Wanneer u een Borg-certificaat wilt ontvangen moet u een erkend beveiligingsbedrijf uitnodigen. Deze gaat met u samen een risico analyse opstellen op basis van de VRKI Na een risicoanalyse wordt er een intake document ingevuld. Hierop staan alle gegevens welke belangrijk zijn voor een certificaat.
Met het BORG-certificaat kun je aantonen dat je bedrijfspand goed beveiligd is tegen inbraak. Een BORG-certificaat wordt alleen verstrekt door een BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf. Bij het verzekeren van jouw pand kan een verzekeraar een BORG-certificaat eisen.
Borgklasse 1 is de laagste risicoklasse, borgklasse 4 de hoogste. De methode om de beveiligingsklasse te bepalen heet VRKI, ofwel Vernieuwde Risico Klasse indeling. Voor elk van deze klassen gelden andere regels.
Aan het BORG-certificaat zijn kosten verbonden. Meestal voldoet je woning niet direct aan alle beveiligingseisen om een BORG-certificaat te ontvangen. De beveiligingsmaatregelen die je laat uitvoeren door het beveiligingsbedrijf kosten geld. Afhankelijk van wat er moet gebeuren kan dit bedrag flink oplopen.
6.4.1 MINIMALE EISEN INBRAAKSIGNALERINGSSYSTEEM Niveau EL2 wordt gebruikt als basis voor de elektronische inbraaksignaleringssystemen voor woningen en utiliteitsgebouwen. Dit niveau moet te allen tijde op een erkende Particuliere Alarmcentrale (PAC) worden aangesloten.
Borg klasse 2 (of VRKI klasse 2) beveiliging staat voor beveiligingsmaatregelen in verhouding met het risico van diefstal en of inbraak.
– BORG E productcertificaat voor het leveren van alarminstallaties. De certificatieschema's BORG-B en BORG-E gaan in op 01-01-2021 en zijn vanaf die datum voor de erkende beveiligingsbedrijven verplicht en voert CIBV alleen nog audits uit op de nieuwe versie.
Tot op heden is de onderneming VERISURE niet INCERT-gecertificeerd als beveiligingsonderneming. De installaties van Verisure voldoen dus niet aan de INCERT-criteria en kunnen niet worden gedekt door een INCERT-conformiteitsverklaring.
VRKI 2.0 versie 2022
De verbeterde risicoklassenindeling, versie 2.0, (verder te noemen de VRKI 2.0) is een instrument waarmee een globale risico-inschatting van diefstal en inbraak voor woningen en bedrijven wordt gemaakt.
De Verbeterde Risicoklassenindeling (VRKI) is een onafhankelijk meetinstrument om het inbraakrisico van woningen en bedrijfspanden te bepalen. Aan de hand van het inbraakrisico kan worden vastgesteld welk soort preventieve maatregelen getroffen moeten worden en van welke zwaarte.
Na de uitvoering van beveiligingsmaatregelen kunnen wij een BORG-certificaat of een BORG-opleveringsbewijs afgeven. Hiermee kunt u als bewoner of ondernemer aantonen dat de inbraakbeveiliging deskundig en betrouwbaar is aangelegd én goed wordt onderhouden.
Het Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging staat voor kwaliteit van de ingebouwde beveiliging, zoals alarmsystemen of voertuigvolgsystemen. Maar het zegt ook iets over de vakkundigheid van het personeel en de wijze waarop zij hun werkzaamheden uitvoeren.
De Verbeterde Risicoklassenindeling (VRKI) is een beproefd instrument om het inbraakrisico van bedrijfsgebouwen en woningen te bepalen.
Wat is schildetectie? Bij schildetectie signaleert het alarmsysteem voertuigen en personen al voordat ze bij de woning zijn. De buitenste schil van uw woning en kavel wordt middels het systeem en zijn elementen beschermd.
U heeft voor Verisure altijd een abonnement nodig en betaald u enorm hoge kosten aan Verisure. Ook zijn de sensoren en losse onderdelen aanzienlijk duurder dan bij Smart Home Beveiliging.
Verisure Securitas Direct werd opgericht in 1988 als onderdeel van de Zweedse groep Securitas AB. Daarna veranderde het in een onafhankelijk bedrijf. Momenteel is het bedrijf Hellman & Friedman de hoofdaandeelhouder van de groep.
Verisure hanteert een opzegtermijn van 1 maand voor het verstrijken van de overeengekomen contractduur. Opzeggen van Verisure kan per telefoon op 088 088 8989 of per e-mail via info@securitas-direct.nl. Ben je te laat met opzeggen, wordt het contract stilzwijgend met één jaar verlengt.
Organisatorische maatregelen zijn preventieve maatregelen die je kan nemen om de kans op inbraak, diefstal en overal te verkleinen. Veel maatregelen hiervan kan je zelf al nemen. Met behulp van een risico-inventarisatie kan je bepalen wat de meest noodzakelijke en in jouw situatie de meest wenselijke maatregelen zijn.
Onder attractieve zaken van de inboedel wordt verstaan: • Audiovisuele en computerapparatuur; • Lijfsieraden en contant geld of waardepapieren; • Bijzondere bezittingen: bijvoorbeeld antiek, kunst, muziekinstrumenten en verzamelingen.
Heeft uw voertuig nog geen certificaat, dan kunt u contact opnemen met een inbouwbedrijf CCV voertuigbeveiliging. Een inbouwbedrijf kan een certificaat afgeven op uw voertuig met een Kiwa SCM goedgekeurd beveiligingssysteem. De beveiligingssystemen kunnen worden onderverdeeld tussen af-fabriek en after-market systemen.
Overzichten van goedgekeurde beveiligingssystemen kun je opvragen via www.scm.nl.
De divisie CCV neemt in Nederland vrijwel alle examens af voor beroepschauffeurs, schippers, logistiek medewerkers, ondernemers in het transport en de theorie-examens voor beroeps- en privé-vliegers.
Neem uw geldige identiteitsbewijs en reserveringsnummer mee. Zonder identiteitsbewijs kunt u geen examen doen. Het reserveringsnummer staat in de reserveringsbevestiging die u heeft ontvangen.
Bij de hotspotvraag geeft de kandidaat antwoord op een examenvraag door het aantikken van een afbeelding, bijvoorbeeld een verkeersbord of dashboardsymbool. Bij de single-sleepvraag sleept de kandidaat het juiste antwoord naar een plaats in een afbeelding. Deze vraag lijkt op de sleepvraag die al in het examen zit.
Hoe ziet het examen eruit? Het theorie-examen duurt 75 minuten en bestaat uit 65 vragen. Kijk hier voor een algemene uitleg over het theorie-examen. Het examen bestaat voor een groot deel uit meerkeuzevragen.