Je kunt ze openen op elk apparaat of via photos.google.com.
Ga naar Google Foto's. Als je niet bent ingelogd op je Google-account, klik je op Ga naar Google Foto's en log je in.
Het Nationaal Archief beheert 15 miljoen foto's. Ruim één miljoen foto's kunt u online bekijken. De fotocollectie geeft beeld bij gebeurtenissen uit de periode tussen 1865 en 1990.
Google Foto's geeft je gratis onbeperkte opslagruimte voor foto's en video's tot 16 megapixel of 1080p. Het idee is dat je al je foto's bij elkaar op 1 plek opslaat, zodat je geen harde schijven, dvd's of iets anders meer nodig hebt. Je hebt alleen een Google-account nodig.
Download en installeer de Google Foto's-app. Foto's en video's die minder dan 30 dagen oud zijn, kunnen op je apparaat worden bewaard. Er wordt nog steeds een back-up van deze foto's en video's gemaakt in je Google Foto's-bibliotheek.
Open de Google Foto's-app. Tik op je profielfoto in de rechter bovenhoek van het scherm. Tik op Foto-instellingen > Back-up maken en synchroniseren. Zorg ervoor dat de schakelaar Back-up & synchronisatie is ingeschakeld.
De app van Google Foto's staat standaard op een Android-apparaat en is een onderdeel van Google Drive. Als u de app al gebruikt, staan uw foto's al in Google Foto's en in Google Drive. U hoeft ze alleen nog maar via de website van Google Foto's naar de computer te kopiëren.
Wat telt mee voor de opslagruimte en wat niet? Google Drive: De meeste bestanden in Mijn Drive, zoals pdf's, afbeeldingen, video's en items in je prullenbak. Gmail: Berichten en bijlagen, inclusief items in de mappen Spam en Prullenbak. Google Foto's: alle foto's en video's.
Automatisch synchroniseren: Je hebt toegang tot alle foto's die je maakt en bewerkingen die je erin aanbrengt via elk apparaat waarop je inlogt. Als je een foto bewerkt en opslaat op je telefoon, ziet die er hetzelfde uit in Google Foto's.
Ga op je computer naar photos.google.com. Selecteer een foto of video.
Installeer de Google Foto's-app. Nadat je de app hebt geïnstalleerd, maak je een foto van jezelf of je omgeving.
Open de app 'Google Foto's' op je Android telefoon.Selecteer onderaan 'Bibliotheek'.Kies daar voor 'Prullenbak'.Hier vind je alle verwijderde foto's en video's.
Kies 'Gebruikers en accounts' en selecteer vervolgens je account.Als je niet bent ingelogd met je Apple ID voor iCloud, kies je 'iCloud' > 'Log in' en voer je je Apple ID en wachtwoord in.
Bij iCloud.com inloggen
Ga naar iCloud.com, log vervolgens in met je Apple ID op een van de volgende manieren: In een browser: Voer je Apple ID (of 'Bereikbaar op'-e-mailadres of -telefoonnummer dat je hebt toegevoegd in je Apple ID-instellingen) en wachtwoord in.
Je data die in de Cloud opgeslagen staat is dus niet direct opgeslagen op jouw harde schijf. Ook zweeft het niet rond in de lucht. Het staat namelijk opgeslagen op servers van de door jou gekozen Cloudleverancier. Deze server kunnen overal ter wereld staan.
Wat er gebeurt met de verwijderde foto's en video's? De foto's en video's waar een back-up van gemaakt is, kun je nog steeds in de Google Foto's-app en op de website van Google Foto's zien. Ze staan namelijk in de cloud en niet meer op je telefoon.
Niemand kan in principe jouw foto's zien, zelfs de mensen bij Google niet.
Foto's en video's waarvan je een back-up maakt in Opslagbesparing, Oorspronkelijke kwaliteit of Basiskwaliteit tellen mee voor de 15 GB cloudopslag van Google-account of extra opslag die je als Google One-lid hebt gekocht.
Wis alle foto's op een Android-toestel waarvan al een online kopie in Google Foto's staat: Open de app Google Foto's.Tik rechtsboven op uw profielfoto of initiaal.Tik op Ruimte vrijmaken.
Als je je foto's opslaat, worden de gegevens uitgewisseld tussen je apparaat, Google-services en onze datacenters. Deze gegevens beschermen we met meerdere beveiligingslagen, onder meer met de toonaangevende versleutelingstechnologie HTTPS en met versleuteling van gegevens 'at rest'.