Riemen, sjaals en andere kleine platte dingen stop je aan de zijkant van je koffer. Begin met harde en zware spullen zoals schoenen, boeken, toilettas en apparatuur.De ruimtes die overblijven probeer je slim op te vullen met zachte spullen. Dit is gewoon een kwestie van puzzelen dus geef niet op en blijf proberen.
Wanneer je kleding gemaakt is van kwetsbare stof of stijf materiaal, kun je deze beter niet oprollen. Plat neerleggen is een betere optie, want dan kan het niet beschadigen. Shirt kun je het beste oprollen door eerst de mouwen naar het midden te vouwen. Ontvouw de kraag en rol vanaf boven naar beneden.
Begin een paar dagen van te voren met inpakken
Pak je koffer al een paar dagen voordat je op reis gaat. Je zult zien dat je dan rustiger kunt nadenken over wat je wel en niet wilt meenemen. Daarnaast voorkom je de stress van het last-minute inpakken. Je houdt meer tijd over voor andere zaken.
Kleding kun je makkelijk verhuizen door de kledingstukken bij elkaar te binden met een vuilniszak. Zo kun je ze zelfs met hangertjes direct van de kledingkast in de verhuiswagen laden met een vuilniszak er omheen. Zo kun je ze bij je nieuwe woning weer net zo makkelijk uitladen en ophangen.
Om te bepalen hoeveel kleding je mee wil nemen, tel je het aantal dagen dat je weggaat en deel het door 3. Dat is het aantal sets dat je meeneemt. Hou rekening met de activiteiten, het weer en soort vakantie om de juiste sets te bepalen.
OPROLLEN IS HET GEHEIM
Maak rolletjes van je kleding: je zult verteld staan van hoeveel je kwijt kunt in je koffer en je kleding kreukt zo veel minder snel. Kies wat je oprolt en wat je opvouwt. Kleding die heel snel kreukt, kun je beter wel opvouwen en in je koffer leggen.
Stop die vloeistoffen, gels, shampoo, zalfjes, pasta's en spuitbussen in een hersluitbare doorzichtige plastic 1-liter zak. Als je meer wilt meenemen of in grotere verpakkingen, dan stop je deze verpakkingen in je ruimbagage.
Vloeistoffen moeten in een verpakking zitten van maximaal 100 ml en in totaal mag er maar maximaal 1 liter aan vloeistoffen mee. De flesjes moeten in een doorzichtig hersluitbaar plastic zakje in de handbagage. Nu zijn sommige producten al standaard verpakt in flesjes van minder dan 100 ml.
Ga per week vakantie uit van 2 tot 3 setjes, bestaande uit bijvoorbeeld een broek, een shirt en eventueel een pullover of een overhemd. Tip: ga je langer dan 2 weken op vakantie? Zorg voor een mogelijkheid om jouw kleding te wassen, zodat je geen stapels hoeft mee te nemen in jouw koffer of tas.
Hoe rol je shirts op? Stap 1: Leg het kledingstuk neer met de voorkant naar beneden. Stap 2: Vouw de linkerhelft van het kledingstuk naar het midden en herhaal dit ook met de rechterkant. Stap 3: Begin aan de bovenkant met oprollen en rol je kledingstuk naar wens zo strak mogelijk op.
Rol je T-shirts op.
Leg een T-shirt met de voorkant naar beneden neer op een plat oppervlak. Vouw de mouwen terug op het middenstuk van het T-shirt. Zorg ervoor dat je alle kreukels gladstrijkt. Vouw het shirt een keer in de lengte doormidden voordat je het oprolt.
Pak een grote handdoek en leg het gestreken overhemd hierop. Sla de mouwen wel even naar binnen, anders kreuken ze alsnog. Rol vervolgens de handdoek samen met het overhemd voorzichtig op. Binnen enkele seconden ben je klaar en kun je het kreukvrij meenemen in je bagage.
Ruimbagage is de bagage die je afgeeft bij de incheckbalie van de luchtvaartmaatschappij, dat vervolgens wordt ingeladen in het bagageruim van het vliegtuig. Net als voor het meenemen van handbagage gelden er voor ruimbagage bepaalde voorwaarden en voorschriften waar je je als vliegtuigpassagier aan dient te houden.
Meestal is dit 10 tot 15 kilo, maar het kan ook 5 kilo zijn. Het hangt ook af van de klasse waar je in vliegt. Probeer je echt aan dit gewicht te houden, als je bagage meer weegt, kan je handbagage als ruimbagage ingecheckt worden, en dan heb je alles voor niks gedaan (en soms moet je dan bijbetalen).
Vloeistoffen zoals drank, tandpasta, cosmetische crèmes of gels mogen alleen met uw handbagage mee in een transparante plastic zak met een maximale inhoud van 1 liter. De verpakkingen mogen niet groter zijn dan 100 ml. Grotere verpakkingen moeten met de ingecheckte bagage in het laadruim mee.
Koffer 20 kg basis afmetingen
Een koffer voor 20 kg bagage is voor veel mensen voldoende voor een vakantie van zo'n 16 dagen. Dit kan per persoon verschillen en hangt natuurlijk af van wat je allemaal wilt meenemen op reis. Er zijn een aantal koffers die je makkelijk met maximaal 20 kg aan bagage kunt vullen.
Vloeistoffen en gels mag u alleen in uw handbagage meenemen onder de volgende voorwaarden: Vloeistoffen en gels moeten in een verpakking zitten van maximaal 100 milliliter. De verpakte vloeistoffen en gels moeten zitten in een doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje. Het zakje mag maximaal 1 liter zijn.
Een spuitbus deodorant mag mee in de handbagage tot maximaal 100 millimeter per verpakking. Totaal mag er 1 liter aan vloeistoffen mee. Houd er rekening mee dat de douane altijd het laatste woord heeft. In de ruimbagage is het ook toegestaan om deodorant mee te nemen.
En als je naar een zonnige bestemming gaat draag je toch vaker je zwemkleding, toch? Beperk je reisgarderobe tot maximaal 2 broeken en 2 schoenen, afhankelijk van hoelang je weg gaat natuurlijk. Er is natuurlijk een maximum aantal kleding wat je meeneemt. Bijvoorbeeld omdat er niet meer in je koffer of backpack past.
In principe heb je dus aan drie paar schoenen voldoende. Mocht je toch nog wat extra ruimte in je koffer over hebben of gewoon groot fan zijn van loafers of hakken, dan kun je die altijd nog toevoegen. Wat je vooral niet mee moet nemen zijn boots of laarzen.