Lucht uit fles wijn halen met vacuümpomp Je plaatst een speciale rubberen kurk op een reeds geopende fles wijn en pompt de lucht eruit met een pompje tot een vacuüm ontstaat. Zet de wijn vervolgens in de koelkast. Er zijn diverse merken op de markt, een bekende is Vacuvin.
Vacuümpomp . Een andere manier om uw fles wijn te verzegelen en het oxidatieproces te vertragen, is door een herbruikbare vacuümpomp te gebruiken. Dit handige hulpmiddel gebruikt ook rubberen stoppen; de stoppen zijn echter uniek omdat ze ervoor zorgen dat lucht uit de fles kan worden gezogen met de handmatige pomp.
Leg de wijnfles recht in de hak van de schoen. Sla de schoen tegen de muur of tegen een boom aan. Doe dit een paar keer. De kurk zal door de druk wat naar boven schieten, waardoor je deze zo van de fles kan halen.
Het gebruik van de Vacuum Wine Saver is eenvoudig. Plaats de bijgeleverde stop in de hals van de fles en gebruik vervolgens de pomp om lucht uit de fles te trekken. Hierdoor ontstaat er een vacuüm, waardoor oxidatie wordt tegengegaan en de wijn langer goed blijft.
Dit is hoe het werkt: pak een aansteker en houd de vlam onder de kurk, vlakbij de hals van de fles. Door de hitte kruipt de kurk omhoog en kun je 'm er zo uithalen. Ook een krul- of stijltang kan bij dit trucje als hittebron fungeren. Let op: voer je deze manier bij een ijskoude fles uit, dan kan deze gaan spatten.
Probeer een aansteker
Gebruik de aansteker om de hals van de fles op te warmen. Blijf de aansteker gebruiken totdat de lucht in de fles en onder de kurk warm genoeg is om uit te zetten en de kurk eruit te duwen. Dit duurt doorgaans een minuut of twee.
Gebruik je kurkentrekker bij een gebroken kurk
Schroef je kurkentrekker in het overgebleven deel van de kurk. Doe dit uiterst voorzichtig. Zorg ervoor dat de schroef helemaal in de kurk zit en probeer zo de kurk er voorzichtig uit te trekken. Mocht dit echt niet lukken, gebruik dan een pollepel en theedoek.
Heel simpel! Druk de automatische wijnstopper op een geopende wijnfles. Het blauwe lampje gaat aan en je hoort dat het elektrische pompje start en de lucht uit de wijnfles zuigt. Na 5-20 seconden (afhankelijk van hoe vol de wijnfles nog is) stopt het pompje en wordt het lampje groen.
Om te vacumeren, verpak je je producten in een vacuümzak, die je in de vacuümkamer van een vacuümmachine plaatst. Een pomp trekt alle lucht uit de kamer, dus ook uit de zak. Vervolgens wordt de zak verzegeld, waarna er weer lucht in de vacuümkamer kan.
Maak de binnenkant van de flessenhals schoon met een wijnborstel of een schone doek.Maak vervolgens de rubberen stop nat en plaats deze in de fles . De strakke pasvorm creëert een afdichting om zuurstof buiten te houden en uw wijn vers te houden. Wijnstoppers zijn een geweldige manier om een geopende fles wijn opnieuw te verzegelen.
Schroef de kurkentrekker voorzichtig opnieuw in je kurk totdat 'ie er helemaal inzit. Hou je fles hierbij een beetje schuin. Probeer vervolgens opnieuw de kurk voorzichtig uit je fles te trekken. Mocht 'ie alsnog afbrokkelen, dan kun je je wijn altijd nog via een zeef in een karaf schenken.
Stap 1: Kies een zware sleutel, bij voorkeur een met goede randen en inkepingen, en houd deze vast in uw dominante hand. Stap 2: Pak de fles stevig vast rond de hals met uw andere hand. Werk de geribbelde randen van de sleutel onder de dop en gebruik uw duim op de fles om u te helpen hefboomwerking te krijgen.
Een wijnbewaarapparaat met een vacuümpomp , die de lucht uit de geopende fles zuigt en deze opnieuw afsluit met een herbruikbare rubberen stop. Wijnen blijven ongeveer vijf dagen goed voordat de versheid begint te vervagen.
In werkelijkheid creëren siliconen stoppers een zeer effectieve afsluiting, vooral wanneer ze worden gebruikt voor kortetermijnconservering . Een andere misvatting is dat siliconen stoppers een smaak aan de wijn kunnen geven, wat niet het geval is: siliconen zijn een niet-reactief materiaal en veranderen de smaak van de wijn niet.
Zorg dat je wat zout, ijsblokjes en koud water bij de hand hebt. Doe dit bij elkaar in het binnenste glas en laat het even staan. Vul vervolgens de gootsteen met warm tot heet water en zet het buitenste exemplaar met alle andere glazen hier voorzichtig in.
Potten vacuüm laten trekken
Na het vullen van de potten doe je direct het deksel erop en keer je de potten om. Dit kan vijf minuten, daarna draai je ze terug en zullen ze vacuüm trekken, dit hoor je door een “plop” van het deksel. Wees niet ongerust als je dit niet gelijk hoort, het kan ook een paar uur duren.
Je voegt de vacuümzak toe aan je digitale winkelmandje en met een paar klikken heb je de bestelling geplaatst. Kies voor het afrekenen of je jouw bestelling thuisbezorgd wilt hebben of komt ophalen in een van onze winkels. HEMA heeft 500 winkels in Nederland dus er zit altijd een HEMA bij jou in de buurt.
Zodra u de kurk verwijdert met een kurkentrekker , stelt u de wijn bloot aan lucht, wat onmiddellijk de kwaliteit van de wijn begint te beïnvloeden door oxidatie. De beste wijnstoppers verwijderen overtollige lucht om oxidatie te voorkomen. Tenzij u van plan bent de fles onmiddellijk op te drinken, raden wij u aan om te investeren in een wijnstopper.
Lucht uit fles wijn halen met vacuümpomp
Je plaatst een speciale rubberen kurk op een reeds geopende fles wijn en pompt de lucht eruit met een pompje tot een vacuüm ontstaat. Zet de wijn vervolgens in de koelkast. Er zijn diverse merken op de markt, een bekende is Vacuvin.
Met een vacuümpomp kan vacuüm worden gegenereerd. De werking is dezelfde als een compressor, de toepassing is echter niet aan de perszijde, maar aan de aanzuigzijde. Het doel van de vacuümpomp is de lucht of een ander gas uit een ruimte te trekken teneinde de druk ervan te verlagen.
Je gebruikt hiervoor het mesje van de kurkentrekker. Je snijdt rond de hals van de fles, mooi onder de rand, in de folie. Geef voldoende druk en je kan gemakkelijk de folie verwijderen door een verticaal sneetje te maken tot aan de bovenkant van de wijnfles.
De kurkdeeltjes die soms na het openen van de fles in de wijn drijven. Op zich kunnen die kurkdeeltjes geen kwaad, maar het is een minder fraai zicht. Met een schone pink of een klein lepeltje de kurkdeeltjes verwijderen is dan de oplossing en aan de kwaliteit van de wijn doet het zeker niets af.