Hoe kom je in een crisisopvang?

Direct hulp bij een psychische crisis
  • Bel uw huisarts of diens vervanger. De huisarts verwijst u zo nodig naar de crisisdienst.
  • De Luisterlijn (088 0767 000). Dag en nacht bereikbaar voor een luisterend oor.
  • 113 zelfmoordpreventie (0800-0113): eerste hulp bij levenspijn, 24 uur per dag. ...
  • In een noodgeval belt u 112.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op regelhulp.nl

Kan ik zelf de crisisdienst bellen?

Hulp is 24 uur per dag mogelijk. De huisarts belt zo nodig de crisisdienst die u komt helpen. U kunt ook een telefonische hulplijn bellen, bijvoorbeeld 113 of gratis 0800 0113 als u aan zelfdoding denkt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Hoe werkt een crisisopname?

De huisarts zal de situatie inschatten en beoordelen of crisisopvang noodzakelijk is. Bij een crisisopname kun je geen voorkeur aangeven voor een locatie. Je naaste wordt opgevangen in de dichtstbijzijnde instelling waar op dat moment plaats is. Crisisopvang is altijd tijdelijk en mag maximaal zes weken duren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dementie.nl

Wat gebeurt er na crisisopvang?

Wat gebeurt er na de crisisopvang? Als je na de crisisopvang terug naar huis kunt of een andere veilige plek hebt om heen te gaan, krijg je daar nog begeleiding van een maatschappelijk werker. Dit noemen we ambulante begeleiding.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op blijfgroep.nl

Wat kan de crisisdienst voor je doen?

De crisisdienst biedt mensen die dringend psychiatrische hulp nodig hebben snelle opvang en behandeling. Het gaat om mensen die ten gevolge van hun psychiatrische problematiek gevaar lopen of veroorzaken als zij niet onmiddellijk of uiterlijk binnen 24 uur worden behandeld.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ggzcentraal.nl

Werken op een crisisopvang | WerkenbijEnver

27 gerelateerde vragen gevonden

Hoe lang mag je in een crisisopvang blijven?

Crisisopvang duurt gemiddeld 4 weken, daarna kan het 2 keer met 2 weken verlengd worden. Echter, dit is per situatie verschillend, het kan ook korter of langer zijn. Het kan zijn dat de crisisopvang wordt omgezet naar regulier verblijf in de vorm van beschermd wonen, begeleid wonen of ambulant begeleid wonen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wilskrachtzorg.nl

Hoelang duurt een crisisopname?

Een crisisopname kan een aantal uren tot een paar weken duren. Crisisopname kan zowel gedwongen als vrijwillig zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op psychosenet.nl

Waar moet je heen als je geen huis hebt?

Heeft u geen huis of dreigt u dakloos te worden? Dan kunt u terecht bij de maatschappelijke opvang voor een tijdelijke verblijfplek. Deze opvang biedt ook zorg, begeleiding en praktische hulp.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op regelhulp.nl

Hoe kom je in blijf van mijn lijf huis?

Heb jij een veilige, anonieme plek nodig om te ontsnappen uit een geweldsituatie of ernstige bedreiging? Crisisopvang Blijf van mijn Lijf biedt opvang en begeleiding aan vrouwen en hun kinderen. Je kunt ons in noodgevallen 24 uur per dag bellen op telefoonnummer 045 - 57 11 684.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op levantogroep.nl

Wat is een psychische crisis?

Een psychische crisis is een (meestal acute) psychische noodsituatie. De gewone hulp en/of middelen om rust te brengen, helpen niet meer.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op regelhulp.nl

Kun je jezelf op laten nemen?

Als je zelf de keuze maakt om opgenomen te worden, noemen we dat vrijwillige opname. Als de keuze tegen je wil in wordt gemaakt, spreken we van gedwongen opname. Opname in een ggz-instelling of PAAZ (psychiatrisch afdeling algemeen ziekenhuis) is meestal een vrijwillige keuze.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op eleos.nl

Kan je je zomaar laten opnemen?

Wanneer het in de thuissituatie echt niet meer gaat en er sprake is van een crisissituatie, kan worden besloten om iemand vrijwillig of gedwongen te laten opnemen. Maakt iemand zelf de keuze voor een opname, dan noemen we dat een vrijwillige opname.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tegek.be

Waar kan je opgenomen worden?

Dit kan op verschillende plaatsen: In een instelling voor geestelijke gezondheidszorg, op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis, in een herstellingsoord, bij een therapeutische gemeenschap of bij een instelling voor verslavingszorg. Als je wordt opgenomen ben je dag en nacht in de instelling.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mentaalvitaal.nl

Wat valt onder een crisissituatie?

Een crisissituatie kan door verschillende factoren uitgelokt worden: verlies van werk, eenzaamheid, dreigende uithuiszetting, schulden, scheiding, overlijden, ziekte, aanhoudende stress, afhankelijk zijn van anderen, pessimistische verwachtingen naar de toekomst toe, afhankelijk van alcohol, medicatie of drugs, ….

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op participate-autisme.be

Hoe krijg ik psychische hulp?

Met psychische problemen kunt u online hulp zoeken. U kunt ook terecht bij uw huisarts of bedrijfsarts als u er zelf niet uit komt. De huisarts of bedrijfsarts helpt u zelf of verwijst u door naar hulpverleners binnen de geestelijke gezondheidszorg (GGZ).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Wat gebeurt er als je wordt opgenomen?

Wat gebeurt er als je opgenomen bent? Samen kijken we hoe je op dit moment van jouw leven in deze situatie bent gekomen. We kijken naar jouw sterke en zwakke punten en bepalen samen wat de beste behandeling voor jou is. Een opname in een kliniek is altijd zo kort mogelijk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anteszorg.nl

Wat is de vrouwenopvang?

Vrouwenopvang is het tijdelijk bieden van onderdak en begeleiding aan vrouwen die, al dan niet gedwongen, niet meer thuis kunnen wonen in verband met relatieproblemen, of in aanraking zijn geweest met huiselijk geweld (bijvoorbeeld 'blijf-van-mijn-lijfhuizen').

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cbs.nl

Hoe lang bestaat Blijf van mijn Lijfhuis?

Het eerste blijf-van-mijn-lijf-huis werd in 1974 geopend. Het huis was bedoeld voor vrouwen die thuis mishandeld en bedreigd werden. De exacte locatie van het opvanghuis werd geheim gehouden, zodat de vrouwen niet gevonden konden worden door de bedreiger.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nos.nl

Waar kunnen mishandelde vrouwen terecht?

Bij huiselijk geweld kunt u samen met uw kind(eren) terecht in een vrouwenopvang. Bent u man en slachtoffer? Dan kunt u terecht in een mannenopvang in de vier grote steden. Er is ook een speciale opvang voor tienermoeders en voor vrouwen die slachtoffer zijn van gedwongen prostitutie of loverboys.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op regelhulp.nl

Hoe alleen wonen zonder geld?

Heb je plannen om alleen te wonen en wil je daar hulp bij? Vraag na hoe het OCMW je kan ondersteunen. Dat kan een leefloon zijn, als het OCMW dat goedkeurt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pleegjongeren.be

Hoeveel geld krijgt een dakloze?

Zolang er geen beslag wordt gelegd op een deel van de uitkering, krijgen daklozen 710 euro per maand. Een 'normale' uitkering bedraagt 904 euro. Van die tweehonderd euro extra moeten alle vaste lasten betaald worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nieuws030.nl

Kan je zomaar op straat worden gezet?

Uit huis zetten kan niet zomaar

En wil uw verhuurder u uit huis zetten? Dan moet dit via de rechter. De rechter beslist of uw huis ontruimd mag worden. Moet u voor de rechter verschijnen, schakel dan juridische hulp in.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hetsociaalplein.nl

Kan je opgenomen worden voor depressie?

Als je last hebt van ernstige depressies, kan opname een uitkomst zijn. Zo'n opname komt meestal pas in zicht als andere behandelingen geen verbetering brengen. Opname in een Kliniek of op de Psychiatrische Afdeling van het ziekenhuis komt het meest voor.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op depressievereniging.nl

Wie mag de crisisdienst bellen?

Wanneer kan je de crisisdienst bellen? Je kan de ggz crisisdienst bellen als iemand acuut gevaarlijk is voor zichzelf en/of de omgeving. Denk bijvoorbeeld aan agressie of verwardheid. Je kan zelf de crisisdienst bellen, maar ook je naasten of je huisarts kunnen aan de bel trekken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op trubendorffer.nl

Populaire vragen