In het bevolkingsregister in de gemeentearchieven staat vermeld wie er op een bepaald adres heeft gewoond. Je kunt hier op straatnaam zoeken in het huis- of woonregister en krijgt dan een lijst te zien van mensen die achtereenvolgens op dat adres gewoond hebben.
Nee, u kunt geen overzicht krijgen van wie er ingeschreven staan op uw adres. De gemeente geeft geen informatie over particulieren.
Zoek in het online telefoonboek.
Als de telefoongids een lijst met verwante personen toont, vind je daar misschien de naam van de persoon. Dit kan handig zijn in gevallen waar de persoon die je zoekt zijn of haar achternaam heeft veranderd, bijvoorbeeld na een huwelijk.
Mensen zoeken op Google
Tik de naam tussen aanhalingstekens, bijvoorbeeld "sophie de groot". Probeer ook voorletter en achternaam: "s. de groot". Voeg toe wat je weet over deze persoon, bijvoorbeeld woonplaats, club of bedrijf. Tip: kijk ook bij afbeeldingen.
Er bestaan 3 diensten om een persoon te zoeken: Zoek een persoon met een INSZ-nummer (dienst GeefPersoon/GeefHistoriekPersoon) Zoek een persoon met zijn naam (dienst ZoekPersoonOpNaam) Zoek een persoon met zijn adres (dienst ZoekPersoonOpAdres)
Heb je geen geluk met het bevolkingsregister? Dan kun je het nog proberen via de website ikhebje.nl. Hier kun je mensen zoeken op naam, nummer, adres, plaatsnaam en postcode. De database van deze online telefoongids is altijd up-to-date en je kunt ook omgekeerd zoeken.
Via de telefoongids op internet: www.detelefoongids.nl adres intypen en klaar ben je!
Als je een Android toestel hebt, kun je Life360 gebruiken. Deze werkt precies hetzelfde, als zoek mijn iPhone. Ook via Google kun je gemakkelijk iemand zijn/haar locatievoorzieningen opvragen, mits diegene een Google-account heeft. Om de locatie te achterhalen, moet je toegang tot het account van diegene hebben.
Wieowie wordt dagelijks bezocht door ruim 40.000 bezoekers die ruim 80.000 mensen opzoeken. De site wordt voornamelijk gebruikt om te kijken wat er bekend is over je op het internet. Daarnaast wordt Wieowie veel gebruikt door headhunters die informatie zoeken over kandidaten.
Mocht je echter de volledige naam niet meer weten, bijvoorbeeld omdat het om een oude kennis gaat, probeer dan de volgende oplossing: Type alleen de voornaam van de persoon die je zoekt in het zoekvenster. Bijvoorbeeld “Jan”. Klik vervolgens op de link die onderaan het zoekvenster verschijnt.
Hiervoor moet u eerst een melding onjuiste inschrijving doen. Naar aanleiding van uw melding start de gemeente een adresonderzoek. Het onderzoek kan een aantal maanden duren. Na het onderzoek wordt deze persoon ingeschreven op een nieuw adres of uitgeschreven uit de Basisregistratie Personen (BRP).
Maximaal aantal personen dat ingeschreven mag staan in een woning met: Woonkamer + één slaapkamer: maximaal drie personen. Woonkamer + twee slaapkamers: maximaal vier personen. Woonkamer + drie slaapkamers: maximaal vijf personen.
Over Postcodebijadres.nl
Wij maken postcode- en adresseninformatie inzichtelijk voor iedereen. Via onze zoekfunctie vind je eenvoudig de juiste postcode of straat bij het adres. Onze gegevens worden regelmatig geactualiseerd en dekken heel Nederland.
De locatie achterhalen? Ga naar android.com/find, log in met je Google-account en traceer de exacte locatie van je telefoon. Instellingen > beveiliging > locatie op afstand bepalen > inschakelen.
Gebruik dan een online database, zoals detelefoongids.nl of telefoonnummerzoeken.net. Hier kun je op telefoonnummer zoeken en zo de naam die bij het nummer hoort vinden.
Bel 1919. Je hoort het telefoonnummer (behalve bij een geheim nummer), de datum en het tijdstip van de laatste oproep.
Hoe kom ik aan een telefoonnummer? Als je nog geen telefoonnummer hebt, krijg je dit vanzelf toegewezen als je een prepaid koopt of een abonnement afsluit.
Bijvoorbeeld door omgekeerd te zoeken via telefoonboek.nl. Deze zoekmachine voor telefoonnummers is je beste kans om te achterhalen wie je belt. Heb je resultaat? Dan zie je welk bedrijf of persoon je probeerde te bellen.
Online telefoonboeken. Als laatste optie bestaan er ook online databases of online telefoonboeken waarin u onbekende telefoonnummers kunt opzoeken. Zo kunt u via de website telefoonboek.nl zoeken naar nummers en via de website wieheeftgebeld.nl kunnen mensen elkaar helpen bij het vinden van onbekende bellers.
Een goed adres bestaat uit: straatnaam en huisnummer met zo nodig een toevoegsel, zoals een cijfer of letter (2, III,A) of een nadere aanduiding conform plaatselijk gebruik (Boven, twee hoog, Bis), postcode en plaatsnaam.
Iedereen die rechtmatig in Nederland verblijft, moet zich inschrijven in de Basisregistratie Personen (BRP). Woon je niet meer op je oude adres of ben je langer dan acht maanden niet in Nederland? Dan word je uitgeschreven uit de BRP. Als je geen vast woonadres hebt, kan een briefadres uitkomst bieden.
Vraag toestemming aan verhuurder of hypotheekverstrekker
Veel mensen gaan eraan voorbij, maar toestemming van de verhuurder of de hypotheekverstrekker is vereist als u iemand in huis wilt nemen. Zéker als u een sociale huurwoning heeft, verdient dit aanbeveling.