Karma wordt in het boeddhisme en hindoeïsme gezien als een natuurwet. Het is de wet van oorzaak en gevolg, elke actie heeft onvermijdelijk een reactie, al hoeft dit niet à la minute te zijn. We creëren energie door elke intentie, daad en gedachte die we doen of hebben. Alle energie komt uiteindelijk bij je terug.
Karma wil de mensheid in een hogere staat van liefde laten verkeren. Alles wat je 'Karma' noemt valt uiteindelijk samen met het creëren van meer harmonie voor mens, dier en natuur. Je krijgt terug van iets wat je er ook ingestoken hebt.
De intentie waarmee we iets doen, denken en zeggen komt uiteindelijk weer bij ons terug. Je karma strekt zich over meerdere levens uit. Het idee rond het begrip karma komt bij ons tot uitdrukking in spreekwoorden als: 'Wie goed doet, goed ontmoet', 'Boontje komt om zijn loontje' en 'Wat je zaait zul je oogsten'.
Je gedachten, woorden, acties en intenties hebben een karmische uitwerking. Positief karma is bijvoorbeeld vergeving, nederigheid, onbaatzuchtigheid, respect voor anderen, liefdevol zijn. Negatief karma: is het toelaten van negatieve of destructieve gedachten, bedriegen, liegen, manipulatie, aanmoedigen van het kwaad.
De handelingen van elke persoon in dezelfde situatie kunnen verschillen, afhankelijk van hun dharma. Niet handelen volgens het eigen dharma is verkeerd en wordt adharma genoemd. Dus wat wordt gedefinieerd als goed of slecht karma hangt af van je 'dharma'.
'Bad karma' zeggen betekent niet dat je de diepere orde van de dingen begrijpt; het is niets meer dan een vonnis uitspreken op basis van te weinig kennis. Het is het domme, ongeïnformeerde oordeel waar je vanaf moet.
Hindoes geloven dat je reïncarneert na je dood. Hoe fijn je volgende leven is, wordt bepaald door hoe je je in je huidige leven gedraagt, karma.
Het zit niet alleen in onze genen, maar ook in de energie die we door hebben gekregen en onbewust weer doorgeven aan onze kinderen. Het wordt 'familiekarma' genoemd, wat eigenlijk simpel gesteld wil zeggen dat het gaat om iets dat telkens terugkeert (rondgaat) totdat het getransformeerd is.
Karma Burning kan gebruikt worden voor het realiseren van topprestaties en het verbeteren van de kwaliteit van leven. Het heeft de kracht om bij te dragen aan de genezing van (chronische) ziektes. En het 'kost' je slechts 20 minuten per dag.
In het boeddhisme wordt reïncarnatie als samsara beschreven, een eindeloze cyclus van steeds weer nieuwe levens die aangedreven wordt door de mentale corrupties van de geest. Vrijheid van deze cyclus is het nirwana.
Volgend jaar bestaat KARMA 10 jaar! En dat gaan we natuurlijk keihard vieren met jullie op 6 juli 2024 op KARMA Outdoor 2024, natuurlijk op Landsard Beach Eindhoven!
In een karmische relatie zijn één of beide partijen eigenlijk alleen maar met zichzelf bezig. Grenzen van de ander worden niet gerespecteerd en er wordt veelal vanuit eigenbelang gehandeld. Vaak is de verhouding van geven en nemen ook erg ongelijk.
De grootste godsdiensten zijn het christendom (2,4 miljard mensen, 30 procent van de wereldbevolking), de islam (24 procent), het hindoeïsme (15 procent) en het boeddhisme (6 procent).
Het jodendom is in veel opzichten bijzonder. Het is een van de eerste en oudste religies met één God en de enige godsdienst die ook een volk is. Hoe is dit geloof ontstaan? En waarom komt de jodenhaat vandaan?
Het hindoeïsme heeft niet één enkele stichter, dus het is moeilijk te zeggen wanneer het precies is ontstaan. Het wordt echter vaak gezien als de oudste religie ter wereld, omdat het hindoeïsme is gebaseerd op geschriften die bijna 4000 jaar oud zijn.
gevaar = •(groot) risico. valkuil, risico.
Samsara is een trotse technologiepartner voor de mensen die onze wereldeconomie draaiende houden. Inclusief 's werelds toonaangevende organisaties in de bouw, transport en opslag, buitendiensten, productie, kleinhandel, logistiek en de publieke sector.
Dharma (Devanagari: धर्म) is het geheel van de normen en regels van het persoonlijke en sociale gedrag in India. Het is het belangrijkste begrip in de Indiase samenleving en geldt dan ook niet alleen binnen het hindoeïsme (dharma), maar ook in het boeddhisme (dhamma), jaïnisme en sikhisme.
Waar is Karma Outdoor? Karma Outdoor vind plaats in Eindhoven. De locatie is Landsard Beach.
Vrouwen werden beschouwd als materialistisch en emotioneel, minder bereid tot wereldverzaking en minder goed in staat om vooruitgang te boeken op het boeddhistische pad. Een wedergeboorte als man was in deze visie het beste wat een vrouw kon overkomen.