Kleuren die neigen naar paars, purper, bordeaux en rood, laten groene ogen mooi uitkomen en creëren een waar contrast zodat je ogen oplichten. Zet het licht dus maar op groen voor oogschaduw en kleurpaletten met warme roodachtige tonen, maar let wel op dat je niet overdrijft bij het aanbrengen!
Dat betekent dat rode kleuren je groene ogen extra zullen accentueren. Kleuren zoals paars, rood en verschillende tinten oranje complementeren jouw ogen. En kleuren als peach, bruin, koper en pruimkleuren passen ook mooi. Tip 2: Dezelfde rode, paarse en bronzen kleurregels werken ook voor eyeliner en mascara.
Groene ogen
Dan zijn er bepaalde kleuren die je ogen nog groener laten lijken. Warme tinten bruin en koper staan super bij groene ogen. Een andere kleur die niet in je stash mag ontbreken is paars. Vermijd de kleuren zilver en grijs omdat dit niet mooi matcht met groen.
Groene ogen zijn eigenlijk nog het meest zeldzaam van allemaal, slechts 2% van de totale wereldbevolking heeft deze kleur ogen. Ze beschikken over een combinatie van de innerlijke kracht van mensen met blauwe ogen en de leidinggevende capaciteiten van mensen met bruine ogen.
Groene ogen accentueren
Koele groene ogen kun je accentueren door smaragdgroen en turkoois. De complementaire kleur van groen is rood omdat deze twee kleuren tegenover elkaar in de kleurencirkel zitten. Dus als je groene ogen hebt, zullen je ogen nog groener lijken wanneer je kleuren draagt met een rode basis.
Mensen met groene ogen zijn vaak gedreven en erg gepassioneerd, maar zij zijn ook vaker jaloers. Hierdoor kunnen zij zich vaak vijandig of agressief opstellen. Ook worden mensen met groene ogen vaak omschreven als charmant en aantrekkelijk. Ook mensen met grijze ogen zijn vaak lastig om af te lezen.
Ga met groene ogen voor camouflagetinten, zoals khaki en legergroen. Wil je je oogkleur dieper uit laten komen, ga dan voor een paarse mascara. Blauw past het beste bij jouw oogkleur. Gelukkig voor jou heeft zo'n beetje elk make-upmerk wel een blauwe mascara in het assortiment.
Blijkbaar zijn blauwe ogen wetenschappelijk gezien het meest aantrekkelijk. Onze lijst bestond voor 23,25% uit blauwogige knapperds, terwijl slechts 9% van de mensen blauwe ogen heeft. Als je een man bent met blauwe ogen, heb je drie keer zoveel kans om op de lijst 'Meest sexy mensen aller tijden' te komen.
Wereldwijd is bruin de meest voorkomende oogkleur, gevolgd door blauw. Groen is het meest zeldzaam.
Bruin is dominant over groen en blauw. Groen is op zijn beurt weer dominant over blauw. Dat betekent echter niet dat een baby van iemand met blauwe ogen en iemand met bruine ogen automatisch bruine ogen krijgt. Er wordt namelijk van beide ouders één gen doorgegeven.
Groene ogen
Voor een neutrale look kun je het beste een bril met groene tinten nemen, zoals onderstaand montuur van Enzzo. Wil je met je bril juist opvallen? Pak dan uit met monturen in de kleuren mahonie, aubergine, dieprood en robijnrood.
Goede oogcrème
Belangrijk wel dat een oogcrème de juiste ingrediënten bevat die huidverbetering ondersteunen. Ingredienten met een verjongende werking zijn onder andere retinol, vitamine C en hyaluronzuur. Terwijl het lichaam veroudert neemt de aanmaak van collageen af.
Het pigment in je oog lijkt een bepaalde kleur te hebben via rayleigh verstoring. De kleur van het oog kan in de loop der tijd veranderen. Veel blanke baby's hebben bij de geboorte blauwe ogen, die later kunnen veranderen in elke kleur. Na het derde levensjaar staat de oogkleur in principe vast.
Mensen met albinisme hebben weinig pigment waardoor de iris doorzichtig is en de ogen hebben een rode kleur vanwege de vele bloedvaatjes. Groene ogen komen weinig voor. Je ziet groene ogen het meest in het Midden-Oosten, Saoedi-Arabië, Iran, Turkije, Pakistan, Afghanistan en India.
Bruine ogen hebben het meeste pigment, blauwe ogen het minste en groene ogen zitten ertussenin. Bruin is wereldwijd de meest voorkomende oogkleur, gevolgd door blauw, grijs en de zeldzaamste oogkleur is groen.
Hazel ogen hebben van allerlei tinten in zich, waardoor ze niet echt blauw, grijs, groen of bruin te noemen zijn. Volgens wetenschappers is hazel een mix van bruin en groen of een mix van blauw en groen, afhankelijk van het licht (White en Rabago-Smith, 2011).
Violette ogen
De combinatie van deze rode kleur door de reflectie van de bloedvaten met de blauwe kleur van de iris door het gebrek aan melanine zorgt voor de violette oogkleur. Minder dan één procent van de wereldbevolking worden geboren met violette ogen.
De oogkleur verandert door zonlicht, net als bij de huid. Lichte ogen worden donkerder door zonlicht of krijgen bruine vlekjes. In perioden van minder zonlicht, zoals in de winter, worden de ogen weer de oorspronkelijke kleur.
Eetgewoonten: Vlees, fruit en groenten kunnen ook je natuurlijke oogkleur donkerder of lichter maken. Er wordt bijvoorbeeld gezegd dat voedingsmiddelen als spinazie en biologische honing je iris lichter en helderder kunnen doen lijken. Kamille en olijfolie daarentegen kunnen je ogen warmer doen lijken.
Groene ogen zijn zeer zeldzaam, ze komen bij ongeveer 2% van de bevolking voor.
Toch ging de voorkeur van de mannen uit naar de kleur blauw. Volgens onderzoek vinden 40,2% van de mannen een blauwe oogkleur het mooist bij een vrouw. Dit komt omdat mannen een lichte oogkleur mooier zouden vinden dan een donkere. Bruine ogen kwam op de tweede plek met 29,2% en groene ogen op de derde plek met 17,5%.
Dieren die het allerbeste kunnen zien dat zijn de uilen. Ze kunnen net zo scherp zien als roofvogels. Dat kunnen ze bovendien ook 's nachts. Alleen uilen kunnen niet met hun ogen draaien.
Blauwe ogen
De blauwe kleur komt alleen naar voren als er geen dominant gen aanwezig is. Ten opzichte van blauwe ogen zijn de genen voor zowel bruine als groene ogen dominant. Zijn de genen voor deze kleuren niet aanwezig? Dan krijgt je kindje blauwe ogen.
Zwarte mascara staat sowieso het mooist als je van nature (bijna) zwart haar hebt. Verder staat mascara goed bij vrijwel alle koele kleurtypes, namelijk de wintertypes en zomertypes. Bruine mascara staat juist het mooist bij warme kleurtypes, namelijk de herfsttypes en lentetypes.