Ga op zoek naar de dingen die jou aan het lachen maken, en verzamel ze om je heen. Sommige vrienden, kennissen of collega's werken op je lachspieren. Alleen dat al is genoeg reden om ze af en toe te zien. Schrijf op wat je leuk vindt en leg een eigen 'verzameling' aan van dingen die je aan het lachen maken.
Als je lacht, komt er endorfine vrij. Dit 'gelukshormoon' vermindert het cortisolgehalte en beïnvloedt de hoeveelheid dopamine en serotonine, stofjes die je algemene gemoedstoestand positief beïnvloeden. Lachen verlaagt ook de bloeddruk en zorgt ervoor dat je beter bestand bent tegen pijn.
Door te lachen komen er stoffen in de hersenen vrij zoals, het gelukshormoon endorfine, serotonine en dopamine. Zij hebben een kalmerend en pijnstillend effect en zorgen voor een ontspannen houding en zorgeloos en opgewekt gevoel en dragen ze bij aan een positief effect op het immuunsysteem.
U maakt tijdens het lachen namelijk veel dopamine en endorfine vrij. "Die cocktail aan stofjes in uw hoofd zorgt ervoor dat u euforisch wordt", aldus van der Wal. Daarnaast kan lachen uw longen een enorme oppepper geven. "Met een goede slappe lach heeft u geen tijd om in te ademen en lacht u uw longen helemaal leeg.
Dat is ook een reflex. Je wordt gekieteld, de zenuwen vertellen je hersenen om je lachspieren samen te trekken en voor je het weet, kun je niet meer stoppen met lachen! Die hersenen zijn slimme jongens. Ze zijn zo slim dat ze kunnen herkennen wanneer iemand jou kietelt of dat je jezelf aan het kietelen bent.
Welke glimlach is echt? Voor alle duidelijkheid: op de rechterfoto is een nepglimlach te zien. 'Bij een spontane glimlach gebruiken we meer gezichtsspieren, waardoor je lijnen rond de ogen ook beter kan zien', zegt Wiseman. Met andere woorden: een echte glimlach kan je herkennen aan de guitige ogen.
Tanden bloot: het is écht mooier
Lach je tanden bloot! Zo'n brede en open glimlach staat garant voor veel mooiere foto's dan een glimlach zonder tanden, want dat komt al snel stijf en onecht over. Bovendien lijk je jonger met een smile. Hou je dus niet in!
Lachen is gezond
Blijdschap is een emotie waarbij er van alles in je lichaam gebeurt. Als je blij bent, kan het gebeuren dat je hart sneller gaat kloppen en dat je bloed sneller door je aderen stroomt. Sommige spieren ontspannen zich, andere spieren trekken zich samen. En in je hersenen komen neurotransmitters vrij.
Zes weken na zijn geboorte zie je een echte lach verschijnen. Je baby lacht als je je hoofd dichtbij hem brengt. Als hij vier of vijf maanden oud is, hoor je de schaterlach door de kamer gaan. Als je kindje zes maanden is, bewaart hij zijn glimlach speciaal voor jou.
Algemeen. Lachen kan spontaan of gemaakt zijn. Er bestaan verschillende soorten lachen: van de glimlach, de grijnslach, de giechellach tot de slappe lach, de hoorbare lach en het lachen als reactie op kietelen, of na gebruik van cannabis.
"We lachen om te laten zien dat we het ergens mee eens zijn of om te bevestigen dat we dezelfde herinneringen delen. Maar mensen lachen ook om emoties te maskeren; om verdriet, boosheid of ongemak te verbloemen", begint Scott. Maar we gebruiken het ook als middel om dingen voor elkaar te krijgen, vervolgt ze.
Humberto Tan is de BN'er met de mooiste lach aller tijden, althans volgens de luisteraars van Radio 10. Met een nipte overwinning laat hij de goedlachse Koningin Máxima en de schaterende Linda de Mol achter zich.
Na 29 dagen werd 'De Lach van Joe' ontmaskerd door Lieven, 54 jaar, uit Deerlijk. Lieven gaf na 291 foute antwoorden het enige juiste antwoord bij Sven & Anke: Fred(erik) Deburghgraeve, de Olympische zwemkampioen, en wint daarmee zomaar eventjes 29.200 euro.
Iedereen heeft ze, want ze ontstaan al in de puberteit. Lachrimpels rond de mond ontstaan omdat je mondhoeken omhoog gaan bij het lachen, waardoor plooien ontstaan.
Van kietelen gaan we lachen en kronkelen, althans als een ander dat doet. 'Dat komt', zegt neurowetenschapper André Aleman, 'doordat we veel zenuwen hebben op de plaatsen waar we gekieteld kunnen worden. Daar zijn we heel gevoelig. Die zenuwbanen gaan rechtstreeks naar de hersenen en dan vooral naar de hypothalamus.
Uitspraak: ['lɑxəbɛk] Verbuigingen: lachebek|ken (meerv.) 1) iemand die gauw en veel lacht en die daardoor soms oppervlakkig wordt gevonden Voorbeeld: `Ons buurmeisje is een echt lachebekje.
Als je wordt gekieteld, moet je lachen. Niet van plezier (in de meeste gevallen dan) maar omdat je lichaam reageert alsof er gevaar dreigt. In het oude Rome was kietelen een officiële straf.
Tijdens het lachen gebruik je veel spieren: in je gezicht in totaal 15, maar ook de spieren in je buik en middenrif. Als je 10 tot 15 minuten lacht verbrand je zelfs ongeveer 50 calorieën. Een leuke workout! Genoeg redenen dus om (nog) vaker te lachen!
30 minuten per dag lachen verkleint de kans op een hartaanval! Dit komt omdat het stresshormoon cortisol (dat je spieren verstijfd) wordt afgeremd door het lachen.
Tijdens een kwartier lachen kan het aantal verbrande calorieën oplopen tot 40. Het precieze aantal hangt onder andere af van hoe hard je lacht en je lichaamsgewicht. Lachen om calorieën te verbranden zou geen doel moeten zijn, maar lachen heeft veel gezondheidsvoordelen en het voelt gewoon goed.