In plaats daarvan haal je de pizza lekker op tijd uit de diepvries. Laat 'm helemaal ontdooien en verwarm je oven dan voor op de hoogste stand (niet op de grill).Bak je pizza vervolgens op een rooster voor 5-8 minuten. De korst moet goudbruin kleuren en de kaas bubbelen.
De beste oveninstellingen voor pizza beginnen met een warme omgeving die de smaken en texturen insluit. De meeste diepvriespizza's raden temperaturen aan tussen 375°F en 425°F , wat helpt om die gewenste knapperige korst te krijgen.
Veel diepvriespizza's kunnen direct op het ovenrek worden geplaatst voor een knapperigere korst. Hierdoor kan de warmte aan alle kanten van de pizza circuleren.
Wij adviseren om dit niet te doen. Als een pizza is ontdooid wordt de pizza niet meer lekker knapperig. De bodem blijft vrij slap.
Een pizza gedeeltelijk ontdooien voor het bakken (ongeveer 30 minuten op het aanrecht ) kan resulteren in een gelijkmatigere warmteverdeling tijdens het koken, wat resulteert in een verbeterde textuur en een knapperigere korst. Een korte ontdooiing op het aanrecht maakt het ook gemakkelijker om de toppings opnieuw te rangschikken, wat een van de vele manieren is om bevroren pizza te verbeteren.
Laat 'm helemaal ontdooien en verwarm je oven dan voor op de hoogste stand (niet op de grill). Bak je pizza vervolgens op een rooster voor 5-8 minuten. De korst moet goudbruin kleuren en de kaas bubbelen. Met dit trucje doe je wat ze in goede pizzeria's ook doen: de pizza kort afbakken in een loeihete oven.
Om je bevroren pizzabodem lekker zacht te houden in de oven, moet je je pizza altijd ontdooien voordat je hem bakt . Daarnaast kun je wat olijfolie op de randen smeren, een bakplaat gebruiken in plaats van een ovenrek en de oventemperatuur verhogen.
Zet je oven op 550 graden Fahrenheit — dat is de limiet van de meeste thuisovens — en verwarm je pizzasteen van binnen voor. Zodra hij heet genoeg is, schuif je de bevroren pizza op de verwarmde steen en bak je hem ongeveer vijf tot acht minuten — niet 12 of 15.
Een van de makkelijkste manieren om ingrediënten een krokant korstje te geven is paneren. Standaard paneren doe je door bijvoorbeeld vlees, vis of groente eerst te bestuiven met bloem, het door een losgeklopt ei of een beslagje te halen en dan te wentelen door paneermeel.
De snelle manier: de microgolfoven
Warm telkens maar een paar stukken tegelijk op en zorg ervoor dat ze elkaar niet raken. Zet samen met het bord een halfvol glas water in de microgolf. Dat zorgt ervoor dat de toppings niet uitdrogen, de kaas voldoende smelt én de korst lekker krokant blijft.
Voor een knapperige korst: Leg de pizza direct op het ovenrek.Bak tot de gewenste gaarheid of tot de kaas gesmolten is (11-12 minuten conventionele oven op 425°, 12-13 minuten broodroosteroven, 9 minuten airfryer op 400°) .
Voeg wat verse kruiden en groenten toe
Verse kruiden en groenten zijn een van de beste bevroren pizzatoppings. Van rucola en paprika tot uien en oregano, groenten en kruiden voegen niet alleen smaak toe, maar ook textuur en kleur. Ze verbeteren uw algehele pizza-ervaring.
Doe de bevroren pizza in de pan, op het bakpapier. Zet het vuur aan en doe de deksel op de pan. In de eerste vijf minuten is het belangrijk dat de pan goed op temperatuur komt, dus je kun het vier even middelhoog aanzetten.
Haal de pizza uit de verpakking. Gebruik indien mogelijk een grote lepel om 2 inkepingen in de diepvriespizza te maken, waar je eieren in gaan . Dit is geen essentiële stap, maar het voorkomt dat de eiwitten later gaan schuiven. Breek een ei in elke inkeping die je hebt gemaakt.
Wanneer je jouw zelfgemaakte diepvriespizza wil eten, verwarm je 'm zo'n 10 à 15 minuten op 220 graden (deze temperatuur is afhankelijk van oven tot oven). Je hoeft 'm vooraf niet te ontdooien. Voor een extra krokante bodem, kan je de pizza bakken op een pizzasteen.
Bak 10-12 minuten in een voorverwarmde oven op 230 graden (hetelucht 210 graden), tot de korst mooi lichtbruin en krokant is geworden (bak korter als je van een zachtere korst houdt, langer als je van extra krokant houdt).
Bakpapier is absoluut de beste optie, vooral omdat de korst dan knapperig wordt.
Voor het opwarmen van bevroren pizza is een temperatuur van 350°F ideaal, maar de exacte tijd kan variëren afhankelijk van de grootte en dikte van de pizza. Houd het in de gaten om het gewenste niveau van knapperigheid en gaarheid te bereiken.
Bak de diepgevroren pizza op een rooster onderin de oven 11-14 min. Zorg ervoor dat het product door en door gaar is voor consumptie.
Verwarm een koekenpan met deksel op het vuur. Leg de pizzapunt erin, bak één minuutje en voeg dan een paar druppels water toe, zo ver mogelijk van de pizzapunt af. Dek de pan af en bak nog een paar minuten. Door het water ontstaat stoom, wat de kaas weer lekker laat smelten en de toppings sappig en vers houdt.
Wat we wél doen is de oven goed voorverwarmen op de hoogste ovenstand (meestal tussen de 250 en 275 graden) en plaatsen onze incognito diepvriespizza er voor een kortere periode in.
Ontdooi uw diepvriespizza voordat u hem bakt voor betere resultaten
De meeste instructies laten je je bevroren pizza direct vanuit de vriezer in de oven leggen. Volgens een Reddit-gebruiker is het echter de truc om je pizza volledig te laten ontdooien voordat je hem bakt, om een beter eindproduct te krijgen .
Verwijder de plastic folie. Plaats het bevroren product op het rooster en bak het in het onderste gedeelte van de oven. Kooktijd: 11-14 minuten. Zorg ervoor dat het product goed gaar is voordat het wordt geconsumeerd.