Gebruik in de app Safari op de Mac het voorkeurenpaneel 'Algemeen' om onder andere op te geven welke pagina moet worden weergegeven wanneer je een nieuw venster of tabblad opent en hoe downloads moeten worden verwerkt. Om deze voorkeuren te wijzigen, kies je 'Safari' > 'Voorkeuren' en klik je op 'Algemeen'.
Je kunt de instellingen van Safari veranderen vanuit Safari. Zorg ervoor dat dit het actieve programma is zodat het "Safari" menu verschijnt in de linkerbovenhoek.. Klik op het menu 'Safari' en selecteer 'Voorkeuren.
Open Instellingen > Safari.
Oude Safari adres- en tabbladbalk terugzetten
Op een Mac kun je dit instellen via Safari ▸ Menubalk ▸ Voorkeuren ▸ Tabbladen ▸ kies voor 'Afzonderlijk'. Schakel ook de opties 'Vouw tabbladtitels automatisch samen tot symbolen' uit.
Problemen in Safari kunnen ook ontstaan wanneer je cookies laat blokkeren. Sommige functies van een website werken dan niet, zoals het inloggen op een website. Controleer bij 'Instellingen>Safari' of je de optie 'Blokkeer alle cookies' op grijs hebt staan.
De pagina opnieuw laden
Als u de pagina niet opnieuw kunt laden, moet u ervoor zorgen dat u bent verbonden met internet. Als u de pagina nog steeds niet opnieuw kunt laden: Druk op Command-Q om Safari te stoppen. Als Safari niet stopt, drukt u op Option-Command-Esc om Safari geforceerd te stoppen.
Als Safari niet stopt, drukt u op Option-Command-Esc om Safari geforceerd te stoppen. Open Safari opnieuw en probeer de pagina te laden. Als Safari wordt geopend en er worden automatisch pagina's geopend die u niet wilt openen, stopt u Safari opnieuw en houdt u de Shift-toets ingedrukt terwijl u Safari opent.
Browsers updaten op Android-toestel
Tik op Apps en apparaat beheren. Tik op het tabblad Beheren. Tik onder 'Beheren' op Updates beschikbaar om alle apps te zien waarvoor een update klaar is. Bekijk of de browser in de lijst met apps staat.
Naast veiliger is Safari ook een stuk sneller en stabieler dan Google Chrome. Chrome voor Mac is berucht om het opslurpen van batterijcapaciteit en werkgeheugen.
Uw standaard browser of e-mailapp wijzigen
Ga naar 'Instellingen' en scrol omlaag totdat u de browser-app of de e-mailapp vindt. Tik op de app en tik vervolgens op 'Standaard browserapp' of 'Standaard Mail-app'. Selecteer een browser- of e-mailapp om deze als standaard in te stellen.
In de Safari-app kun je surfen op het internet, websites bekijken, een voorvertoning van een websitelink bekijken, webpagina's vertalen en de Safari-app weer in het beginscherm zetten als de app daaruit is verwijderd.
Via 'Snelle instellingen' kun je de instellingen bekijken en wijzigen vanaf elk scherm op je telefoon. Je kunt de instellingen die je vaak wijzigt, toevoegen aan of verplaatsen naar 'Snelle instellingen'. Voor sommige van deze stappen moet je het scherm aanraken.
rechtsboven in het scherm. Scrol naar de onderkant van de pagina en tik op 'Wijzig'. Kies opties voor de startpagina. Gebruik startpagina op alle apparaten: Hiermee houd je je instellingen en voorkeuren up-to-date op alle Apple apparaten waarop je met je Apple ID bent ingelogd.
Schoon de cache van je DNS op.
Je computer heeft een DNS-cache dat verouderd of beschadigd kan raken, waardoor je soms bepaalde websites niet kunt openen. Soms kun je er door simpelweg je DNS-cache op te schonen voor zorgen dat je je favoriete websites weer kunt openen.
In de Safari-app kun je surfen op het internet, websites bekijken, een voorvertoning van een websitelink bekijken, webpagina's vertalen en de Safari-app weer in het beginscherm zetten als de app daaruit is verwijderd.
Soms zorgen programma's of apps ervoor dat een pagina niet correct wordt geladen. Start je computer opnieuw op. Probeer de pagina opnieuw te laden.
Oplossing voor crashende Safari
De Safari-crash komt door een fout bij de suggestie-dienst van Apple. Deze is echter gemakkelijk uit te schakelen. In iOS ga je naar 'Instellingen>Safari' en schakel je de 'Safari-suggesties' uit.
Het is niet toegestaan Safari volledig van de iPhone te verwijderen, omdat het een ingebouwde app op de iPhone is, om deze uit te schakelen, moet u eerst alle Safari-gegevens wissen: Zoek Safari in je instellingenmenu en tik erop. Klik op Geschiedenis en websitegegevens wissen. Bevestig je actie.
Als het verwijderen van de cachebestanden niet helpt, kiest u 'Safari opnieuw instellen' in het taakmenu en klikt u op 'Opnieuw instellen'. Probeer de pagina vervolgens opnieuw te openen. (Het taakmenu bevindt zich rechtsboven in het Safari-venster en ziet eruit als een tandwiel.)
Kunt u nog steeds geen verbinding maken? Stel de netwerkinstellingen opnieuw in. Als u iOS of iPadOS 15 of hoger gebruikt, tikt u op 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Zet over of stel [apparaat] opnieuw in' > 'Stel opnieuw in' > 'Herstel netwerkinstellingen'.
De menubalk bevindt zich boven in het scherm van de Mac. Via de menu's en symbolen in de menubalk kun je commando's kiezen, taken uitvoeren en de status controleren. Je kunt een optie instellen om de menubalk automatisch te verbergen.