Zowel luieruitslag als schimmel komt tot stand in een vochtige omgeving, zoals natte babybilletjes. Terwijl luieruitslag ontstaat door stoffen uit urine en ontlasting die de babyhuid irriteren, is een schimmelinfectie te wijten aan schimmels die van nature aanwezig zijn op de huid.
Soms is de huid beschadigd waardoor een schimmelinfectie kan ontstaan, bijvoorbeeld door strakke, schurende kleding. Ook kan het ontstaan door een minder goede afweer. Schimmels en gisten vormen sporen die later weer opnieuw kunnen uitgroeien. Daarom kunnen schimmelinfecties steeds terugkomen.
Schimmelinfecties. Dit is een hardnekkige vorm van luieruitslag. Bij een schimmelinfectie zijn er vaak rode bultjes of blaasjes met witte pus te zien. Neem meteen contact op met de huisarts wanneer je een schimmelinfectie vermoedt.
Vaginale schimmelinfectie. Uw dochter merkt een vaginale schimmelinfectie aan jeuk in de vagina en aan de schaamlippen. Ook kan zij last hebben van een witte, brokkelige afscheiding, rood en gezwollen, soms pijnlijk, slijmvlies van de vagina.
U kunt huidschimmel behandelen met een crème of zalf met een middel tegen schimmel. Zoals terbinafine op de huid, miconazol op de huid of clotrimazol op de huid. U kunt dit zonder recept kopen bij de drogist of apotheek.
Oorzaken van een schimmelinfectie
Het gebruik van antibiotica of andere medicijnen. Een lage weerstand. Diabetes. Het te grondig wassen van je lichaam met zeep of douchegel.
Schimmelinfecties kunnen ontstaan voornamelijk door directe besmetting van een andere persoon of dier met een schimmelinfectie. In andere gevallen ontstaan schimmelinfecties door een veranderde huidomgeving, waardoor schimmels kunnen overgroeien. Schimmels houden bijvoorbeeld van een vochtige en vette huidomgeving.
Heeft je kindje een schimmelinfectie, dan ga je best even langs bij de huisarts: hij of zij zal je een geschikte zalf aanraden. Je kan een antischimmelzalf goed combineren met een zinkzalf, die de huid beschermt tegen luieruitslag.
Bijna alle vrouwen worden wel eens lastig gevallen door een vaginale schimmelinfectie. Zelden gevaarlijk, maar wel belastend vanwege de jeuk en pijn. De boosdoener is de schimmel Candida albicans, die van nature voorkomt op warme vochtige plekken in het lichaam, samen met nog talloze andere bacteriën en schimmels.
Een vaginale schimmelinfectie gaat meestal vanzelf over. In sommige gevallen duurt het enige weken voordat de jeuk en afscheiding overgaan. Je kunt zo'n infectie dus niet behandelen, maar er wel voor zorgen dat het herstel wordt versneld.
Ook hangt het af van hoe oud je baby is. Een pasgeborenen moet gemiddeld tussen de 8 en 10 keer op een dag verschoond worden. Daarintegen moet een wat oudere baby ongeveer 4 tot 6 keer per dag verschoond worden. Maak je dus niet druk wanneer je baby gedurende dat hij/zij ouder wordt minder gaat ontlasten.
Hoeveel Sudocrem moet ik aanbrengen? In het algemeen dient u een kleine hoeveelheid zalf in een dun laagje aan te brengen. Masseer Sudocrem met kleine cirkelvormige bewegingen in de huid totdat de zalf verdwijnt en een doorzichtige laag achterlaat.
Klachten zijn jeuk, wit slijm zonder geur, pijn bij plassen en pijn bij het vrijen. De klachten kunnen vanzelf overgaan.
Azijn is een zuur dat de meeste schimmelsoorten meteen dood. Voor hardnekkige schimmels is dit echter lastig. Bleekwater heeft dezelfde functie en doodt ook schimmels. De dampen van bleekwater zijn echter gevaarlijk als je ze inhaleert en het bleekwater tast bepaalde materialen aan.
Als het om een huidinfectie gaat, kan dit meestal niet veel kwaad. Maar soms dringt een schimmel het lichaam binnen en dan kan er een levensbedreigende infectie ontstaan.
Veel schimmelinfecties kunnen worden behandeld met medicijnen. Voor lokale schimmelinfecties van de huid of slijmvliezen kan een antischimmelcrème of -zalf met schimmeldodende stoffen de oplossing zijn.
Schimmel bestaat in wel honderdduizend soorten en hebben allerlei kleuren. Van groen tot bruin, grijs en zwart en zeker ook rood. Vooral die rode schimmel is een gevaarlijke. Deze schimmel zorgt voor gezondheidsrisico's en moet zo snel mogelijk uw huis uit.
Sudocrem bevat zinkoxide, wat verzachtend en beschermend is voor de huid. Omdat er zinkoxide in zit, wordt Sudocrem ook wel een zinkzalf genoemd. Daarnaast bevat het hypoallergeen Lanoline, wat ook beschermend werkt.
Bij uitslag en rode billen werkt het beste een zinkzalf met een hoog percentage aan zinkoxide. Smeer de billen hiermee bij elke verschoning in. Verder bevat een baby zinkzalf liever geen parfum of andere irriterende ingrediënten. Mijn Babybillen zalf tegen luieruitslag irriteert niet en bevat maar liefst 25% zinkoxide.
Huidschimmel kan erg vervelend zijn, maar gelukkig is het niet gevaarlijk. Huidschimmel gaat niet altijd vanzelf over en ondanks dat het niet gevaarlijk is, is het wel erg besmettelijk. Zorg daarom dat je huidschimmel tijdig behandelt met Canesten SKIN Crème.
Wat kan ik doen als de ontsteking door schimmel vaak terugkomt? Ga naar uw huisarts als de klachten steeds terugkomen. De huisarts bekijkt samen met u of er een oorzaak is waardoor u steeds een ontsteking door schimmel krijgt. Misschien slikt u bijvoorbeeld vaak medicijnen tegen bacteriën (antibiotica).
Huidschimmels zijn voorbeelden van besmettelijke schimmels die wel door de mens verder worden verspreid. Besmetting vindt plaats via huidschilfertjes. Wie een huidschimmel heeft, kan deze dus bijvoorbeeld overdragen aan zijn gezinsleden. Toch gebeurt dit niet vaak.