Ontspan je keel en laat het bier erin stromen totdat het blikje leeg is. Neem tijdens het atten geen grote slokken om het blikje sneller leeg te proberen te krijgen. Ontspan in plaats daarvan je keel zodat het bier gewoon door je slokdarm direct je maag in stroomt. Houd je adem in terwijl je het biertje at.
in één teug een drankje opdrinken.
Als je een blikje bier wilt atten op de shotgun-methode, dien je een klein gat in de zijkant van het blikje te prikken met een scherp voorwerp. Zet het blikje aan je mond door met je mond het gat volledig te bedekken. Trek vervolgens het blikje open en laat de goudgele rakker naar binnen stromen.
Een rietadje is een specifieke manier om een flesje bier leeg te drinken. Daartoe wordt een buigrietje in het flesje geplaatst en langs de hals van het flesje weggebogen. Het flesje wordt vervolgens via de reguliere drinkopening (bij voorkeur in één keer) leeggeadt.
Adje, een afkorting van ad fundum, het in één keer leegdrinken van een glas bier of andere alcoholische drank (studententaal).
Bier atten makkelijk gemaakt
Met deze rietbuis kun je gemakkelijk een flesje bier atten, ook wel de rietadt genoemd. Het metalen rietje zorgt ervoor dat er lucht kan stromen, waardoor het bier niet klokkend uit het flesje komt.
Adten (of atten) betekent een glas drank in één keer opdrinken. Adten komt van het Latijnse 'Ad fundum', wat 'Tot op de bodem' betekent.
Bij shotgunning wordt een gaatje geprikt aan de zijkant van het blik, vlak bij de bodem. Hiervoor kan men een sleutel, schaar, mes, kurkentrekker of ander scherp voorwerp gebruiken. Vervolgens zet men het blik aan de mond om het gat af te dekken en opent men vervolgens het blik op gewone wijze aan de bovenkant.
Laten we het flesje even nemen als voorbeeld, voor het gemak. Als je dan dus een kwart van een liter drinkt, wat in een flesje bier zit, dan zijn dat best wat slokken. Een milliliter is een duizendste van een liter, dus 0,25 liter is 250 milliliter. Dus dan drink je ongeveer op in 25 slokken.
Ontspan je keel en laat het bier erin stromen totdat het blikje leeg is. Neem tijdens het atten geen grote slokken om het blikje sneller leeg te proberen te krijgen. Ontspan in plaats daarvan je keel zodat het bier gewoon door je slokdarm direct je maag in stroomt. Houd je adem in terwijl je het biertje at.
De smaak is niet bepalend
Maar níet aan de genen die bepalend zijn hoe je smaak waarneemt. Een onderzoek onder 330.000 proefpersonen wijst uit dat het te maken heeft met een genetisch bepaalde psychische invloed die koffie en bier op je kunnen hebben en je een bepaald gevoel kunnen geven.
Bijna alle andere bierstijlen worden lekkerder naarmate ze iets warmer worden (zo tussen de 6 en 10 graden). Een goede leidraad is: hoe donkerder het bier, hoe warmer je het kan drinken. Haal je bier op tijd uit de koelkast, wacht geduldig een kwartier tot halfuur en geniet!
Je bent nog maar een aantal seconden verwijderd van eeuwige glorie. Beweeg het glas naar je mond breng je lippen om de rand van het glas en gooi het bier in een keer achterover. Probeer geen slokken te nemen, dit zorgt ervoor dat het bier langs je lippen over je shirt kan stromen.
Hoe kan je drinken zonder te slikken? Het bier moet in principe zonder enige hindernis door je keelgat kunnen stromen. Tip 5: Adem door je neus Rijnholt geeft nog een andere tip: adem door je neus, anders verslik je je bij het openzetten van je keelgat.
Door de stuwkracht komt er heel snel heel veel bier tegelijk binnen. In twee seconden is je blikje leeg. Dat heet een dijkel. We gaan meestal met ons groepje in een kring staan, we klinken en zeggen een rijmpje, en dan drinkt iedereen tegelijk.
Een afkorting voor adtje desinteresse. Je mag een adtje des uitdelen als iemand een verkeerde opmerking heeft gemaakt, als iemand bijvoorbeeld niet heeft opgelet tijdens de uitleg van een spel en direct daarna een vraag stelt die net is beantwoord.
Rietadt (rietat), ook wel rietbak genoemd, is een traditionele manier voor studenten om snel te adten, maar met een riet. Een rietadt trekken (bak trekken) doe je niet zomaar, voor gevorderden is een rietadt nemen gemakkelijker en sneller dan normaal een flesje adten.
Adtje kratje (of adje kratje of atje kratje) is een drankspel waarbij iedereen een krat (bier) heeft en wie als eerste het gehele kratje leeg heeft wint. Het is een vrij heftig spel en alleen bestemd voor de sterke drinkers.
Een Rietadt is simpelweg het wegdrinken van een biertje met behulp van een rietje. Je plaats het rietje in het biertje en buigt hem af met je hand. Hierdoor kun jij blijven drinken en wordt er via het rietje lucht in het flesje gezogen. Zo kun je een biertje heel snel adten.
Adje (Sloddervos), voorheen Ado'nis, artiestennaam van Julmar Simons (Amsterdam, 2 oktober 1982), is een Nederlandse rapper.
Bier kan niet tegen licht. Als licht bepaalde zuren in het bier (van de hop) raakt worden deze omgezet in stoffen die stinken. Bier + licht betekent stank! Driekwart van wat je proeft is aroma, dus driekwart stank drinken is heel vies.
hoppig = hoppig bijv. naamw. Uitspraak: [`hɔpəx] met bittere smaak culinair Voorbeeld: `van hoppig bier houden` ...
Voor de meeste bierstijlen wordt 200 gram graan, twee gram hop, een beetje gist en vijf liter water per liter bier gebruikt. Dit zijn de gemiddelde verhoudingen die natuurlijk per bierstijl verschillen.