Neem een kleur die iets donkerder of gelijk is aan jouw natuurlijke huidskleur. Als je een huidskleur hebt met een rozige ondertoon, kies je een beige of beige-roze foundation. Neigt de ondertoon van jouw huid naar geel, dan kies je beter een beige-roze of neutrale kleur om jouw huidskleur wat te verzachten.
Loop eens een parfumerie binnen en probeer verschillende kleuren foundation uit. Niet op je hand, maar op je gezicht. Zet een streep met je vinger of kwast op je huid en vergelijk welke kleur het dichts bij je eigen huidskleur ligt. Neem geen donkere of lichtere foundation!
Kijk in de spiegel met een spierwit papier naast je gezicht. Wanneer je huid rozig of blauwachtig lijkt, dan heb je een koele ondertoon. Als je huid naast het papier gelig, perzikachtig of vaal lijkt, heb je een warme ondertoon. Bij een neutrale ondertoon zie je geen geel of roze tint in je gezichtskleur.
Je kunt nooit de juiste kleur foundation vinden als je niet weet wat jouw ondertoon is. Je ondertoon is koel (cool), warm of neutraal (neutral). · Koele ondertoon: Je hebt een coole ondertoon als je huid wat rozig/rood is. Als je kijkt naar de aderen in je pols dan zijn deze blauw.
De Color Changing foundation heeft een speciale kleurveranderende werking die perfect blendt met je huid. De vloeibare formule is in eerste instantie wit, maar zodra je deze aanbrengt op je huid zie je direct dat deze verandert naar de kleur van je huid. De unieke foundation past zich aan elke huidskleur aan.
Test: Kijk naar je aders, de beste plek is op de pols of bij je elleboog: zijn je aders groen of blauw? Wanneer ze groen zijn, heb je een warme ondertoon. Maar wanneer je aders blauw zijn, heb je een koele ondertoon. Het kan zijn dat de kleur lastig te bepalen is, dan kan het zijn dat je een neutrale ondertoon hebt.
Kijk naar de aderen in je polsen of je aderen een blauwe tint hebben of meer groen zijn. Bij een blauwe tint heeft je huid een koele ondertoon. Als je aderen meer aan de groene kant zijn heb je een warme ondertoon. Soms is het lastig te zien, of zijn je aderen groenblauw.
Findation.com & Foundation Matrix
Het werkt vrij simpel: je vult de kleur, soort en het merk in van 1 (of meerdere) goede foundation(s) in die je al in huis hebt liggen. Vervolgens zoekt de site van een merk naar keuze of gewoon een hele lijst merken jouw foundation match van die andere merken.
De ondertoon van de huid is de warme, koele of neutrale kleurtint die door je gezichtshuid schijnt. Hoewel de kleur van je gezicht verandert door blootstelling aan de zon of door huidaandoeningen als rosacea of acne, is de ondertoon van je huid altijd hetzelfde.
Kies voor onder je ogen een concealer die niet meer dan één of twee tinten lichter is dan je eigen huidskleur. Voor de andere delen van je gezicht heb je een concealer nodig die exact de tint van je foundation is. Heb je last van gemiddelde tot ernstige verkleuringen? Gebruik dan een concealer met meer pigment.
De warme kleuren zijn geel, geeloranje, oranje, roodoranje, rood en roodpaars. De koele kleuren zijn paars, blauwpaars, blauw, blauwgroen, groen en geelgroen.
Wanneer een huidspecialist jouw huidtype wil vaststellen, kijkt hij of zij naar de stevigheid, de grootte van je poriën en de vochtbalans van je huid. Op basis daarvan komt er een bepaald huidtype uit de test: normaal, droog, vet of gemengd. De normale huid is glad en heeft kleine poriën.
Blauwe of grijze ogen
Houd je van koelere kleuren, dan kies je best voor een tint die net iets donkerder is dan de kleur van je ogen. Met blauwe of grijze ogen combineer je best taupe, grijs, violet, paars of donkerblauw.
Wat is een concealer? Een concealer is een make-up product bedoeld om onvolkomenheden direct en gemakkelijk te bedekken. Donkere kringen, oneffenheden en rode vlekjes in het gezicht zijn met een concealer crème of stick eenvoudig te verdoezelen.
Of het nu met een warme of een assige ondertoon is, met blond zit je meestal goed. Koper- en roodtinten komen van nature het vaakst voor bij lichtere types en zullen je dus ook zonder twijfel goed staan. Ben je bleek en heb je blauwe ogen? Dan zit de kans erin dat je ook een donkerder bruin wel aankan.
De complementaire kleur van blauw is oranje. Wil je je blauwe kijkers er echt uit laten springen, denk dan aan kleding en matching accessoires in alles van fris sinaasappeloranje tot warm roestoranje. Kleuren tegen het terracottarood aan doen het ook goed bij blauwe ogen. De complementaire kleur van blauw is oranje.
Warme kleuren, zoals rood, geel en oranje zijn energieke kleuren. Ze zetten je in beweging en maken je enigszins extravert. De kleuren blauw, groen en lichtpaars werken vooral kalmerend.
Gebroken wit en antracietgrijs zijn neutralen. Andere universele neutralen zijn: taupe (grijs/bruin), midden marineblauw, neutraal middengrijs, kiezel (grijs/beige) en jeansblauw. Universele kleuren bevatten ongeveer evenredig veel geel- als blauwpigmenten. Dit maakt ze zo goed draagbaar voor iedereen.
De betekenis van de aura kleuren
Als iemand bijvoorbeeld erg boos is, kun je veel rood zien in de aura. Is iemand ziek, dan bruin, zwart en grijs. Is iemand in balans, dan kun je veel groen zien. En stel dat iemand veel denkwerk moet verrichten, dan kun je geel zien bij het hoofd.
M.A.C Face & Body is een van de meest gebruikte en bekendste foundations die we achter de schermen hebben gezien. Hij is natuurlijk ook multifunctioneel, aangezien je hem zowel voor het gezicht als voor de hals en het decolleté kunt gebruiken.
Laboratoires Vichy biedt make-up die speciaal is ontwikkeld voor de huid met rimpeltjes. De rimpels worden behandeld en krijgen een dekking zonder klont- of maskereffect. Uw teint straalt en uw huid wordt zichtbaar mooier en jonger.