De melding waarschuwt dat er geen SSL certificaat geïnstalleerd is op je domein. Voor meer uitleg over SSL lees: Wat is SSL? Een SSL certificaat zorgt ervoor dat de verbinding tussen de browser van je bezoeker en jouw website versleuteld is. Er kan niet zomaar data (leesbaar) worden afgeluisterd, zeg maar.
Deze fout wordt weergegeven als je antivirussoftware gebruikt die HTTPS-bescherming of HTTPS-scannen biedt en zo verhindert dat Chrome beveiliging biedt. Schakel je antivirussoftware uit om het probleem te verhelpen.
Ga naar "Instellingen" => "Algemeen" en pas de optie "Home URL" en "Site URL" aan zodat ze beginnen met HTTPS. Om alle bronnen van je website via HTTPS te laten gaan raden wij aan om de volgende plugin te activeren. Deze plugin stelt alles automatisch goed in voor het gebruik van SSL.
De fout treedt op meerdere beveiligde websites op. Als u dit probleem op meerdere niet-gerelateerde HTTPS-websites tegenkomt, geeft dit aan dat iets op uw systeem of netwerk uw internetverbinding onderschept en certificaten injecteert op een manier die niet door Firefox wordt vertrouwd.
Wis de cache van je browser. Controleer je proxy-instellingen en pas ze aan indien nodig. Schakel antivirus- en firewall-software tijdelijk uit. Flush jouw DNS-cache.
Een beveiligde website herken je aan 'https' in de adresbalk van je browser. Vaak zie je dan ook het icoontje van een slotje.
Https staat voor Hyper Text Transfer Protocol Secure en werkt met een SSL-beveiligingscertificaat. Dit certificaat versleutelt de communicatie tussen de website en bezoeker. Dit betekent dat de gegevens die je ingeeft op de website veilig worden verwerkt, zodat cybercriminelen de gegevens niet kunnen onderscheppen.
De beste manier om een gratis SSL-certificaat aan te vragen is via SSLForFree.com. Op die website kun je een gratis SSL-certificaat van Let's Encrypt krijgen. Let's Encrypt is een gratis dienst van de Internet Security Research Group (ISRG).
Gevaarlijke sites (ook wel sites met malware of ongewenste software genoemd) kunnen je computer beschadigen of problemen veroorzaken als je online browst. Meer informatie over hoe je ongewenste advertenties, pop-ups en malware kunt verwijderen uit Chrome.
Iemand die gegevensstromen kan onderscheppen, kan bij http zien wat er wordt verstuurd. Bij https zijn deze gegevens versleuteld en kunnen de gegevens niet worden ontcijferd Hierdoor worden de gegevens die worden verstuurd via https op een veilige manier overgedragen.
HTTPS is bij steeds meer websites aanwezig. Vooral grote organisaties en bedrijven als bol.com, Coolblue en Wehkamp zijn al even voorzien van HTTPS. Ook kleinere organisaties lijken over te stappen naar het HTTPS-protocol.
Google Chrome is een zeer intuïtieve internetbrowser. Deze browser is vrij eenvoudig te gebruiken en veilig. Bovendien heeft Google Chrome ingebouwde bescherming voor transparantie. De functies voor veilig browsen waarschuwen gebruikers wanneer ze phishing- of malwaresites tegenkomen.
Waarom worden websites geblokkeerd? Websites worden geblokkeerd wanneer ze een IP-adres detecteren uit een regio waar de content van de website niet toegankelijk zou moeten zijn. Uw IP-adres (Internet Protocol) identificeert uw apparaat op internet en onthult uw fysieke locatie.
De verbinding tussen gebruiker en site is beveiligd door versleuteling. Daardoor kan de informatie die wordt uitgewisseld niet door derden worden gelezen. Ook wel authenticiteit genoemd. De gebruiker kan er zeker van zijn dat de website in kwestie echt is en geen kopie van criminelen of oplichters.
Om een HTTPS-verbinding tot stand te laten komen, moet een certificaat gebruikt worden. Dit certificaat noemen we een SSL-certificaat. Hierbij staat 'SSL' voor 'Secure Socket Layer', oftewel een extra beveiligingslaag.