Bij deze graad ingevreten vogelpoep,is het het beste om 30 min een infra rood lamp op 60 graden erop te zetten. In gebrande zuren weer naar de oppervlakte komen,afnemen met een natte microvezel doek daarna polijsten of evt nat schuren p2500 en trizact p3000 na,daarna polijsten en weer op glans brengen.
Maak de vogelpoep nat met water. Maak een zachte doek nat, en leg deze op de poep, zodat de vogelpoep week kan worden. Als het erg droog is, laat de doek er dan 10 minuten op liggen. Veeg voorzichtig de vuile poep van de lak, want er kun nog harde delen in de poep zitten, die krassen in de lak kunnen veroorzaken.
Als vogelpoep enige tijd op onbeschermde lak zit (dus lak zonder waxlaag), dan kan het snel gaan. Na enige weken zit er door het inbranden van de zure uitwerpselen een vlek in de blanke toplaag.
Op het moment dat je de vogelpoep gaat verwijderen is het geadviseerd om lauw water en zeep te gebruiken. Is de vogelpoep al uitgehard? Leg dan een natte lap of spons een tijdje op de vogelpoep en dep na een tijdje voorzichtig. Ga niet wrijven want wellicht zitten er harde stukjes in die krassen achterlaten.
De oplossing is in de meeste gevallen redelijk eenvoudig. Polijsten met een fijne korrel is genoeg om de lak weer in de originele kleur te herstellen en de glans te verbeteren. Zeer sterk verkleurde auto's zijn vaker langer blootgesteld aan UV-verkleuring.
Azijn, afwasmiddel en allesreiniger zijn niet geschikt om je auto te wassen. Het zijn over zijn over het algemeen 'agressieve' schoonmaakmiddelen waardoor je de bestaande wax of sealant laag kan beschadigen. Gebruik dus nooit een standaard huishoud schoonmaakmiddel zoals allesreiniger, afwasmiddel of zeep.
Uw auto kan er eenvoudig weer als nieuw uitzien door de bovenste laklaag met een behandeling te herstellen, ofwel: de auto polijsten. Hiervoor wordt een polijstmachine en polijstpasta gebruikt. De machine en pasta wrijven het vuil los en egaliseren het oppervlak zonder de bovenste laklaag te beschadigen.
De uitwerpselen branden direct in de lak. Ze kunnen doffe plekken en zelfs lakbeschadigingen veroorzaken. Vooral bij warm weer 'vreten' de zuren die in vogelpoep zitten in je autolak.
Vogelpoep kan doffe plekken in de lak maken. Dat komt doordat de lak in de warmte uitzet. 's Avonds krimpt de lak weer, maar door de vogelpoep wordt dat krimpproces verstoord, waardoor doffe plekken ontstaan daar waar de uitwerpselen zich hebben vastgehecht.
Hoewel het in veel landen geluk brengt wanneer er een vogel op je poept, heeft het voor auto's minder fortuinlijke gevolgen. Autofabrikant Ford maakt daarom kunstmatige vogelpoep, zodat auto's beter beschermd kunnen worden.
Ik heb nooit problemen ondervonden met Dasty en auto- of caravanlakken. Nooit laten inwerken (behalve op bijvoorbeeld een baggervet motorblok), opspuiten en gelijk wassen is het devies.
Ook ontsmettingsalcohol is een nuttig middel voor het verwijderen van autolak vlekken. Hiervoor moet u de alcohol aanbrengen op de vlek en inwrijven met een oude tandenborstel.
Als er vogelpoep op je wagen ligt kan je deze best zo snel mogelijk (laten) afwassen. Vogelpoep is niet alleen bijtend zuur, hij fixeert ook de lak waardoor deze tijdens warmte niet mee kan uitzetten en vervormt.
Wilt u voorkomen dat u vaak vogelpoep van uw auto moet poetsen? Dan kunt u deze het best niet onder een boom parkeren. Daarnaast kunt u de laklaag van uw auto beschermen met een goede waxlaag. Deze laag zorgt dat de zuren van de poep niet in de autolak kunnen trekken.
Start met polijsten!
Breng de polijstpasta aan op de polijstschijf en een klein beetje op het te polijsten oppervlak. Zet de polijstmachine in de laagste stand en verspreid de polijstpasta over het te polijsten oppervlak. Verhoog hierna het toerental naar een hogere stand, maar doe dit geleidelijk en niet te snel.
Handmatig verwerk je het product met een microvezeldoek of met de hand poetspads. Doe hiervoor een beetje M4 op het doek en breng het aan op het oppervlak. Wrijf hierna met ronde bewegingen het product in de lak. Doe dit totdat het product verdwenen is.
Brandstof. Brandstoffen, zoals benzine, motorolie, remvloeistof en diesel, kunnen schade aan de lak veroorzaken. Wanneer de lak van uw auto in aanraking komt met brandstoffen, dan kan de lak los gaan laten. Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat u een beetje brandstof op de lak van uw auto morst.
iClean raadt automobilisten aan om 1 keer per week de auto te wassen. Een grondige wasbeurt kan 1 á 2 keer per maand. Ook wordt aangeraden om een wasstraat te gebruiken. Vaak is zo'n bezoekje inclusief een beschermende laag autowax en dat zal zeker van pas komen in de wintermaanden.
De beste methode om kleine krasjes uit de autolak te halen is tandpasta. Doe een beetje tandpasta op een doekje en wrijf licht over de kras. Poets het daarna uit en herhaal de methode. Let op, dit werkt alleen bij oppervlakkige krassen, niet als de kras door de lak is gegaan.
Voor normaal schadeherstel
Voor de kleine schadegevallen duurt een gemiddeld schadeherstel 2 tot 3 dagen. De grotere schadegevallen handelen we vaak af in 3 tot 5 dagen.
Om een diepe kras in de lak goed te behandelen heb je diverse middelen nodig; diverse soorten schuurpapier om de ondergrond klaar te maken voor behandeling, een ontvetter en microvezeldoek, een primer of filler, en uiteraard de juiste kleur lakstift of spuitbus.
Ja, natuurlijk mag u Dreft gebruiken om uw auto te wassen, maar wij raden aan een autoshampoo hiervoor aan te schaffen. Waarom? Dreft is een afwasmiddel met citroenzuur. Dit is ideaal om vettige dingen te reinigen, maar daarom haalt het ook belangrijke oliën van uw lak.
Oorzaak van krassen door de wasstraat
Het wasmiddel dat de wasstraat gebruikt telt namelijk ook mee in het veroorzaken van krassen. Sommige wasstraten maken gebruik van een agressief wasmiddel die de lak zwak maakt, waardoor grove borstels heel gemakkelijk de kans krijgen om meteen krassen te maken in de poreuze lak.
Een oplosmiddel zoals spiritus of ether werkt meestal, maar kan in sommige gevallen een blauw waas achterlaten op de lak. Gebruik liefst gedenaturaliseerde (zuivere) alcohol, verkrijgbaar bij de apotheek.