd hier ongeveer 1 centimeter voor aan. Meer dan dat is ook niet aan te raden, want dan gaat je voet erg schuiven in je schoen en krijg je blaren. Vergeet ook de pasvorm in de breedte niet.
Naast dat te grote schoenen natuurlijk vervelend zijn om op te lopen, heeft het ook nare consequenties. Je kunt bijvoorbeeld likdoorns en eelt krijgen door niet goed passende schoenen of sneakers. Op de langere termijn kun je er zelfs doorgezakte voeten aan overhouden.
Als je het probleem hebt dat je lievelingsschoenen zijn uitgerekt, kan je ze het beste naar de schoenmaker brengen. Meestal zal hij/zij de schoen een beetje bevochtigen, zodat de schoen weer naderhand weer inkrimpt. Deze methode moet je wel echt aan een professional overlaten.
Maar ook de Xsensible en Xsensible Stretchwalker collectie, de zachte schoenen van Joya en de Finncomfort Stretch modellen. Deze modellen van Finn Comfort zijn speciaal ontworpen voor mensen met gevoelige voeten. Ze bieden extra ruimte bij de voorvoet en zijn gemaakt van superzacht leer.
In werkelijkheid zijn de Ugg-boots zeer ongeschikt voor sneeuw en ijs. Dat konden de vrouwen ondertussen ook al zelf ondervinden: velen zijn (pijnlijk) gevallen. De rubberen zolen hebben hoegenaamd geen grip, en de schaapsvacht houdt je wel warm maar niet droog. Vochtige schaapswol houdt ook de lucht vast.
Kan je ze in de sneeuw dragen? Omdat onze Timberland outdoor en werkschoenen waterdicht en geïsoleerd zijn, en daar bovenop nog ademen en een goede grip bieden, zijn ze perfect voor de winterdagen met sneeuw.