Je kunt dan een mengkraan gebruiken om koud en warm water te mengen tot het de voor jou optimale temperatuur heeft bereikt. Als alternatief kan een tuindouche ook warm water aanzuigen door een stromingsverwarmer aan te sluiten op de koudwaterleiding.
Bij een buitendouche met enkel koud water hoef je alleen een koudwaterleiding te trekken of je douchekop aan te sluiten op een tuinslang. Wil je liever een buitendouche met warm water, dan moet er een warmwaterleiding naar je douche getrokken worden.
Voor korte perioden kan de watertemperatuur tot 60 °C zijn. Bij continu gebruik mag de watertemperatuur echter niet boven 35 °C uitkomen Warm water tot 95 °C kan alleen continu worden gebruikt met onze Premium rubberen slang.
Een solar douche, ook wel zonnedouche genoemd, is namelijk een tuindouche die geen extra energie nodig heeft. Je vult zelf de watertank met de tuinslang en de zon verwarmd het water. Door de temperatuurregelaar is het mogelijk om koud water toe te voegen, waardoor je zelf de temperatuur bepaald.
Ook kan dit handig zijn als u warm water wilt op een plek waar alleen een koud waterleiding ligt (bijvoorbeeld een schuur/garage). Let op: zorg ervoor dat de ingestelde temperatuur van de boiler niet lager is dan 60 graden. Het water moet minimaal 20 minuten 60 graden zijn of 10 minuten 70 graden.
Met een doorstroomboiler wordt het water direct verwarmd door middel van een elektrisch verwarmingselement. Of terwijl een doorstroomboiler zorgt voor warm water zonder gas te verbruiken. Dit gebeurt alleen op het moment dat er warm water gevraagd wordt, bijvoorbeeld als je wilt gaan douchen.
In principe kan je de elektrische boiler overal plaatsen waar tappunten aanwezig zijn. Hoe dichter de elektrische boiler bij een tappunt zit, hoe beter. Warm water verliest namelijk hitte tijdens het transport vanuit de boiler naar het tappunt.
De kosten van een zonnedouche
Bij ons vind je zonnedouches met een prijs die gemiddeld tussen de 500 en 4000 euro ligt.
Het gehalte ftalaten en andere chemicaliën was, in meer dan helft van de slangen, hoger dan de door productveiligheidsinstanties toegestane veilige hoeveelheid. Er zijn veel meer redenen om te zorgen dat kinderen niet drinken uit de tuinslang.
In veel gevallen raden we het drinken van water uit een tuinslang af. Deeltjes van het materiaal waar sommige tuinslangen van gemaakt zijn kunnen in het water terecht komen. Een van deze stoffen is BPA, een chemische stof die voorkomt in plastic. Deze stof is ongezond voor het menselijk lichaam.
Wat is een zonnedouche? De zonnedouche is een douche die je zelf kunt vullen met water en in de zon kan zetten. De zon zorgt er dan voor dat het water verwarmd wordt en je van een warme douche kunt genieten.
Een doorstroomverwarmer is een efficiënt apparaat dat water verwarmt door gebruik te maken van elektriciteit. De elektriciteit wordt door middel van een weerstand omgezet in warmte. Het water wordt tijdens het doorstromen rechtstreeks verwarmd. Een doorstroomverwarmer heeft een erg hoog aansluitvermogen.
De GARDENA Tuindouche Trio Buitendouche is verkozen tot de beste buitendouche uit de test! Deze gardena tuindouche is daarnaast verkozen tot beste buitendouche voor tuinen en dat vinden wij niet gek! Deze buitendouche heeft een driepootstatief waardoor hij super makkelijk te verplaatsen is.
Sunshowers zijn niet gevaarlijk, mits u het gebruikt met mate en ook goed oplet hoe uw lichaam erop reageert. Ook is een Sunshower speciaal gemaakt om in een douche te functioneren, en voldoet aan verschillende keurmerken en strikte richtlijnen.
Word ik echt bruin van de Sunshower? Het geringe UVA-licht van de Sunshower zorgt bij regelmatig gebruik voor een gezonde teint, je wordt er niet bruin van. Het UVB-licht zorgt voor een indirecte bruining en bereid daarmee je huid voor op de zomerzon.
Zuinig in energieverbruik
Voor het energieverbruik hoeft u de Sunshower niet uit uw badkamer te laten. De aangeraden tijd voor een sessie is 10 minuten. Dit verbruikt nog geen 3 eurocent aan energie.
Als je vooraf een douche neemt, komt er een stuk minder vuil in de filters terecht. Met een buitendouche blijft je zwembad, jacuzzi of sauna dus een stuk schoner en hygiënischer.
Een buitendouche aangesloten op de watertank/boiler
Met dit systeem krijgt u een buitenaansluiting in de wand van de caravan. U maakt gebruik van het originele warm en koud watersysteem via de mengkraan en er is geen extra pomp nodig. U staat altijd onder een heerlijk warme douche.
Met een warmtepompboiler kan je dit bedrag aan gas besparen. Je krijgt er wel een stijging van de stroomrekening voor terug. Om dezelfde 3.500 kWh warmte op te wekken met een warmtepompboiler is per jaar tussen 1.000 en 1.250 kWh aan elektriciteit nodig. De kosten daarvan liggen tussen €210 en €260 per jaar.
Een klassieke elektrische boiler met een capaciteit van 200 liter verbruikt gemiddeld 3.577 kWh/jaar, wat neerkomt op een jaarlijkse energiefactuur van 1.699,08 euro (gerekend aan een energieprijs van 0,475 euro). Een warmtepompboiler van 200 liter verbruikt slechts 894,25 kWh/jaar.
U kunt gemiddeld aan een stuk door 30 minuten douchen met een 120 liter boiler, 25 minuten met een 100 liter boiler, 20 minuten met een 80 liter boiler, 15 minuten met een 50 liter boiler.
Ben je met meer dan 2 personen in huis maar heb je geen nood aan een verwarming met warmtepomp dan is de warmtepompboiler misschien wel de perfecte keuze voor jou. Deze geeft jou goedkoop warm water door een besparing op je energiefactuur.