Dit komt omdat het hoofdje/de baby zich minder makkelijk kan aanpassen aan de richting van het baringskanaal bij een achterhoofdsligging met het achterhoofd achter en daardoor dus eerder op de endeldarm duwt van binnenuit.”
Je sterrenkijkertje na de geboorte
Bij baby's die zijn geboren in de sterrenkijker houding is er vaak sprake van spanning in de nek, kaken, en schouders. Daarnaast kunnen ze vaak een voorkeurshouding aannemen, meer last hebben van reflux en een kort tongriempje.
Een sterrenkijkertje ligt rug aan rug met zijn moeder, met het hoofdje naar beneden in het bekken en het gezicht naar de voorkant: kijkend naar de sterren. Bij de geboorte ligt het baby'tje niet in de klassieke achterhoofdsligging, de achterhoofdsligging.
Bij aangezichtsligging ligt het gezicht naar beneden. In kruinligging ligt de kruin van de baby naar beneden. Is jouw baby sterrenkijker dan ligt het hoofd wel omlaag, maar kijkt het omhoog.
Een sterrenkijkertje kan namelijk nog wel goed draaien, maar dan moet je wel zoveel mogelijk van positie verwisselen.
Wanneer je opnieuw zwanger raakt nadat je een baby hebt verloren, dan wordt het kind een 'regenboogbaby' genoemd. De regenboog ontstaat op de scheidingslijn tussen regenvlagen en zonneschijn en symboliseert zo perfect de plek van deze zwangerschap en dit kind.
Een eenvoudige GoTo-sterrenkijker kun je al kopen voor minder dan 500 euro. Een relatief goedkope telescoop (minder dan 500 euro) toont het heelal in al zijn pracht. Maankraters, de ringen van Saturnus, de schijngestalten van Venus, dubbelsterren, sterrenhopen, melkwegstelsels, allemaal schitterend zichtbaar.
Een ander woord voor sterrenkijker is telescoop. Het woord telescoop komt uit de Griekse taal.
Tijdens de actieve fase van de baring ligt de foetus in 10-15 van de gevallen in achterhoofdsligging met het achterhoofd achter (aaa).
Slechts 5% ligt in stuitligging, dwars of in een afwijkende hoofdligging. Dit kan komen door een meerlingzwangerschap, afwijkingen aan de baarmoeder, omdat de placenta voor de uitgang ligt, er een vleesboom voor zit of omdat je baby een aangeboren afwijking heeft. Maar in de meeste gevallen is je kind gewoon eigenwijs.
De meest opvallende symptomen van het KISS-syndroom bij baby's zijn duidelijke voorkeurshoudingen en een scheve stand van het hoofd. Andere symptomen zijn: Scheef ruggetje. Asymmetrisch bewegen van armen en benen.
Sterrenkijker. Een sterrenkijker ligt wel met zijn hoofd omlaag, maar kijkt omhoog. Bij een sterrenkijker is vaak sprake van een lastigere bevalling. Het is afhankelijk van de verdere ligging en de grootte van de baby of een natuurlijke bevalling mogelijk is.
Tot ongeveer 36 weken in de zwangerschap kan uw kind nog zelf draaien. Wanneer dit niet gebeurt, kan er besloten worden om, met hulp van de gynaecoloog, het kind te draaien. Dit gebeurt meestal rond de 36 weken, soms kan dit eerder of later zijn, afhankelijk van uw situatie.
Het maakt voor de bevalling niet uit of een kindje al voor, of pas tijdens de weeën indaalt. Het is wel van belang als de vliezen breken. Als het hoofdje níet is ingedaald is er nog ruimte tussen het hoofdje en het bekken en zou er met het breken van de vliezen een navelstreng voor de hoofdje kunnen zakken.
Tevens kunnen op indicatie tijdens het VT staande vliezen kunstmatig (of artificieel) worden gebroken. Dit wordt ook wel AROM (artificial rupture of membranes) genoemd. In deze reader worden achtereenvolgens het VT durante partu en het kunstmatig breken van de vliezen beschreven.
Soms ligt een kindje aan het einde van de zwangerschap niet met het hoofdje naar beneden, maar met de billetjes of voetjes. Dit noemen we een 'stuitligging'. Sommige vrouwen voelen zelf dat hun kindje in een stuitligging ligt. U kunt bijvoorbeeld gekriebel of getrappel voelen in uw bekken.
De meeste vrouwen omschrijven het als een menstruatieachtige pijn. Dit gaat soms gepaard met een stekende pijn in de vagina of liezen. In tegenstelling tot weeën tijdens de bevalling, duren indalingsweeën vaak maximaal 30 seconden en stopt het na een paar uur.
De komst van uw baby
Zij laat u afwisselend persen en zuchten om inscheuren zoveel mogelijk te voorkomen. Na een tijdje is het hoofdje van de baby langzaam te zien en wordt uw baby geboren. Als alles in orde is wordt u kindje met een doek afgedroogd en gelijk op uw borst gelegd. Wat een bijzonder moment!
De achterhoofdsligging is volgens verloskundigen de ideale ligging voor je baby om in geboren te worden. Hierbij ligt je baby met het hoofdje naar beneden en het achterhoofd voor, richting de buik van de moeder. De meeste baby's komen in deze positie terecht voor de geboorte, maar een klein percentage niet.
De meest interessante objecten die kunnen worden waargenomen voor iemand die voor de eerste keer door een telescoop kijkt, zijn de Maan, de planeten, dubbelsterren, sterhopen, sterrenstelsels en andere nevels.
Dan raden wij de sterrenkijkers aan om de sterrenhemel eens goed te bestuderen. De prachtige sterrenkijker telescopen van SkyWatcher en Celestron hebben voor zowel beginners als gevorderde en professionele astronomen de beste telescopen. Meade is voornamelijk geschikt voor de gevorderde astronomen.
De telescoop maakt gebruikt van een holle spiegel achterin de telescoop die de invallende lichtstralen terugkaatst naar een dubbele holle lens. Op de achterkant van deze holle lens zit een (vang)spiegel die het licht door kaatst naar een gat in de hoofdspiegel waardoor het bekenen wordt met het oculair.